Skip to content

THE CHEAPEST MASCARA EVERYONE LOVES, avagy olcsó és mindenki szereti | HU/EN

Scroll down for the English version.

Akik már olvasták a 6 Pokoli Szempillaspirálról szóló bejegyzésemet, azoknak gyanús lehet, hogy a spiráloknak úgy saccperkábé 95%-ához körülbelül így állhatok hozzá

és hogy őszinte legyek, a Lovely Curling Pump Up spirállal sem indult túl gördülékenyen a kapcsolatunk.
Egyszerre találom meglepően jónak, miközben valójában ennél már akadtak ezerszer szebb élményeim is, de akkor is be kell látnom, hogy sokszor kifejezetten hasznos volt, úgyhogy úgy döntöttem, nem dobom be a következő pokoli szempillaspirálos körbe, hanem írok róla egy külön véleményt és megpróbálom a lehető legtöbb információt beszuszakolni ide hogy mindenki el tudja dönteni magában, ez neki való-e vagy sem.

Azonban még mielőtt elkezdeném azt hiszem illendő lenne némi információval szolgálnom az általános szempillaspirálozási (?!) attitűdömről és képességeimről, csak hogy képben legyetek, hogy mire lehet nálam alapjáraton számítani, és tudjatok viszonyítani.
Tehát, először is, vagy ügyetlen vagyok, vagy túl hosszúak a szempilláim, netalántán kezdődő Parkinson kórban szenvedek, mindenesetre iszonyúan kell igyekeznem, ha nem akarom összekenni a szemhéjamat, vagy bármit, ami a szempilláim környékén van. Mindig irigyeltem azon természetfeletti képességekkel rendelkező társaimat, akiknek a spirálozás csak annyi, hogy “felteszik és kész”, de nekem sokszor rengeteg festék maszatolódott ide-oda.
Idővel szerencsére ügyesebb lettem, részben hála a youtube tutorial videóknak, amelyekből például azt is megtanultam, hogy a fölösleges festéket bizony le kell húzni. (Ami amúgy tök egyértelmű és azelőtt is lehúztam, de nem annyira mint most. Gondoltam közlöm, hogy ne tűnjek annyira agyhalottnak.) Néha viszont még mindig elbénázom, viszont a lényeg a lényeg: szerintem csak egy kicsivel vagyok csak bénább mint mások.

Szóval.

Amit mások mondanak róla…
Miután belefáradtam, hogy soha nem találok egy olyan szempillaspirált se, ami megérné a rá költött pénzt, ráakadtam a Krémmániára, ahol (ha esetleg valaki nem hallott még róla) különböző kozmetikai termékekről lehet véleményeket olvasni és tapasztalatokat cserélni, és a legnépszerűbb szempillaspirálként nem fogjátok kitalálni melyiket dobta ki a gépezet, bizony-bizony, a Lovely Curling Pump Upot.
A vélemények szerint ugyanis tartós, nem pereg le, gyönyörű, ívelt pillákat eredményez, intenzív fekete színe van, és szinte kivétel nélkül mindenki azt mondta, hogy egy szinten van a felső kategóriás termékekkel.
(!!!!)

(Igazából minden problémámat ez az egy mondat okozza. Na majd… mindjárt.)
Negatívumként említették páran, hogy hullik tőle a szempillájuk hosszabb használat után, illetve nehezen kezelhető és csomósodik.
Az én véleményem pedig…
Pozitívumok
A spirál keféje, lévén, hogy a göndörítés és a pillák emelése az elsődleges célja, ívelt és nem mellesleg szilikonos. (Ez igazából nem is pozitívum, ez csak egy tény.) Emiatt az elején kissé bizonytalan voltam, mert nem próbáltam még hasonló kefével ellátott spirált, de gondoltam ennyiért muszáj lesz.
Ugyanis rohadt olcsó, alapjáraton 650 forint, én ráadásul akciósan vettem négyszáz valamennyiért, szóval ha nem olvastam volna a Krémmánián, hogy milyen ódákat zengtek róla, akkor nem is vártam volna sokat tőle.

Tényleg ívelt pillákat eredményez, nem tudom, hogy azért mert nekem alapból nincs ezzel problémám, de tekintve, hogy még ebben is sikerült egyeseknek csalódást okozniuk (Khm, khm Better Than False Lashes Mascara, khm khm), gondoltam megemlítem.
Sokan azt mondták, hogy nekik épp ellenkezőleg, kiegyenesedtek a szempilláik (Az meg hogy nézhet ki.) miután megszáradt rajtuk a festék, de én semmi ilyesmit nem vettem észre.
Dúsítgat. Nem mondom, hogy annyira dúsak lettek tőle a szempilláim, mint az alapvetően dúsításra alkalmas kefétől, de láthatóan megemeli őket.
Tartós, nem pereg le.
A színe is kellőképpen intenzív, bár csodákat ne várjatok. Mindenesetre sokkal jobban szerepel ebben is mint a nagy többség. (Khm khm, Better Than…)
Szerencsére a szempillám se hullott tőle (még), annak ellenére se, hogy már fél éve nem használtam rajtuk ricinusolajat.

