Skip to content

LET’S HATE SEX AND THE CITY TOGETHER, avagy a nőknek készített sorozatok alja |HU/EN

Scroll down for the English version.

Én kérek elnézést. De tényleg.

Oké, jól van, tudom, tudom. Megértem, én megértek mindent. Tisztában vagyok ama, egyébként teljes mértékben rejtélyes ténnyel, hogy minden egyes vaginával megáldott emberi lénynek olyan a Szex és New York, mint maga a nőiség Bibliája – a probléma pusztán csak annyi, hogy mint ahogyan már említettem, halovány lila gőzöm nincs hogy miért, mert ennél nagyobb retket az éterben aztán nehéz találni. Nem tagadom, én is végignéztem az összes évadot, de részemről teljesen felfoghatatlan hogy hogyan alakulhatott ki ekkora felhajtás körülötte, tekintve, hogy mekkora orbitális nagy hülyeség az egész.
És hogy miért? Csak néhány a több ezernyi ok közül.

1.

Most gyorsan végigmegyek a szokásos, gyakran elismételt és egyértelmű dolgokon, mint az, hogy olyan márpedig nincs, hogy egy újságíró, akinek annyi a munkája hogy néha beküld egy nem éppen kvantummechanikáról szóló egy oszlopos cikket a New York Times-ba, ennyiből megéljen egy New York-i lakásban, vegyen annyi pár márkás cipőt és ruhát, továbbá finanszírozza minden napos étkezését a legmenőbb éttermekben (Mert ugye ő nem főz, de hé, így legalább spórol a gázfogyasztáson, nem?) , és ne feledkezzünk meg a rendszeres cigaretta- és alkoholfogyasztásról és a legmenőbb (ergo legdrágább) partikról se.

Grr.Pontosan!

2.

Ahogy ezt mind leírtam rájöttem, hogy Carrie Bradshaw lényegében egyébként mást se csinál, csak herdálja a pénzt és tinilányokat megszégyenítően sír a férfiakról. Ennyi. Nem mondom, ha ez a Gossip Girl lenne vagy bármi más, fiatalokról szóló sorozat, egy szavam nem lenne. Rohadt unalmas és értéktelen lenne így is, de legalább hiteles volna, viszont ez a nő már a sorozat kezdetekor több, mint harminc éves és higgyétek el, idővel csak öregebb lesz, bölcsebb nem. Nem fejlődik sehova, nem tanul meg semmit, csak ugyanazokat a sablonos, elcsépelt agymenéseket ontja másokra minden áldott részben, több évadon keresztül.

Ezek a mély gondolatok...Mond valamit.

3.

Carrie Bradshaw mentális kapacitása és írói kompetenciája gyakorlatilag kimerül egy alig 20 éves lányéban. Az egy dolog, hogy csak a szexről ír, mert hát ez a munkája, de a leégett cigarettacsikkjei értelmesebb és mélyebb írásokat ontanának magukból mint ez a nő ennyi évad alatt.

Ehhez nem vagyok elég erős mentálisan.

Úgy értem, még ő is bevallotta, hogy…

Hát öö... ja.

Akkor mégis miért róluk írsz, egyetlenem?!

4.

Ha már itt tartunk, úgy összességében, annak ellenére, hogy a sorozat lényege az lenne (véleményem szerint), hogy bemutatja a szingliség állapotát, és hogy a nők tökéletesen meg tudnak állni a saját lábukon egyedül ebben a világban, az egész tocsog abban az eszmében, hogy egy nő, még ha nincs is férje vagy barátja, akkor is csak és kizárólag azon agyal, hogy mikor lesz, ha lesz milyen lesz, (Gazdag, egyértelműen.) és amíg megtalálja, hogyan keféltesse meg magát minél gyakrabban, minél jobban, minél változatosabb helyszíneken. Meg a gyerek, kell egy gyerek. Vagy nem.
Tényleg, nekünk aztán semmi más gondolatunk vagy vágyálmunk nincs, csak hogy sekélyes létezésünket azzal töltsük, hogy tenyészbikákat üldözzünk, hogy aztán azok megkoronázzák életünket egy utóddal.
(Jó, tudom, ott van Samantha, hogy reprezentálja a másik végletet, amivel lényegében azt üzenték nekünk, hogy ha nem csináljuk ezt, akkor kiégett kúrógépek leszünk ötvenévesen is.)

Jé, tényleg, te is de irritáló vagy.Én nem vagyok feminista, de azért ez fáj.

5.

Újabb bizonyíték arra, hogy Carrie Bradshow vagy agyhalott vagy kemény drogokon van – úgy beszél New Yorkról, mintha konkrétan, a szó legszorosabb értelmében nem létezne más város az egész világon. Minden probléma, bárminemű történés csak és kizárólag New Yorkban, New York-i emberekkel történhet meg. Mi? Hogy a világ többi része? Hogy érted?

Ja, bocs, tévedtem, ez jobban fáj.

Nem véletlenül kedveljük.

6.

Mr Big.
Most komolyan…?

