Skip to content

THE POISONOUS MAN, avagy mese a pszichopata barátodról |HU/EN

Scroll down for the English version.

(Mielőtt belekezdenék bármibe, hadd fejezzem ki lelkem legmélyéről feltörő gyűlöletemet és undoromat ez iránt a karakter iránt, el se tudom képzelni milyen anyagon lehetett az a producer és az a forgatókönyvírói gárda, amely valamelyest pozitív személyiségként tüntetett fel valakit, aki ennyire szívbemarkolóan utálatos, mint Chuck Bass volt. A legkeményebb az, hogy a világ 90%-a tényleg teljesen odáig volt és van érte, én meg hallgathattam azokat a barátnőimet, akik nyálcsorgatva ecsetelték, hogy ez a kis lúzer a megtestesült Férfi. Mentálisan képtelen vagyok odáig eljutni, hogy kik lehetnek annyira agyhalottak, hogy azt gondolják, ez az ember, és az a “párkapcsolat” amit azzal az elmebeteg, kiborító ribanccal megtestesítettek, tökéletes, sőt, már-már követendő. Jó, tudom, én meg vámpíros sorozatokat nézek, hát az is egy szint, de legalább én nem járok temetőkbe igaz szerelmet keresni. Fú. Most már jobb lesz, köszönöm. Folytathatjuk.)

Szenvedj.

Ez a bejegyzés nem azoknak szól, akiknek lényegében semmiféle különösebb problémájuk nincs a kapcsolatukkal. Nem azoknak szól, akik pusztán megerősítésre várnak, hogy dobják-e a partnerüket vagy sem mert unatkoznak vele és nem tudnak dönteni. Ez a cikk azoknak a lányoknak íródott, akik olyan “férfit” (Haha.) választottak, akiről lassan de biztosan kezd az a benyomásuk támadni, hogy valójában sanszos, hogy egy manipulatív szociopata, egy nárcisztikus gyökér aki, mint ahogy a cím is mutatja, csak megmérgezi a kapcsolatukat a személyiségével.
Mielőtt még bárki azt a téves következtetést vonná le, szeretném határozottan leszögezni, hogy nem, egyáltalán nem vagyok párkapcsolat szakértő, egyszerűen csak láttam és tapasztaltam, hogy hogyan válnak kedves és szeretnivaló lányok olyan fiúk háziállataivá, akiket már születésükkor le kellett volna cseszni a Taigetoszról. Amiket leírok, pusztán a saját élményeim, úgyhogy előre is elnézést kérek, ha esetleg valakit megbántok vagy teljesen máshogy vélekedik erről a témáról. A lányok, akiket én ismertem, egyáltalán nem érdemelték meg azt a bánásmódot amelyet kaptak, odaadó, törődő társai voltak valakinek, aki még annyit se érdemelt volna meg hogy beletöröljék a kutyaszaros cipőtalpukat, mégis ezek a lányok kerültek alázatos és kínkeserves helyzetekbe a saját párkapcsolatukban.

Jaja, gondolkozz csak el.

Hogy lehet ez?
 És egyáltalán – milyen az az ember, akiről ez az egész szól?
Olyan, aki mikor megismerkedik a kiszemelt alannyal, határozott, karizmatikus egyéniségnek mutatja magát, olyannak, aki tudja, mit akar és mindig meg is szerzi. Udvarias, előzékeny, kedves, ugyanakkor őszinte, nem erőszakolja rá magát az emberre. (Haha.) Rengeteget beszél, kellemes beszélgetőpartner. Mindenről van véleménye. Azt a benyomást kelti, hogy ő minden, amire egy lánynak szüksége van. Ő ambiciózus, neki másodpercre pontos víziói vannak a jövőjéről.
Izgalmas és romantikus első randevúkat talál ki, elhinti, hogy milyen további csodálatos dolgokat tervez csinálni a jövőben a lánnyal, egy szóval tökéletesnek tűnik.
 Az első hónapokban.

