Skip to content

6 MASCARAS THAT SUCK, de nagyon. |HU/EN

Scroll down for the English version.

A pozitív gondolatok és az optimizmus nagyszerű dolgok. Jó, ha elmondják a beauty guruk, hogy nekik mely termékek váltak be és miért, erre vannak a „monthly favorites” posztok és videók. Arra viszont senki nem figyelmeztet, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket határozottan kerülni kell, mert teljesen fölösleges pénzkidobásnak számítanak és még az idegeid is rámennek arra a gondolatra, hogy mennyit költöttél egy ekkora retkes… na.
Tehát. Gondolom, ismered azt az érzést, amikor halál izgatott vagy, mert kipróbálsz egy új (teszem azt) szempillaspirált, ami dúsít, hosszabbít, göndörít és ötven nyelven szavalja el neked a Himnuszt, kipengetsz érte egy csomó pénzt, hazamész, felkened, és… tök szar. Szóval, noha nem tartom magam beauty gurunak, elégedetlen vásárlónak viszont annál inkább, ezért gondoltam megosztom veletek a véleményem néhány szempillaspirálról, amelyek finoman szólva nem jöttek be. (Legalábbis azokról, amelyeknek nem vágtam ki kapásból a tubusát a francba, gondolván, hogy majd odaadom valakinek, akit teljes szívemből gyűlölök (U.I.: Aki valaha megkapta tőlem bármelyiket is, bocs, hogy így kellett megtudnia.)).

1. Essence – All eyes on me multi-effect mascara (soft black) 749 Ft:„Az all eyes on me multi-effect szempillaspirál mindent tud, amit egy szempillaspirálnak tudnia kell! Innovatív keféje és egyedülálló textúrájával extra dús és lélegzetelállítóan hosszú szempilláid lehetnek. minden pillát tökéletesen szétválaszt! Trendi fekete árnyalatban elérhető.
Hát… legalább tényleg fekete. Tanulság – ha a leírás az egekig magasztalja a terméket, akkor az azt jelenti, hogy létrehozása az emberiség egyik legnagyobb tévedése volt. Úgyhogy mielőtt még bárkinek is hamis reményei támadnának, kb egy banánban több multi-effect van, mint ebben. Nem mondom, azt hozzátenném, hogy kárt nem okoz. Úgy értem vannak spirálok, amelyek konkrétan az őrületbe kergetnek, de ez csak szimplán pocsék. Arra jó, hogy… nem, semmire se jó. Ne vegyétek meg. Nem ad sem extra dússágot, sem extra hosszt, se nem göndörít és ami a vastagságot és a szétválasztást illeti… nope. Ha pontosan le kéne írnom, a szempilláid pontosan ugyanúgy fognak kinézni, mint előtte, csak valamivel feketébbek lesznek. Ennyi.

2. Essence – Get big! lashes volume boost mascara 849 Ft:
Öö nem. Nem mondom, nem rosszabb az előzőnél, sőt, ha ezt felviszed a szempilláidra, észre lehet venni, hogy van rajta valami, de ha azt hiszed, hogy ez a valami extra dús 3D szempillahatást fog eredményezni, hát nem fog.

3. Maybelline – One by one volum’ express satin black 1499 Ft:„Megnyitja a tekintetet, a keféje könnyen kezelhető, ráadásul egy hosszú nap után sem potyog le a szaténos fekete festék a pilláidról.
Miért, milyen az, amikor a keféje nehezen kezelhető? Kiveti magát a kezemből és rohamot kap?
Ez már határozottan jobb, mint az előző kettő, de még mindig közel sem olyan jó, mint amennyit a kidobott pénzből nézve elvársz. De legalább ettől kicsit hosszabbnak, kicsit dúsabbnak tűnik a szempillád.

4. Essence – I love extreme volume mascara 1049 Ft:
Ultra fekete pigmenteket tartalmaz, amelyek egyesével fedik be a pillákat, és intenzív színt kölcsönöznek, az óriási kefe pedig meglepően dússá varázsolja őket.
Mit ne mondjak, ez a termék tényleg nagyon meglepett. Az első tubusnál imádtam, mert tényleg nagyon szép, hosszú, dús és iszonyat fekete pillákat eredményezett. Igaz, kicsit darabos volt és túl sok anyag maradt a kefén (annak ellenére, hogy lehúztam róla a felesleget), de ezzel nekem nem volt semmi bajom. Aztán. Aztán meg is vettem a második tubussal, és… az ugyanolyan volt, mint a Get big! lashes, semmi extra. Szóval nem tudom, hogy mi lett más, mindenesetre akárhányszor újat vettem, már közel sem volt ugyanolyan, mint legelőször. Pedig ár-érték arányban szuper volt. Már nem az.

5. NYC Big Bold mascara 1219 Ft:
A keratinnal dúsított formula és a hosszabbító technológia új dimenziókba repíti tökéletesen formázott szempilláidat – íveltnek és akár 12x vastagabbnak tűnnek! Emellett a high-tech 3-D aquatrap rendszernek köszönhetően a pillák egész napos viselet után is puhák és rugalmasak maradnak.
Nem tudom ki volt az a matek géniusz aki kiszámította, hogy tizenkétszer vastagabbnak tűnnek, én személy szerint nem voltam soha jó matekos, de én kétszer olyan vastagnak se láttam a pilláimat, mint eredetileg voltak. Ezen kívül pedig fogalmam sincs, melyik dimenzióba repíti el őket, de az biztos, hogy ott senki nem ismeri a „dús” és a „hosszú” fogalmát. Mivel nem gyakran simogatom őket, ezért sajnos arról nem tudok nyilatkozni, hogy a nap végére mennyire maradtak puhák.