Oké.
Szóval adott ez az ember, aki (Gazdag. Egyértelműen.) valamiért elkezd randizgatni ezzel a semmirekellő nőstény egyeddel, majd jól ki is dobja. (Ami egyébként totál érthető.) Ezek után még persze feltűnik a nő életében párszor hogy jól szétkefélje, ám ennek a több mint harmincéves luvnyának ez még mindig nem esik le, és körülbelül úgy rajong Bigért mint egy 15 éves szűzlány. Mármint így tényleg, 20 éves korára már szerintem minden lány megtanulja megkülönböztetni azokat akik csak teszik a szépet hogy ágyba cipeljék őket, és azokat akik nem. Hát Carrie Bradshow annyira életképtelen, hogy még ezt se sikerült megtanulnia, pedig az ég szerelmére, ez a munkája, nem?!
Tehát, ezek után természetesen útjaik külön válnak, majd Big ráadásul megnősül, és elkezdi Carrie-t a szeretőjeként hasznosítani, ami az egyik legmegalázóbb dolog amit egy férfi tehet egy nővel (Ha a többi megalázó dologra vagy kíváncsi, csak nyugodtan nézd meg a Szex és New Yorkot, ez az ember mindent tud.), és ugyan ismét elhagyják egymást, de Carrie még mindig nem tudja elfelejteni emberünket.
Még a világ legédesebb férfiját is otthagyja érte, abban a pillanatban, hogy emberünk füttyent.

Na, te talán nem is vagy olyan hülye.
Majd, sok-sok évvel később, ez a kis nyomibogár talál egy gazdag és intelligens művészt (Halovány lila gőzöm sincs miért gondolták a készítők, hogy hiteles lesz az, hogy egy ilyen férfi akár csak szóba áll ezzel az agyrémmel.) aki hajlandó őt elvinni Párizsba (Amerika végre fellélegezhetett, egy hülyével kevesebb.) és együtt élni boldogan. Emberünk édes, romantikus, mentálisan stabil (Ami nem mondható el a többi szereplőről…), és igen, sokat dolgozik, mert tudod Carrie Bradshaw vannak emberek, akiknek dolgozniuk is kell, te nem próbálod majd ki?
Szóval, miután a készítők úgy látták így az utolsó epizód felé, hogy az mégse teszi kellőképpen antipatikussá Petrovsky-t, hogy sokat dolgozik, főleg, ha figyelembe vesszük Mr Big mit művelt ennyi évad alatt, ezért az utolsó részben szegény orosz lekever egyet Carrienek (Well done.), aki emiatt borzadva elmenekül tőle és egyenesen belefut Mr Big karjaiba. Párizsban. Jó, oké, Big hajlandó volt kipengetni egy repülőjegynyi pénzt hogy elmenjen érte, mert „rájött”, hogy ez az aszott lóarcú borzalom az ő igaz szerelme.
Vágod. Ennyi év után.

Érzéseim.
Mindez igazából akár szép és jó is lehetne (Nem, de ugorjunk.), ha nem azzal folytatódna az egész egy egész estés mozifilm formájában, hogy ez a gyökér otthagyja őt az oltárnál.
De fear not, mert Bradshaw még ezek után is megbocsát neki, miután rájön hogy ex vőlegénye küldött neki egy halom szerelmes e-mailt. Komolyan. Szerelmes. E-mailt. Szóval én nem tartom magam egy hatalmas párkapcsolat szakértőnek vagy ilyesminek, de figyi, szerintem ha egy férfi tíz évig szívatott, majd átutazta a fél világot azért hogy kicsesszen veled mikor egy stabil párkapcsolatba kerültél, csak hogy utána otthagyjon az esküvőtökön, és mindezekre rá még nem is térden csúszva könyörög a saját vérében tocsogva hogy bocsáss meg neki, hanem megdob pár e-maillel… akkor hidd el nekem, nem kellesz neki eléggé.
Természetesen ez a nyomorult megbocsát neki. Halál.

Sajnos nem tudom tovább folytatni ezt a bejegyzést mert ennyi hülyeségtől megfájdult a fejem. Pedig annyi mindent mondhatnék még.

Engem is.


… and the English version:

Én kérek elnézést. De tényleg.

Okay, alright, I know, I know. I get it, really. I am well aware of that this show is basically the Holy Bible for women in tv show edition, but let’s just admit it – this is some seriously fucked up shit. I don’t deny it, I’ve seen all the seasons too, but I just cannot comprehend the phenomenon that is all around it. You can hate me, you can question me, but let’s just go through only some of the reasons why I see it this way.

1.

Just for the record, the things that are always said when it comes to the primitiveness of Sex and the City – there is no freaking way that a journalist whose only job is to write a single column from time to time about well… not about quantum mechanics, so this journalist logically shouldn’t be able to afford such an appartement in New York, or to buy so many high brand shoes and clothes and to finance her everyday eating in the priciest restaurants. (Because as we all know, she doesn’t cook. But hey, at least the gas bill is lower, right?) Oh, and let’s not forget her regular cigarette and alcohol consumption. And of course, her attendance to the coolest (so the most expensive) parties.