Ki nem találnád, hogy ez melyik énekesnő melyik klipjéből van.Még őt is jobban bírom, mint Chuck Bass-t.
 Ő a lottó ötös, akire mindig is vágytál. Mindenről határozott véleménye van, mindent jobban tud, ő tökéletesen tisztában van a világ működésével. Tisztában van ám azzal is, hogy te milyen ember vagy, és ezt készségesen mindig el is mondja neked, de persze a beszélgetések nagy része inkább azzal telik, hogy ecseteli, Ő milyen ember és Ő milyen ember lesz, ami téged persze nem zavar, hiszen mindent imádsz benne.
Aztán valahogy, idővel, különös érzése kezd támadni vele kapcsolatban az embernek. A kezdeti határozottság és egyenesség átalakul egyfajta enyhe utasítgatásba. Tudod, ő fontos embernek készül, ő nagybetűs VALAKI lesz, ő nem jelenhet meg olyan lánnyal, aki teszem azt ilyen cipőben jár. És jó lenne, ha kicsit máshogy öltözködnél. A hajad túl hullámos, úgy nézel ki ezzel a frizurával, mint egy hippi, nem egyenesítenéd ki? Amúgy egy igazi nő mindig lakkozott körmökkel jár, ha nem tudnád. Aztán elkezd “aggódni” érted. Szerinte valami baj van veled. Szerinte depressziós vagy. Fogalmad sincs, hogy miért mond ilyeneket, mert semmi bajod nincs az égvilágon, de ő mindig mindent tud, biztos igaza van. Úgyhogy jobban odafigyelsz magadra. Majd szól, hogy túl sovány vagy. Mindig is ilyen voltál, úgyhogy nem tulajdonítasz ennek különösebb jelentőséget. De ő erősködik, továbbra is mondogatja, hogy túl sovány vagy, ő nem akar olyan lányt, aki egyszer csak elfogy, ő különben is a Scarlett Johansson típusokra bukik, szóval jó lenne ha magadra szednél valamit. Te megpróbálsz mindent, hiszen a kedvében akarsz járni. Annyiszor eszel naponta, ahányszor csak tudsz, a suliból hazafelé még elmajszolsz egy csokit mielőtt otthon nekiveselkednél az ebédnek. Talán sikerül felszedned valamennyit, de nem sokat, és ez feldühíti. Azt mondja, betegesen nézel ki, szörnyű vagy. Egyre dühösebb lesz, mert mégis mi a baj veled, miért nem vagy képes olyan lenni amilyet ő akar? És az hagyján, hogy nem tudsz megfelelni a külsőre vonatkozó követelményeinek, de a személyiséged…! Túl sokat nevetsz, túl könnyen veszed a komoly problémákat is. Ennek ellenére viszont hidd el neki, a depresszió eluralkodott rajtad, és ő tudja, hogy amikor mosolyogsz és nevetsz, akkor valójában megjátszod magad, és ilyen lánnyal egyszerűen nem lehet együtt élni.
De ő, a hős, megpróbál. És te hálás vagy neki.

Így van, abból a klipből! Komolyan azt hitted, hogy lesz egy poszt Taylor Swift nélkül? Aranyos.

Nincs olyan nap, hogy ne mondaná el, miért nem vagy olyan, mint a többi lány.
Túl ilyen, túl olyan, túl amolyan. Máshogy gondolkozol, máshogy beszélsz, minden túl más, olyan fura. Miért nem tudsz normális lenni? Ha? Egyre többször hánytorgatja fel, hogy mi a hiba benned, hogy mit kellene változtatnod ahhoz, hogy egy olyan zseniális emberrel lehess együtt, mint ő. Kezd úgy tűnni, hogy szinte bármi idegesíti, hogy semmi sem jó neki, hirtelen dühében gyakran nemes egyszerűséggel faképnél hagy, bárhol, bármilyen helyzetben. Ugyanilyen hirtelen indulattal meg is jelenik a házad előtt, és követeli, hogy töltsd vele az időt. Hiába van más dolgod, hiába kell mással foglalkoznod. (De kérlek, mi mással foglalkoznál, ha nem vele és azzal, hogy neki megfelelj? Komolyan ennyire önző lennél?) Ha nem teszed, nem vagy elég spontán neki. Hajnali négykor. Mindezek után pedig leszid, amikor másnap délig alszol, mert olyan fáradt vagy. Szeszélyes és indulatos, egy pillanat alatt átfordulhat a hangulata. A legrosszabb, hogy ő szentül hiszi, hogy ő ettől még különlegesebb, és még férfiasabb. A lófaszt. Random felbukkan a baráti találkozóidon, amiket a lányokkal szerveztél, akikkel egyébként alig találkozol miatta, és ott is marad. Úgy érzed, bármit teszel, hiábavaló minden próbálkozásod, de hát ő olyan tökéletes, egyszerűen muszáj megtartanod. Azzal nyugtatgatod magad, hogy a ti kapcsolatotok a szenvedélyen alapul, hogy ti aztán sosem fogtok unatkozni, és hogy ő legalább nem olyan tutyimutyi, mint a többi fiú.
A többi fiú, akire mindig akad egy rossz szava. Ez túl magas, az túl alacsony, nem szeretem az ilyen arcokat, de az olyanokat se. Miért nem mindenki olyan mint ő? Bár ki lehetne irtani a világot, hogy egyedül ő lehessen benne, újra kellene népesítenie az egész bolygót, mert ezek az emberek rém életképtelenek. Mindig szívesen mond pár szót a lányokról, akiket meglát – ennek milyen jó a ruhája, látod, neked is ilyet kéne hordanod, neki milyen szép a haja, milyen kis szexi, jaj ez olyan ocsmány, ez túl alacsony, ennek meg milyen a körme, fúj. Te pedig kezdesz úgy gondolkozni, mint ő. Ha látsz valakit, kapásból tudod, mi ronda rajta, mi az, amit a barátod utálna, és te is utálni kezded. Minden egyes lányra, aki megfelelne neki, halálos ellenségként tekintesz, mert rettegsz. Mert tudod, hogy rögtön elhagyna, ha találna valaki mást.

