Skip to content

CRAPPY MOTIVATIONAL QUOTES, avagy 23 agyzsibbasztó inspiráló idézet |HU/EN

Scroll down for the English version.

Tegye fel a kezét az, akinek legalább egyszer volt már olyan időszak az életében, amikor notórius rendszerességgel kísérte figyelemmel a “motiváló” idézetekkel és képekkel teletömött oldalak tömkelegét.
Ja, gondoltam.
Most tegye fel a kezét az, aki miután órákig nézegette, kiválogatta, gondosan lementegette és mappákba rendezgette ezeket, az észrevett bármiféle javulást az életminőségében. Vagy bárhol. Akárhol.
Na? Bárki, aki többször, vagy egyáltalán csak egyszer, fogta magát és lement futni csak azért mert egy izmos fenekű modellre rá volt írva, hogy “Te is képes vagy rá.”Bárki, aki amint elolvasta, hogy a következő napja egy új végzet kezdete lehet, felállt a számítógépétől és csinált végre valami értelmeset önmagával? Bárki, aki miután sorozatosan leszedett a netről tíz “Kerülj ki a komfortzónádból, mert ott kezdődik az Igazi Élet!” típusú szemetet, mondjuk kivakarta magát legalább a székéből?

Nem? Senki?
Milyen érdekes.

Nem a magas lóról beszélek, nekem is volt vagy három mappa a gépemen tele “inspiráló idézetekkel” meg csillogó mosolyú lányokkal akik mind arra biztattak, hogy én is lehetek olyan sikeres és tökéletes, mint ők, és én ezeket hűségesen megnézegettem majdnem minden nap. Ez még évekkel ezelőtt volt, és tudod mit? Ezek az évek konkrétan semmivel nem voltak jobbak, mint azok, amiket ezek nélkül töltöttem. Sőt. Ugyan azon percekben amíg átgörgettem ezeken a mondatokon, meghitt nyugalmat éreztem magamban, gondolván, hogy “Jól van, na majd eljön az én időm is, igen igen, majd egyszer nem leszek ekkora csődtömeg, ez az 5×5 centis kocka is belesuttogta a képembe.”, egy idő után rá kellett eszmélnem, hogy az ég világon semmi sem lett jobb, csak találtam magamon kívül még valamit ami kegyesen hazudik a képembe nekem saját magamról. Csak ő mindezt úgy, hogy még csak nem is ismer.
Viszont az a nap, amikor fogtam magam és kitöröltem a francba az összes ilyen faszságot botorságot, és eldöntöttem, hogy a továbbiakban kerülöm az idiotizmus ezen megnyilvánulási formáit, az volt az a nap, amikor úgy éreztem, hogy valami tényleg más lett és talán tényleg van esélyem arra, hogy mentálisan egészségesen funkcionáló emberi lény legyek valamikor.
Ha esetleg még mindig nem lenne egyértelmű, akkor elmondom – nem ezeknek a mondatoknak a memorizálásától leszel eredményes, nem attól leszel valamire való ember, hogy pár megapixelre bízod az önbizalmad helyreállítását. Minden csak és kizárólag tőled függ, és noha a motiválás szép dolog, ne erre tereld a hangsúlyt, hanem önmagadra.
Na de, térjünk a lényegre. Annak ellenére, hogy ez a lemez már évek óta megy, még mindig nem járt le, így újra meg újra látom ahogy az ismerőseim megosztogatják a szánalmasabbnál szánalmasabb Oravecz Nóra agymenéseket, úgyhogy most itt az alkalom, hogy végre kiengedjem a gőzt, és levezessem a feszültséget azáltal, hogy bemutatom a teljesség igénye nélkül a legirritálóbb és legáltalánosabb nem inspiráló képeket.

1.

 Ó, emlékszem rád, még mindig egy nagy semmi vagy.

Én már csak azért is drukkolok hogy így legyen, mert így több ezer fényévre lennél legalább attól, hogy ehhez hasonló bullshitekkel tömd tele a hírfolyamot nap, mint nap.

2.

Nem akarom. 

És pontosan az efféle homéroszi bölcsességek miatt megy a konstans hisztéria azon, hogy a nők miért nem találnak végre egy rendes, nagybetűs Férfit, aki nem csak szexuális játékszerként akarja őket hasznosítani és akivel másról is lehet beszélni, nem csak saját magukról, a hajukról, meg hogy milyen jól néznek ki, ja meg hogy mikor mennek el együtt cipőt vásárolni.