Ú, ja és nem kell sokszor végigmenni a pillákon vele. Elég egyszer-kétszer átsuhanni rajtuk és kész is.

Negatívumok
Hogy kedves legyek, vagy legalábbis kevésbé szőrösszívű, amivel nem voltam megelégedve ezzel kapcsolatban, az idővel vagy “elmúlt”, (inkább enyhült) vagy jobb híján megtanultam valahogy kezelni.
Szóval, ahogyan azt amúgy már sokan mások is észrevették, nagyon összetapasztja a szempillákat. Legalábbis az elején biztosan. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy később is, szóval szerintem én csak nemes egyszerűséggel azért nem húzom már fel ezen magam (Mily meglepő, amúgy.) mert csak szimplán átmegyek az egészen a régi dúsító spirálommal miután végeztem ezzel.
Viszont így határozottan kijelenthetem, hogy nem egy praktikus darab, nem igazán lehet csak úgy sebtében felrakni.
Apropó, ha már a nem túl fényes kezdeteknél tartunk, eleinte, miután felkentem, alig látszódott, hogy van a pilláimon valami, annak ellenére, hogy túl sok anyag került a kefére és még össze is maszatolta a szemhéjamat, egy szóval, az eredmény egy kesze-kusza szempillasor és egy feketére festett szemhéj volt.
Valójában még most is kicsit ilyen a hatása, csak mint mondtam, a régi spirál segítségével sikerül korrekt mértékben és minimális erőfeszítéssel felpumpálnom az eredmény. 
Azóta nagyon lehúzom róla a fölösleget, nem csak úgy ímmel-ámmal, szóval azt ajánlom erre figyeljetek.
Úgy összességében szerintem abszolút megéri az árát, de ha azt várod, hogy ennyiért olyan legyen, mint más, drágább spirálok, akkor nagy csalódás fog érni. Ezenkívül szükséges hozzá egy gyakorlott, vagy legalábbis biztos kézügyesség, mert ezzel sokaknak, köztük nekem is, problémái voltak. Idővel persze szerintem biztos hozzá lehet szokni, úgyhogy ha neked ilyesmivel nem szokott bajod lenni és egyáltalán nem szeretnél sokat költeni egy spirálra de nem akarod csak úgy kidobni azt a kevés pénzt sem az ablakon egy nagy semmire, akkor ezt melegen ajánlom.
Ha tényleg nem nagy elvárásokkal vágsz neki közös életeteknek, akkor biztosan veszem, hogy a reakciód ez lesz.


Még annyi, hogy a többi tubushoz képest egy kicsit kevesebb festéket tartalmaz (8 ml a többi 12 ml-hez képest), de mondom, az ára miatt tökre megéri, és ebből aztán nem lesz szükséged nyolcszáz rétegre hogy látszódjon is valami.

És hogy én újravásárolom-e?
Nem.
Inkább tovább kutatok egy olyan termék után, ami talán kicsit drágább, de egymagában képes normális eredményt hozni és nem kell más spirálokkal még szórakoznom mellette.
Update:
Hát nem újravásároltam egy évvel később? De. Mentségemre legyen mondva tényleg próbálkoztam drágább spirálokkal – és ez lett az eredménye. Azt azért hozzátenném, hogy nem tudom, hogy most én lettem-e a szempillaspirál forgatás mestere, mindenesetre határozottan semmi problémám nincs a felvitelével, és a szempillák összetapadásával kapcsolatban is azt mondhatom, hogy vagy nem reagálom már túl, vagy nem is tapadnak túlzottan össze.
Nem mondom, még mindig nem ez életem szempillaspirálja, de egy ezresért azt hiszem nem fogok hiú reményeket táplálni.
Ja igen, még egy update: már ezer forint körül van az ára.


… and the English version:

It’s meant to “curl and pump up the lashes”.
(You wouldn’t have guessed, would you.)

Those of you, who have read my post on 6 mascaras that suck, might already have a suspicion of what I think of 95% of mascaras, which is

and to be honest, at first, it wasn’t any different with this little devil either, but as we got to know each other a bit more, I knew I couldn’t throw it into the next round of mascaras that suck. I mean yeah, it’s not perfect, it has its own flaws, but overall I think it’s really useful and can reach up to the more expensive mascaras’ level – so I decided to write a whole review about it and share our beautiful and our less graceful moments we’ve spent together so far.