Pontosan.
Közben taccsra vágod a kapcsolatodat a családoddal, alig beszélsz velük, iskola időben még este tizenegyig is vele lógsz, és noha azelőtt egy őszinte lány voltál, elkezdesz úgy hazudni, mint a vízfolyás, amit amúgy a barátodtól tanultál, mert hallottad milyen kamuszövegeket vágott le mindig az anyjának vagy bárki másnak.
Miután együtt töltesz egy napot a fiúval, aki elmondja, hogy mekkora egy vesztes vagy de ne aggódj, mert majd ő megmondja mit és hogyan, mehetsz haza ahol a szüleid azért csesznek le mert elhanyagolod a tanulmányaidat és úgy kb minden mást is. A barátaiddal nem is mersz egy idő után nyíltan beszélni róla, mert már így is elmebetegnek tartanak hogy vele vagy, de hát ők nem értik, nyilván. A fiúd különben is figyelmeztet rá, hogy a barátnőid csak rosszat akarnak neked mikor ellene próbálnak fordítani, mert titokban odáig vannak érte. A családod meg egyértelműen nem akarja, hogy boldog legyél.
A fiú azt csinál, amit csak akar, mondván, ha nem tetszik, nyugodtan elmehetsz. Talán ki is dob párszor, amikor is te teljesen összeomlasz, és azt se tudod mihez kezdj. Minden gondolatod és elved ami mostanáig kialakult ehhez az emberhez kötődik. Ő kreálta őket számodra. Ha ő nincs, akkor mégis mihez kezdj velük? 

Kihasznál. Majd minden alkalommal visszakúszik hozzád, mondván, hogy te vagy neki a tökéletes nő. Végre. És te úgy beveszed ezt minden alkalommal, hogy csak na. Aztán mindig kezdődik az egész elölről. Mintha kötélen egyensúlyoznál tíz méter magasan, és tudod, hogy pusztán egyetlen rossz mozdulat, egyetlen tüsszentésnyi hiba választ el attól, hogy hatalmasat bukj a mélybe. És olybá tűnik, a barátod szerint bizony túl sokat tüsszentesz, veled nem lehet együtt élni. Úgyhogy újra és újra megtörténik az egész.

... most mondjam, vagy mutassam?