3.

Nyugi, mi meg téged szarunk le.

 Ha csak egyszer gondolnának bele abba azok a lányok, akik azt hiszik azért rühelli őket mindenki mert akkora fene nagy egyéniségek, hogy igazából tényleg mekkora ordas nagy k lotyók. Hm. Álmok.

4.

...

Újabb bizonyíték arra, mi a baj velünk nőkkel manapság. És különben is, mind tudjuk, hogy a fenti képlet csak egy embernek áll jól:

5.

Aha, értem. Bocs, mégse.

A nők, a nők inspirálói és a logika hármasának újabb csodákat szülő találkozása.

6.

Ez csak szimplán fáj. 

Azt hiszem Coelho.

7.

 Király.

Eredeti és szívmelengető. A legjobb, amikor egy olyan lány rakja ki, akinél még egy kitömött szivárványszínű leopárdmintás tehén is ízlésesebb.

8.

Ha ez ilyen egyszerű lenne...

És itt adunk hálát az égnek hogy Adriana Lima modellnek ment és nem filozófusnak.

9.

Grr. 

Ha az utolsó kettőn kívül bármelyiket is csinálod, vagy perverz, vagy hülye vagy. Azok pedig akik tényleg küzdenek, vagy küzdenének az álmaikért, gondolom mondanom se kell, hogy nem ezzel töltik a szabadidejüket.

10.

Jaj, hagyjál már, légyszi.

“… és olvasgass semmitmondó idézeteket minden nap!”

11.

Oké. 

12.

Well, it is. Get used to it.Muhahaha.

13.

Meggyilkolsz.

De tényleg. Most őszintén. Működött ez már bárkinél is?! Igen?!

14.

Ezt nem is értem ki, miért és hogy osztaná meg. 

15.

Fú, na ne.Pontosan.

16.

Azt hittem az előbbinél már nem fájhat semmi. Tévedtem. 

Szerencsére már mindenki tudja, hogy minden több ezer dolláros Louboutin cipő után egy ebolás kisgyermek Afrikában meggyógyul.

17.

 Hagyjál már békén.

Ez az állatfaj szereti még a töménytelen mennyiségű Audrey Hepburn képeket és idézeteket, a pasztellszínű borítóképeket és annak a megkérdőjelezhető ténynek a fitogtatását, hogy tudnak olvasni. (Ezt általában onnan lehet kisilabizálni, hogy sok olyan képet posztolnak, amelyek könyveket ábrázolnak. És virágokat. Meg kávét. Pasztellszínekben.)

18.

Nem!!Elég!Hagyd abba!!Nem bírom...Ezek után már most pocsék.

Minden. Egyes. Évben.

Érzéseim.

19.

Ezen nevetnem kell.

Ezt egyébként csak a nagyon kemény gyerekek rakják ám ki, innen tudod, hogy ki a faszagyerek.

20.

Már a sorozatban is utáltam ezt a hülye... lányt. Igen. 

Csak egy, a sok világmegváltó gondolat közül, amit a Gossip Girl zúdított ránk.

21.

Fú, erről jut eszembe, lesz poszt arról, hogy miért is utálom ezt a szutyok sorozatot.

Ez sem kifejezetten motiválónak szánt idézet, vagy ilyesmi, de valahányszor meglátom érzem, hogy valami legbelül elhal bennem. Azt hiszem az élni akarás egy apró szikrája.

22.

*belül zokog*

Vagy adj neki józan észt. Fizetem.

És végül, de nem utolsó sorban, a legjobb mind közül:

23.

Kérlek ne. 


… and the English version:

Is there anybody out there, who at least once in their lifetime followed some so-called “motivational” pages obsessively?
Yeah, I thought so.
Now, is there anyone out there again, who after hours of maniac watching, selecting and saving these images, had experienced any kind of improvements in their quality of lives? Or anywhere.
Well? Anyone, who started running frequently or at least just once, after reading “You can do it too!” written on the butt of a bikini model? Anyone, who read that his next day could be the start of a new destiny, and then immediately got up from his computer and did something actually productive? Anyone, who saved about ten “Get out of your comfort zone, because Real Life starts there!” kind of shit in a row and then managed to get out at least of his chair?

No? Really? No one?
How interesting.