But before I get started I think it would be appropriate to give a little bit of an information on my mascara using attitude and habits (?!) just so that you know what to basically expect from me no matter what product I use and are able to correlate.
First of all, maybe I’m just clumsy, or have way too long lashes, I might even have slowly growing Parkinson disease, either way, I really have to make an effort when it comes to applying mascara to my lashes so it doesn’t get messy.
There are wonderful creatures out there for whom applying eye mascara means “Put it on and that’s it.”, but I just don’t seem to be one of them.
From time to time I believe I’ve gotten much more skillful due to many awesome youtube videos that have taught me many things like putting any excess mascara back into the tube etc. (It’s kind of evident, though, we all do it, but nowadays I pay more attention to it then before.)
Even though I’m better now, I feel like I’m still clumsier than the average, just so you know.

So.

What others say…
Here in Hungary there’s an awesome website called Krémmánia. (“Creme mania”.) People can give their opinions on cosmetics, so it’s easier for them to decide wether something would be a good choice or not. (However, as for me, it seems sometimes delusive. There are products that are told to be really bad, yet when I try them they are actually awesome.)
Anyways, I checked which mascara was rated as the very best of all, and you wouldn’t guess which one was thrown into my face – the Lovely Pump Up Curling Mascara.
According to others it’s really lasting and doesn’t wander onto your lower lashline, it makes your lashes appear beautifully curled and has intense black color. With no doubt, almost everyone claimed it is on the same level as higher brand mascaras.
(!!!)
(Okay, actually, all my problems with this guy is based upon this one statement.)
On the negative side, people mentioned their lashes started falling out after using it for long-term, it’s difficult to handle, plus it tends to clot.

Well, my opinion is…

Pros
Since its brush is made for curling and pumping up the lashes (Shockingly new information.), it’s cambered and made from silicone
Because of that, I was a little unsure if I should try it since I’ve never used a brush like that before, but it’s so cheap that I had to.
Speaking of, it’s freaking inexpensive, it is 650 Hungarian Forints, which is about 2,30$ if it helps. In addition, it was on sale when I bought it so it was a pure win. If on Krémmánia it hadn’t been praised to the skies, I wouldn’t even have expected any special effects from it.
Well, it does curl the lashes, I wasn’t sure if it was because I naturally don’t have a problem with that, but since there were products that have failed even in this task before (Khm, khm, Better Than False Lashes Mascara, Khm, khm.), I think it’s important to mention since many told the exact opposite, that their lashes got straight right after using it, (How the hell does that look?) you know, after the mascara dried.
It gives volume kind of. I don’t say that it gives an out-of-the-world-volume-expierence, but it visibly does the job.
Stays on. Nothing to add.
The color is intense enough, but it doesn’t do wonders. It’s still better than other more expensive mascaras, though.
Fortunately, my lashes haven’t fallen out from using it, even though I haven’t used casteroil on them for about a year now.
Oh, and another plus point is that you don’t have to go over and over the lashes several times. One or two strikes and you’re ready to go.

Cons
As others claimed, it does clot, at least at the beginning of the usage. (Yeah, later I came to the conclusion that it’s more of a beginners’ problem.) Plus, you really have to pay attention on putting the extra mascara back. When I first used it, I had to go over my lashes with my old volumizing mascara brush. (Maybe I don’t expect the volume and I am more positive about this product now, because I forgot how volumized my lashes can look like, I don’t know.)
If you are clumsy as fuck, it’s not practical at all, because you can’t put it on in a hurry.
Oh, and if we are at the not-so-bright beginnings, after I first applied it, it didn’t really seem like there’s anything on my lashes, even though there were a lot of stuff on the brush and my eyelids were full of mascara, so to cut it short, the results were muddled lashes and black eyelids.
But honestly, it was just the start, it has definitely improved by now.

Overall, it is really worths the price, but don’t expect much. It won’t give you a diva look or anything remotely dramatic, but if you’re seeking for a nice daytime mascara that is better than any average price ones, than this is going to be your Number One.
However, let me warn you, this one is rather for those who are more skilful, practised and don’t have shaky hands or anything like that. Of course you can get used to it, even I did.
If you don’t set high expectations, your reaction will totally be like this.

Oh, and by the way, compared with other tubes, it contains less mascara (8 ml, the others include 12 ml usually.), but again, it worths it, mostly because you won’t need eight hundred coats to make it easy to see.

Will I repurchase it…?
Mmmaybe…?
It does the job and lately I don’t need any dramatic lash experience, so if I feel the same way after I run out if it, then I just get another one. If I want something more, then I’ll keep searching.
Update:
I totally repurchased it. However, I waited for that for a year, and as I said, I’ve tried other – even more expensive – mascaras. Honestly, they weren’t any better than this.

sources of gifs:

giphy.com

2 Comments

  1. […] For anyone who has straight lashes. Tip: I currently use the Lovely Pump Up mascara, (You know, still.) and I have to say we get along pretty well. I’m not saying it’s the perfect one or […]

  2. […] getting more friendly with the Lovely Pump Up Curling mascara, I decided to move on and try some more of the curved wanded mascaras out there and I saw this […]

Leave a Reply