Egy idő után viszont valami elkezd más lenni. Talán megismersz valakit, aki megmutatja, hogy az, aki úgy dönt, hogy veled akar lenni, mindenestül kell hogy szeressen, úgy, ahogy vagy. Hát ez vicces, te is így tudtad, ezért is szereted a barátodat úgy, ahogy van. Ez a valaki nem azt látja, hogy anorexiás vagy, hanem hogy milyen csinos. Nem azt látja, hogy milyen hülyén áll a hajad hullámosan, hanem hogy milyen jól néz ki, ha belelóg az arcodba. Nem szól és bosszankodik, ha valami bőrhibát talál az arcodon, mert annyira el van foglalva azzal, hogy egyébként milyen gyönyörű a mosolyod, ha vele vagy. Hogy ma épp bő pulcsiban vagy? Ki nem szarja le, ezt szereted, és? És akkor szépen lassan kitágul számodra ez a szerelem világa témakör, amiben elképzelhető, hogy van olyan ember, aki elfogadja a másikat olyannak, amilyen, és nem akar megváltoztatni rajta minden egyes apróságot. Aki nem a legrosszabb tulajdonságaidat látja meg, amik nem is léteznek, hanem a szépeket. Aki szerint így vagy jó, pont, ahogy vagy. Aki, ha akad valami konfliktus, meg akarja oldani, racionálisan és kompromisszumképesen, nem pedig hisztérikusan otthagyni a francba. Elkezded felfogni, szépen lassan, hogy egész idáig kapaszkodtál egy olyan hamis képbe, amit egy számodra ismeretlen ember köré festettél, és elkezdesz gondolkozni, miért is ragaszkodsz valaki olyanhoz, akinek egy kósza gondolathoz van csak szüksége ahhoz, hogy eldobjon magától, miközben igenis van olyan ember a galaxisban, aki puszta kézzel tépné ki a szívét csak, hogy neked adja.

Látod, ilyen is lehetne.Meg ilyen. (Leszámítva a "két évszázada halott vámpír" részt.)

De neked még ez sem elég még. Hiszen te őt szereted.
Ám ahogy egyre csak telik az idő, a rózsaszín köd elkezd elszivárogni. A kapcsolatotokban semmi javulás nem tapasztalható, de egy minimális sem, főleg azért, mert az, akinek változnia kéne, nem tud róla, hiába mondod neki már egy idő után.  És te elkezded szépen lassan olyannak látni, amilyen valójában.
 Egy gyenge kisfiúnak, aki kiskorában kövér volt, és mindent megtett, hogy valahogy végre kinézzen.
Egy kisfiúnak, akinek eddig csak olyan lány jutott, aki úgy nézett ki mintha már szült volna legalább két gyereket.
 Egy kisfiúnak, aki mindent elhisz és mindent megtesz, amit az idióta anyja mond.
Egy kisfiúnak, akinek olyan betegesen szűk látóköre van a világról, hogy már születésétől fogva boldogtalanságra volt kárhoztatva.
 Egy kisfiúnak, aki retteg, hogy valójában tényleg egy kis szar senki, aki egy putriban fog megrohadni a nyolcadik kerületben, ahogy a mama mindig is figyelmeztette erre.
 Egy kisfiúnak, aki annyira fél attól, hogy bárki jobb nála, hogy minden egyes emberről, még a barátairól is azt a határozott véleményt alakítja ki magában, hogy semmirekellő bolondok.
Egy kisfiúnak, aki annyira kicsinek és törékenynek érzi magát, hogy inkább azt hiteti el magával, hogy ő különleges, hogy ő egy megváltó, és az egész világnak a lábai előtt kellene hevernie.
Egy kisfiúnak, akinek fogalma sincs milyen az igazi férfi, és soha nem is fog a közelében járni, hiszen szeszélyesebb és érzékenyebb, mint egy 15 éves menstruáló tini lány, és ezt még eltakarni sem tudja mások elől.

Pont ilyen.Talán még Sheldonnal is jobb lehet egy párkapcsolat.