Don’t get me wrong, I’m completely aware of what it feels like, I also had about three folders on my computer filled with “inspirational quotes” and images of girls with sparkling smiles saying that I could be just as succesful and perfect as they are. And I had watched them loyally almost every day. It was all years ago, and you know what? Those years weren’t any better than the ones I spent without these images. Moreover. Though while scrolling over those lines I felt some sort of cosy calmness thinking “Oh, alright, my time will come, oh yes, at some point I won’t be such a huge piece of nothing anymore, I mean even this tiny lifeless picture whispered it to my face.”, after some time I had to realise, that nothing on Earth had gotten any better, only I found something else to lie to me 24/7 besides myself. Except that this thing doesn’t even know me at all.
However, the day when I finally got myself together and deleted all that crap and decided to avoid these manifestations of idiotism, that was the day, when I felt that I have a chance to become a proper human being in the future.
In case it wouldn’t be obvious enough – you will never fulfil any great achievements by memorising all those sentences. You will not be a wonderful personality just because you trust a couple of megapixels to take away your own insecurities. I mean even you know that it sounds ridicolous, right?
Every single moment of your life depends on you, and only you, and even though self-motivation is a nice thing, there is a point where it’s more than enough. You rather need to put an effort in actually developing yourself.

Alright, let’s get to the point. This phenomenon has been going on since forever, and it’s still not over. So this is my time and my way to let it all out and release the stress by showing you the most irritating, most common non-inspirational images.

1.

 Ó, emlékszem rád, még mindig egy nagy semmi vagy.

You mean you’re going to be a thousand light years away from stuffing my newsfeed with bullshit every single day? That would be great. Thanks.

2.

Nem akarom. 

And that’s exactly the reason why women cry about how they don’t find a decent Man with a capital “M”, who doesn’t only want to screw them, talk about how great their own haircut is, praise themselves all the time and whine about when you guys go shopping together. Start looking for valuable characteristics in men, please.

3.

Nyugi, mi meg téged szarunk le.

Or maybe… have you ever thought about having a seat for yourself and thinking about why everybody claims you’re a big fat whore? Am I the only one around here who thinks these kind of lines are usually posted by girls who treat others like hell?

4.

...

Another proof of what the problem is with women nowadays. By the way, we all know it only applies to one single person:

5.

Aha, értem. Bocs, mégse.

Logic.

6.

Ez csak szimplán fáj. 

Coelho, maybe?

7.

Király. 

Original. Especially from girls whose style is worse than a mutant rainbow-colored-cheetah-printed cow’s.

8.

Yeah, right, because it's that simple.

Thank God, Adriana Lima became a model instead of a philosopher.

9.

Grr. 

If you do any of them, you’re either a pervert or an idiot. Except of the last two things of course, but since you spend your time watching these images then you have already failed.

10.

Jaj, hagyjál már, légyszi.

“…by reading meaningless quotes everyday!”

11.

Oké. 

12.

Well, it is. Get used to it.Muhahaha.

13.

You're killing me.

Seriously. Tell me the truth. Has it ever worked for anyone?! Has it?!

14.

Ezt nem is értem ki, miért és hogy osztaná meg. 

15.

Fú, na ne.Pontosan.

16.

Azt hittem az előbbinél már nem fájhat semmi. Tévedtem. 

17.

 Hagyjál már békén.

It is proportionately used besides tons of Audrey Hepburn pictures (and quotes, of course), pastel colored themes and photos of books. With flowers. And cups of coffee.

18.

No!Enough!Stop it!I can't handle this shit...I'm done.

Every. Single. Year.

I wanna scream. And shout. And let it all out. (Sorry.)

19.

Ezen nevetnem kell.

Be careful, only truly tough kids post these on their walls.

20.

Már a sorozatban is utáltam ezt a hülye... lányt. Igen.

Just one of the many lifechanging thoughts Gossip Girl had given us.

21.

There's going to be a post on why I hate this show so much. Wait for it.

It’s not strictly a motivational picture either, but whenever I see it something dies inside of me. Probably the spark of wanting to live.

22.

*belül zokog*

Give her common sense instead, please.

And finally, but not least, the best of the best.

23.

Please don't.

source of feature image:
gratisography.com | Ryan McGuire

sources of images and gifs:
pinterest.com, weheartit.com, partylikeajournalist.tumblr.com, wifflegif.com, giphy.com, reactiongifs.com, buzznet.com, wincestislove.tumblr.com, fanpop.com

Be First to Comment

Leave a Reply