Grr.Pontosan!

2.
This woman basically doesn’t do anything during these seasons but spend a lot of money and whine about men like a teenage girl. If it would be Gossip Girl or something like that, with young adults, it wouldn’t matter, I mean it would be boring and worthless as hell, but I would understand. But for God’s sake, this woman is more than thirty years old… only in the beginning – and she just grows older, not wiser. She doesn’t become a better person, her character doesn’t develop at all, she doesn’t learn anything. All she does, is loading others with the same old crap over and over again.

Those deep thoughts...He says something.

3.

Carrie Bradshaw’s writing skills and mental capacity barely reach a twenty year old girl’s competences. I get that her job is to write about sex, but honestly, her burnt-down cigarette butts could come up with higher quality materials than what she comes up with.

Ehhez nem vagyok elég erős mentálisan.
I mean, even she admitted it…

Hát öö... ja.

… than what the hell are we talking about?

4.

Oh, and by the way – even though the message of this production claims to be that being single is not a tragedy and that a woman can be as equal as a man, well, the real message is something completely different. Every single episode suggests that the only thing a woman thinks about is how to get a husband, and while looking for the suitable project, (suitable subject = very rich) how to get fucked the more and the harder it is possible. In addition, meanwhile, women of course feel miserable and are jealous of everyone who are actually married.
But hey, according to the makers of the show, in case nothing works out, not to worry, you can spend your life spoiling yourself and with meaningless high school quality girl talks with your superannuated friends. Yey!

Jé, tényleg, te is de irritáló vagy.Én nem vagyok feminista, de azért ez fáj.

5.

Another proof that either Carrie Bradshaw is dead above the ears or is on some heavy drugs is that she talks about New York as if it would be the one and only city in the whole world. Literally. She speaks about everyday problems and happenings as if they couldn’t happen anywhere else, only in New York with people who live in New York. Other parts of the world? Excuse me?

It hurts.

It's not a coincidence that we all love her.

6.
 Mr Big.
Oh my God.
After the ending of the last season, I was made sure that the writers hate all women.

Oké.
So…
… this Big (who is rich, of course) starts dating with this Carrie, who is good for essentially nothing. He probably finds it out soon enough and dumps her. Then he takes her back again from time to time just to screw her (Honestly, that idiot deserves it after all. I mean seriously, by the time a girl is 20, she learns to distinguish the ones that just want to nail her and the ones who don’t. This incompetent blonde even failed at this one. Even though she’s old. And this is her freaking job.) and then throws her away again.
At some point, he even gets married, and uses Carrie as a mistress, which is just one of the most humiliating things I can imagine, and of course, they grow apart after this one as well.

Mr Big basically does whatever he wants, doesn’t care about this girl who jumps everytime he calls. She even leaves the cutest guy on Earth for this asshole.

Na, te talán nem is vagy olyan hülye.
Then, after many years, when all dust settled, another rich and intelligent guy appears (I have no idea why the producers thought that a smart and wealthy man would date with a dumb, old and poor woman.) who’s willing to take her to Paris.
He takes her there, he’s extremely romantic, yes, he works a lot, because you know Carrie Bradshaw, people actually do that. However, it completely shocks her that her guy isn’t there for her all the time, and the showmakers try to make it look like a bigger mistake than everything that Mr Big has put her through. When they realised it is impossible, they decided that the guy slaps her (Well done.) and then who does she bump into? In Paris? Yes, it’s Mr Big. He was willing to pay a plane ticket to Paris to find Carrie because he realised she is his one true love and he wants to live with her happily ever after.

My feelings.
That’s the lesson.
That you should wait for an asshole because maybe at some point, after all the horrible things he put you through, he would be your man?!
It all could be okay (It couldn’t, but I could still move on.), if they didn’t make a two-hour movie about how Mr Jackass leaves her at the altair. (As a matter of fact, they made two movies about it, dear God…)
Fear not, she forgives him after all, when she finds a dozen of love e-mails which means he sent her love letters that were already written by famous writers so Big had to just copy-paste them. Seriously. 
I’m pretty sure Carrie Bradshaw hasn’t read the book named „He’s just not that into you”.
The most outragous thing is, young girls believe, that this is actually true love. That when someone does these horrible things to you, it’s just the sign of a possibly great romance.

I got so angry I need to stop writing because I’m getting a headache from this nonsense.
I’m sorry for using inappropriate words too many times, but they describe my feelings perfectly towards this… oh well.

Me too.

sources of gifs and images:
playbuzz.com, giphy.com, pinterest.com, fanpop.com, snacktherapy.com, wifflegif.com, funnyjunk.com, weheartit.com, sharegif.com, theodysseyonline.com, goodreads.com

4 Comments

  1. […] just so unbearable that someone like that can be such a dumb piece of… spoon than whom even Carrie Bradshaw might have more brains, and that, Ladies and Gentlemen, are big words from my […]

Leave a Reply