Ő bizony tényleg tudja mit akar. Tudja, hogy ezt akarja, ezt az erős, ambiciózus egyéniséget. Ő meg akarja mutatni mindenkinek, a mamának, a papának, a lányoknak, minden egyes embernek, hogy ő nem az a kis rászáradt szarcsomó egy Blaha Lujza téri prosti talpán, aki valójában, hanem ő VALAKI. Úgyhogy felveszi ezt az álarcot még önmaga előtt is. Ő ilyen lesz. És ezért a képért ő bárkin nagyon szívesen keresztülgyalogol. Ehhez már csak a tökéletes nő kell, amiről pontos listát készít, és amihez már csak egy alanyra van szüksége. Őt rohadtul nem érdekli a lélek. Végül is, ő is csak egy rothadó húscafat belül. Csak a lista számít.
De ki lehet ehhez a tökéletes alany?
Te.
Hogy miért?
Mert kibaszottul kurvára egy naiv picsa vagy. Ki az a hülye, akinek már az elején nem esik le, hogy ez egy elmebeteg állat?! Ki az, aki képes várni és átélni ennyi szakítást, ennyi fájdalmat, ennyi elképesztően kegyetlen és megalázó tettet, hogy elkezdjen gondolkozni, „Hm, ja, ez talán egy pszichopata.”?!
A lányok, akiket ezek a nyomorult senkik választanak, elképesztően naivak. Gyengék. Nem biztosak magukban, még keresik a saját útjukat. Nem hiszik el, hogy nekik kijár a tisztelet, egy rendes fiú, talán nem is találkoztak még olyannal, aki példát állítana a többinek.
Kedvesek, alkalmazkodóak, őket nem zavarja semmi. Ők nem húzzák fel magukat a legnagyobb problémán sem, ők mindig csak segíteni akarnak. Ők minden hülyeségen csak nevetnek, nem tudnak ezeken bosszankodni. Természetüknél fogva megbíznak a partnerükben, ők tudják, hogy sosem bántaná őket, a barátjuk bármit is csinál, azt csak azért teszi mert azt hiszi ez a legjobb a barátnőjének. Ő nem csalná meg. Ő jót akar. Esetleg korábban csak nagyon félénk, visszahúzódó, semmilyen fiúkkal volt dolga, és végre örül, hogy legalább valaki képes megszólalni és van konkrét jövőképe. Még ha az a jövőkép kísértetiesen hasonlít is Hitlerére. Ezzel nyugtatgatja magát.
Pedig rohadtul nem kéne. Az, aki nem fogad el olyannak, amilyen vagy, aki feltételekhez köti az érzelmeit irántad, az egy degenerált farok. Aki csak egyszer is olyan dologra kényszerített erőszakkal, amit nem akartál, az nem érdemli meg, hogy akár egy pillanatot is tölts még ebben a kapcsolatban. Aki azt érezteti, hogy nem vagy elég jó hozzá, az valószínűleg magával nincs rendben, és neked nincs szükséged olyan emberre, aki rád vetíti ki a gyengeségeit. Aki még magának se vallja be, hogy egy senki. Ha valaki magával nem őszinte, hogy lehetne őszinte mással? Veled? Ha egy ilyen vagy hasonló párkapcsolatban élsz, itt az idő hogy baromi gyorsan kilépj belőle. Ne gondolkozz többet. Épp elég barátot, időt és energiát pazaroltál egy olyan alakra, aki alapjáraton képtelen a boldogságra és a feltétlen szeretetre. Miért maradnál egy olyan kapcsolatban csak azért, hogy ne maradj egyedül, ha már így is egyedül vagy?

Jó is volt ez a rész.Bumm.

Amennyiben idáig vártál, már így is taccsra vágta a személyiséged, valószínűleg minden nőnemű lényre féltékeny vagy, mindenkit utálsz aki kicsit is jobb lehet nálad, mindenkitől rettegsz, mindenki rosszat akar tőled, mindenki szörnyű és szar, de te is és már azt se tudod mit gondolj miről. Az az édes és kedves lány mintha meghalt volna, szépen lassan megölték. Te hagytad, hogy megtegyék. Úgyhogy még egyszer mondom, baromi gyorsan dobd ki ezt a szemetet, mielőtt még durvábbra fordul a helyzet. Legyél erős egyszer az életben.

De, de az vagy.

Amikor majd megérsz rá, és elhagyod, nem fogja könnyen hagyni. Az ilyenek nem bírják a visszautasítást. Nem szeretik, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy ők eltervezték. Nem szeretik, ha nem ők kontrollálják az eseményeket. Addig könyörög, amíg vissza nem veszed, csak azért, hogy aztán ő okozhasson fájdalmat. Ha pedig nem hagyod, kint álldogál majd az ablakod előtt, ajándékokat fog küldözgetni, hívogat. De neked erősnek kell lenned. Ekkor már az is leszel. Látni fogod, hogy mennyire gyenge játékos is ő, és hogy Te mennyivel erősebb és jobb vagy.

Te is lehetnél az.


… and the English version:

(Before we get started, I just need to share how deeply I despise this man and how much I don’t have a clue on what kind of a drug the producer and the screenwriter crew were on. To make such a hateful and disgusting human being appear as a positive character is just too much for me. But the worst of it all is that 90% of the female population believes that this guy embodies the Real Man and that his relationship with that stuck-up raging bitch is called True Love. Unbelieveable. We can move on now.)

Szenvedj.