6. Catrice – Better than false lashes ultra black volume mascara 1399 Ft:
A hármas szálú kefének köszönhetően könnyen kezelhető és biztosítja a drámaian dús, hosszú és ívelt hatást egyszerre. A végeredmény: lenyűgözőbb, mint a hagyományos műszempilla.
Ez volt a legkiborítóbb kis gyökér mind közül. Ezt azért vettem, mert alapból már volt egy szempillaspirálom ugyanettől a márkától, ami ugyanannyiba került, mint ez, és noha nem volt vele semmi bajom, gondoltam hátha ez ennyi pénzért még többet tud. Hát baromira nem. 1400 forintot költöttem azért, hogy a reakcióm drámaibb legyen, mint a szempillám. Annyi pluszt sem ad a tekintetednek mint egy ötszáz forintos spirál. Igazából tényleg olyan, mintha nem kentél volna semmit rájuk, és az hagyján, de még a „deepest black” kifejezés is egy rohadt nagy kamu. Fogalmam sincs ki volt az az inkompetens barom, akinek azt az egyetlen feladatot nem sikerült ellátnia, hogy „Csinálj egy nagyon fekete szempillaspirált!”, de csak gratulálni tudok neki.


… the English version:

Positive thoughts and optimism are wonderful things. It’s really nice from beauty gurus to tell us which products work for them and why – that’s what „monthly favorites” videos are for. However, there’s no one to warn us which are the things that should be avoided because they are total waste of money and they kill even your very last nerves with the thought of spending so much on such a huge pile of… wow. Okay. So I guess we all know the feeling when we are so excited because we are just about to try a new (hm, for example) mascara that is claimed to give your lashes volume, lenght, curl and sings the national anthem on fifty different languages. We pay a lot for it, go home, put it on and it just… sucks.

I do not consider myself a beauty guru, but I am definitely an unsatisfied consumer so I thought I’d share my opinion on some mascaras that didn’t work for me, to say the least. (Leastways on those that I didn’t throw out immediately  thinking maybe I’ll give them to someone I loathe from the bottom of my heart. (P.S.: Anyone who got any of these from me, sorry you had to find out this way.))

1. Essence – All eyes on me multi-effect mascara (soft black): „Multi-effect mascara which gives extra volume, lenght, curl, thickness and separation.
Well… at least it’s black for real. Lesson learned – when the tube praises its product to the skies it usually means creating it was the biggest mistake of all mankind. The only extra it gave me was sarcasm to my day. Volume? Nope. Lenght? Not at all. Curl? Excuse me? Thickness and separation? If only I could get at least one of them. A banana has more multi-effect than this mascara. I don’t say that this is the worst from the list, this one is just simply lame.

2. Essence – Get big! lashes volume boost mascara: „For maximum volume and especially thick lashes.
I start to believe that Essence has it’s own dictionary with their own description of expressions. „Volume” is described by them like „Eh.” and „especially thick” is like „You wish.”. It’s not worse than the one before, but if you want 3D effect or any kind of volume effect, you’re wasting your money and time.

3. Maybelline – One by one volum’ express satin black:
Again, it’s better than the others, but it’s not as equally good as what you pay for it. At least it makes your lashes a little bit longer and a little bit richer, but that’s all. It isn’t worth the money.

4. Essence – I love extreme volume mascara: „Mascara for extreme volume, ultra black.
Okay, so I was definitely shocked by this one. When I first bought it, I was totally into it. It made my lashes look really long, voluminous and rich. I only could apply way too much on my lashes, even though I put any extra mascara back into the tube, but it didn’t bother me at all. I was completely satisfied, so I happily bought the second tube. And… it was exactly like the Get big! lashes, nothing more. I don’t know what changed, but it has never been the same like the first time. (Well that came out a little weird.)

5. NYC Big Bold mascara: „OVERSIZED AND OUTRAGEOUS. This chunky fibre brush gives a long lasting thickening effect that bumps up lashes to a massive 12x their usual width.
I have no idea who was the math genious behind this, personally I have never been one, but even I realised my lashes weren’t even twice as big as they were before. I don’t know which universe does it throw my lashes into, but I’m pretty sure no one knows what „thick” and „long” mean over there.

6. Catrice – Better than false lashes ultra black volume mascara: „Mascara for extreme lash volume and ultimate lenght. In deepest black.
This motherfucker was the one that made me the most outrageous of all.
I’ve been using a pretty good mascara (nothing extra-special, but does the job well.) and it costs the same as this one, so since it claimed a lot of things about itself, I thought I try it for the same amount of money. Well, that was a fucking huge mistake, everyone. My rage was more extreme than my „lash volume”. The funny thing is that even the „deepest black” part wasn’t true, since I put this shit on my lashes and basically nothing changed. Not a single thing. Which is weird, because who is that incompetent bastard who cannot even fulfil a simple task that says „Make a freaking BLACK mascara.”?!

sources of gifs:
reactiongifs.me, reactiongifs.com, popkey.co, giphy.com

3 Comments

  1. […] have realised I have a tiny bit of addiction when it comes to mascaras, even though there were plenty of them that have disappointed me. (Tragic.) Anyways, my point is, to avoid blindly choosing a mascara that turns out to be the […]

Leave a Reply