This post is not for those, who don’t have any particular problems in their relationship. Not for those, who are simply bored with their partners and need something to decide whether to get out or stay. This post is for the girl, who has chosen a man that she started to have the impression of being a manipulative, narcissistic asshole. A man, whose personality, as you could’ve already guessed from the title, is the poison itself for her and their relationship.
Before anyone would rush to conclusions, I would like to pinpoint the fact that I am not an expert of relationships. I’ve  just simply witnessed and experienced how many kind and wonderful girls became a pet of such men who should’ve been thrown down from Taygetus at the very moment they were born. What I am about to write are only my personal experiences. These girls that I know, didn’t deserve how they were treated at all, they were caring and understanding partners for someone who wasn’t even good enough for whiping the tread of their shoes off on him. Still, these girls were the ones who got into such submissive, cruel and humiliating situations in their own relationship.

Jaja, gondolkozz csak el.
How can this be?
And above all – what kind of a person is whom this whole article is about?
He’s that kind who, when  he picks out the suitable subject, he shows himself as a confident, carismatic character, the one, that knows what he wants and always gets it. He’s polite, thoughtful, nice, but totally honest who would never dump himself on someone. He talks a lot, he’s an enjoyable conversation partner. He has an opinion on everything. He gives the impression that he is all a girl can ever need. He’s ambicious, he has accurate visions of his future.
He surprises her with exciting and romantic dates, he takes hints on how amazing things he plans to do with her in the future. He seems like the perfect guy.
In the first months, maybe.

Ki nem találnád, hogy ez melyik énekesnő melyik klipjéből van.Még őt is jobban bírom, mint Chuck Bass-t.
It’s like you would’ve won the lottery. He’s all you’ve been waiting for. He has a strong opinion on every single subject, he knows everything better than anyone else, he’s perfectly aware of how the world works. He is also well aware of who you are actually, and he is more than pleased to tell you. But of course, your conversations are mostly about him going on and on about what kind of a person he is and what kind of a person he will be. (Wonderful, no doubt.) You don’t mind this at all, you love listening to him, you love everything about him.
Then eventually something slowly gets strange about him. His initial confidence and straightness turn into some kind of a mild demanding. You know, darling, he is about to become an important person, he’s going to be SOMEBODY, he cannot represent himself by a girl who wears those kind of shoes. Or these kind of clothes. Also, your hair is too wavy, you look like a hippy with this hairdo, could you straighten it? Oh, and by the way, a Real Woman only leaves the house with flawlessly polished nails.
After all, he starts “worrying” about you and your “condition”. He thinks there’s something wrong with you. He thinks you’re depressed. You have no idea why he says that since you have no problem in the world, but you believe him, because he knows it better. And you’re extremely thankful for his caring. So you focus on your mood a little bit more. Then he warns you about that you’re too thin. You’ve always been this way, so you don’t really see anything wrong about that. However, he insists that you are way too skinny and he doesn’t want to be with an anorexic bitch who will eventually just disappear. His type is Scarlett Johansson anyway, it would be better for both of you if you could just put on some weight. You try everything, you want to please him. You eat as many times a day as you possibly can. You even snack some chocolate on the way home from school, before your lunch. Perhaps you succeed to gain some more, but not much and it makes him angry. He tells you that you look sick and you’re terrible. He gets angrier day by day.
What the hell is wrong with you? Why can’t you just be who he wants you to be? In addition, it’s one thing that you can’t fulfil the requirements on your look, but your personality…! You laugh too much, you take serious matters too easily. At the same time however, believe him, you have severe depression and he knows that whenever you smile or laugh, you actually pretend and he can’t stay with a girl like this.
But he, the hero, tries. You are so thankful. Such a gentleman.

Így van, abból a klipből! Komolyan azt hitted, hogy lesz egy poszt Taylor Swift nélkül? Aranyos.

He spends every single day telling you how weird you are compared to the other girls. You are too this, you are too that. You think different, you speak different, everything about you is just so different, so weird. Why can’t you just be normal? Hm? He keeps on telling you even more frequently what your flaws are, and what you should improve on yourself if you want to be with a genius like him. It seems like whatever you do, no matter how much you try, it pisses him off. When he gets mad, he just storms away leaving you alone no matter where you are. With the same rage, he happens to show up in front of your house demanding to spend time with him. If you don’t, you’re not spontenous enough for him. At four am. And when you do and you sleep until noon after that, he rags you for laziness. He’s sassy and impulsive, his mood changes in the blink of an eye, and the worst is that he believes that it makes him even more special and even more like a Man. Bullshit. He suddenly appears when you are with your girlfriends and he stays there. You feel like whatever you do is a waste of trying, but he is so perfect, you need to keep him. You calm yourself with the thought that your relationship is at least based on passion, that you will never be bored, that at least he is not as floppy as the other guys.
The other guys, whom by the way, he has no kind word about. This one is too tall, that one is too small, this one he doesn’t like his face of, but he doesn’t like one of those neither. Why can’t everybody be like him? If the whole humanity extincted, finally he could start a new population and rule the world. These human beings are not worth living. He’s always pleased to say something about the girls he sees as well – that one has a pretty dress, you see, you should wear something like that as well. That one has such a lovely hair, so sexy. Ugh, that one is too ugly, that is too tiny and what a lame nail polish that one has. The saddest thing, you begin to think like him. When you see someone, you immediately know what are the characteristic that are frumpy about that person, what your boyfriend would hate on him and you loyally hate it as well. Every single girl, that you know he would like, is considered as a deadly enemy because you are so frightened. Because you know, he would leave you in less than a second if he found someone better.

Pontosan.
Meanwhile, your relationship with your family gets completely ruined. You barely speak to them, you go home way too late, and even though you were such an honest girl before, now you are a liar. After all, you had the best teacher, you’ve heard what kind of lies your boyfriend has been telling his mother. After you’ve spent a whole day with a boy who has kept on expressing what a loser you are, you can go home and have a fight with your parents who think you neglect your studies and basically everything in your life. After a while, you are afraid to speak about him in front of your friends because you can’t tell the truth, they already think you’re insane. They don’t get it, obviously. You boyfriend warned you anyway, that your friends weren’t true to you, they didn’t want you to be with him because they all had a crush on him. And your family? They don’t want you to be happy with him neither.
The boy does whatever he wants saying if you don’t like it yo can go. Maybe he throws you out a couple of times and then you simply collapse everytime. You have no idea what to do anymore. What did you do wrong to earn this? All your thoughts and beliefs are tied to this man, and if he is not there for you, then what should you believe in?
He takes advantage of you. He crawls back to you everytime because, as he says, you are the perfect woman for him. Finally. And you get drunk on his words every single time. Of course the past repeats itself. It feels like you would be trying to balance on a string ten meters from the ground, and you would be only one bad move, one tiny sneeze away from falling to death. And it looks like your loved one sees you nothing more than just a sneeze. He cannot be with you. It happens all over again.

... most mondjam, vagy mutassam?
After a while it starts feeling different. Maybe you meet someone who shows you that when someone chooses to be with you it means that they accept and love every little inch of who you are. Well, how funny, this is exactly what you think as well, that’s why you are in love with your boyfriend just the way he is. But this someone, doesn’t see you as an anorexic little whore, but pretty. He doesn’t see how stupid your hair looks wavy, but how sexy it is when it falls into your face. He doesn’t get annoyed when he finds a spot on your face, because he can’t look away from your beautiful smile. You’re wearing a baggy sweater? Who the fuck cares if you like it.
And then this whole crap about the universe of love expands in your eyes – could that be possible that there is someone who accepts another person completely as she is, not wanting to change every single detail about her? Who doesn’t see all your worst flaws that aren’t even there, only the best things about you? Someone, who tinks you’re perfect just the way you are. Someone, who, when a conflict occurs between you two, wants to solve it, rationally, willing to compromise. Who doesn’t run away like a little bitch. You start to realize that you have been holding into a false picture about a stranger and you start to think about why you would stay with someone who only needs the tiniest thought to throw you out, when there is someone who would rip his own heart out and give it to you if you’d like.

Látod, ilyen is lehetne.Meg ilyen. (Leszámítva a "két évszázada halott vámpír" részt.)
Yet, it’s not enough. You love your boyfriend… aren’t you?
As time passes by, the pink fog slowly disappears around you. There is no sign of improvement, not even a little, mostly because the one who should actually change doesn’t see it this way. You began to know him as he truly is.
A weak little boy, who was too fat when he was younger so he tried to do his best to look somewhat okay.
A weak little boy, who could only get girls who looked as if they’ve already given birth twice.
A weak little boy, that believes and does everything that his idiotic and insane mother says.
A weak little boy, who has such a sickly narrow point of view of the world, that it is obvious that he was damned to be unhappy since the day he was born.
A weak little boy, who’s so scared that he is indeed a crappy little nothing who will rot in hell as mama had always warned him.
A weak little boy, who’s so afraid of everyone else to be better than him so that all he does is making sure by words, not acts, that everybody knows that he’s better than them.
A weak little boy, who’s so insecure and fragile, that he makes himself believe that he is special, that he’s a saviour, and that the whole world should bow down in front of him.
A weak little boy, who has no idea what being a Real Man is about, and who will never even get close to being one. He is sassier and more sensitive than a 15 year old girl on her period. What’s worse, this, he cannot even hide it from others.

Pont ilyen.Talán még Sheldonnal is jobb lehet egy párkapcsolat.
Yeah. He knows what he wants. He knows that he wants this strong, ambicious personality. He wants to show everyone, mama, papa, the girls, every single person, that he is not that tiny dry piece of crap on the shoe of a cheap whore that he actually is, no. He is SOMEBODY, you know. So he puts on his mask even in front of himself. He is going to be this man. All he needs is the perfect woman, the perfect accessory, that he makes an accurate list of. He only needs a subject. He’s really fucking not interested in a soul. What he has is a rotting piece of meat inside of him anyways. The only thing that matters is the list.
But who would be the perfect subject?
You.
Why?
Because you are such a fucking naive little piece of shit, that’s why. Who is that massive idiot, who doesn’t even recognise what a huge mess she got herself into in the beginning? Who would bear so much pain, breakups, humiliation and cruelty before even starting to think „Mm, maybe this guy is a total psychopath.”?
A girl, who chooses to be with such a lost cause like him, is extremely naive. Weak. She isn’t sure about herself, her personality is still forming. She doesn’t freak out even from the biggest problems, she only wants to help. She laughs on everything, she cannot really be annoyed. By her true nature, she trusts her partner, she knows he would never hurt her. Whatever her boyfriend does, he does it for her, right? He would never cheat on her. He does only good. Perhaps she has only met shy, reserved, characterless boys so she was attracted to someone who seemed to be so strong-minded and sure about his future. Even if that sight of future is suspiciosly familiar with Hitler’s. That’s what she tried to calm herself with.
Well, she shouldn’t. The one, who doesn’t accept you the way you are, and binds his feelings to conditions, is a giant asshole. Who ever forced you to do something that you didn’t want to, that doesn’t deserve you to spend one more minute in that relationship. Who makes you feel like you are not good enough for him, that rather has problems with himself, and you don’t need someone who even lies to himself. If he doesn’t respect you, why would you stay?
If you live in a relationship like this, you should get the hell out of it. Don’t think about it twice. You’ve wasted enough friends, time and energy on a person who is uncapable of happiness and loving anyone unconditionally. Why would you get stuck in a relationship just not to be alone if you already are alone next to him?

Jó is volt ez a rész.Bumm.
If you’ve been waiting for so long, it is already late. Your gorgeus personality is ruined, so you need to get out now to save yourself from further pain.
You are jealous of every single female being on Earth now. You hate everyone who might be better than you. You are scared of everyone. You have no idea what their true intentions are. Everyone is horrible and full of crap, and you are as well, and you are just so confused, you don’t even have any idea who you are anymore… that sweet and innocent little girl is murdered now. You let him kill her. So I tell you again – leave before it gets worse.
You can still be okay again, but the more you wait, the harder it will be.

So be strong once in your life and stand up for yourself.

Yes you are.
When you are ready to leave, he won’t let it happen. People like him don’t like being refused. They don’t like when things don’t go on their commands. When they can’t controll something or someone anymore. He will be begging until you take him back, only so he can be the one to hurt you. He might be standing outside your house. He might send you gifts. He might keep on calling you. Whatever happens, you must stay strong.

You could be one as well.

sources of gifs:
giphy.com, weheartit.com, wetpaint.com,isyourfriendsingle.wordpress.com, anddrada.blogspot.com, roleplaygateway.com, rebloggy.com, tumblr.com, bohemianwolf.wordpress.com, 2all.co.il, gifsoup.com,quizzicalllama.wordpress.com, vampirediaries.com, broken-from-memories.tumblr.com, wonderlandgirlforever.tumblr.com, winchestersnote.tumblr.com

One Comment

Leave a Reply