Skip to content

NONSENSE LITTLE LIARS, avagy van lejjebb a Szex és New York-nál | HU/EN

Scroll down for the English version.

(Már most szólok, hogy tele lesz spoilerrel ez a bejegyzés, úgyhogy amennyiben még nagyon az elején tartasz a sorozatnak, vagy meg szeretnéd nézni, (Ne tedd, fölösleges.) akkor kerüld azokat a pontokat, amiket roppant kreatívan egy “spoiler” megjelöléssel illettem. Azokat nem fogom jelölni amik egy konkrét történést írnak le ugyan, de lényegében nem fog számodra semmi kiderülni belőle a történetet illetően.)

Tudjátok, gondolkoztam.

Emlékeztek még hogy utáltam a Szex és New Yorkot mert egy undorító, sablonos kis szar ami manipulálja a nőket és úgy tekint rájuk mintha sekélyes kis farokhajhász senkik lennének?
Ja, hát, még mindig így gondolom.
Viszont elkezdődött újra a sorozatszezon, és noha már amikor vége lett a félévad zárónak, elhatároztam, hogy én ezzel a szutyokkal többet nem szennyezem az agytekervényeimet, mégis belekukkantottam a Csinos Kis Hazugságokba, és arra gondoltam, hogy Marlene Kingnek vagy súlyos agykárosodása van, vagy durván gyűlölheti és hülyének nézheti a fiatalokat, és őszintén, így öt évadnyi szenvedés után már kezdem úgy érezni, hogy ez a széria lassan felveszi ezzel a pöcegödörnyi mentáltrágyával a versenyt.

Kezdjük azzal, hogy ez azért egy tök jó sorozat lehetett volna. Mi több, zseniális sorozat lehetett volna.
Ha esetleg valaki csak azért olvasná ezt a bejegyzést mert szeret velem utálkozni dolgokon, akkor annak elmondom, hogy maga a történet arról szól, hogy adott öt tizenöt éves lány, akik közül az egyik, aki nem mellesleg a kis csipetcsapat vezetője, rejtélyes körülmények között eltűnik egy éjszaka.
Eltelik egy év, a lányok mindezalatt szétszélednek, majd egy nap megtalálják elveszett barátnőjüket… a hátsó kertben elásva.
Innentől kezdve elkezdenek különös sms-eket kapni egy rejtélyes idegentől, majd a nap, mikor együtt elmennek barátnőjük temetésére, mind megkapják ugyanazt az üzenetet, miszerint mostantól nagyon rossz lesz nekik.

“I’m still here bitches and I know everything. -A”

Ez a sztori nagyon jó lehetett volna.
Lehetett.
Volna.
Jó volt, hogy a tinilányok végre ténylegesen tinédzserekként voltak feltüntetve, hogy noha vannak szerelmi szálak nem csöpög az egész az értelmetlen romantikától, hogy nagyon szépen bemutatja, hogy mennyire össze tudnak emberek tartani.
De Marlene Kingnek, eme lagymatag fo ürüléktenger szülőanyjának sajnos még véletlenül sem az íráshoz és az izgalmas storyline-okhoz van tehetsége, hanem ahhoz, hogy hogyan tegyen tönkre minden egyes olyan dolgot, amiből valami igazán jót lehetne kihozni.


Miért mondom ezt?
Mert…

1.
Totál sablonosak a karakterek
.

A csinos lány, az okos lány, a sportos lány, a lány aki majd író lesz, leszbikusunk is van, és a csinos gonosz lány. Ennyi. Jogosan mondhatjátok, hogy
“Igen-igen Kata, de azért be kell látnod, fejlődnek a karakterek az évadok alatt.”
Mmm… ja, de nem igazán.
Sőt, valójában négy szereplőre lehet mondani, hogy fejlődik, vagy használható attribútumokkal rendelkezik – Emily, Hanna, Alison és Toby. (Viszont utóbbi meg halál irracionális szereplő, na de majd erről később.) A többiek rém idegesítőek, kapásból például nem is értem Aria minek van.

2.
Ha már így megemlítettem, beszéljünk egy kicsit magáról Emily-ről.
Igazán az ő karakterével van a legkevesebb probléma, mert ő változik a legtöbbet ennyi idő alatt, és egy igazán “badass” szereplő lesz belőle anélkül, hogy teljesen átformálná a személyiségét, de esedezve kérem.
Magyarázza már meg valaki.

Hogy a francba lesz mindenki leszbikus körülötte?
Ez amúgy minden sorozatra igaz amiben az egyik szereplő a saját neméhez vonzódik, de a PLL-ben ezt olyan magaslatokra emelték, hogy az már nevetséges. Miután kiderül, hogy Emily a lányokhoz vonzódik, kapásból ráakad a szomszéd lány, aki nicsak, szintén leszbikus, majd miután az eltűnik, random leszbikus lesz az egyik csapattársa is, majd hopp, miután az is elmegy, rögtön megjelenik egy új munkatárs, aki… na mi?
Igen. Leszbikus.

Szóval én megértem, hogy Shay Mitchell annyira dögös, hogy 1 kilométeres körzetben mindenki csapatot vált körülötte, de azért ez már kezd na.

3.
Na jó, még mindig nem tudok leszakadni róla, de ezt muszáj megemlítenem.
Senki nem tud színészkedni…
DE LEGFŐKÉPPEN SHAY MITCHELL NEM.
Shay-nek valaki megmondhatná lassan, hogy az tök oké meg hasznos a színész szakmában, hogy valaki ennyire gyönyörű, de egy idő után jó lenne ha meg is tanulna színészkedni? Csak mert így konkrétan öt évada egy arcot használ minden létező érzelem kimutatására, ami egy roppant attraktív arc meg minden, csak gyakorlatilag az örömtől kezdve a totális összeomlásig ugyanazt látni kicsit irritáló.
Szerintem mind tudjuk mire is gondolok, de ha van esetleg valaki aki mégsem, annak csináltam egy vizuális összegzést Shay Mitchell színészi repertoárját illetően.


4.
Ez. Nem. Történhetne. Meg.

Egyszerűen nem.
Ha egy csapat tizenéves kislány ilyen üzeneteket kezdene el kapni, rohanna a rendőrséghez, anyucihoz, akárkihez, még akkor is, ha bosszúból ez az ismeretlen személy fel is fedné a kis titkaikat.
De még ha az elején nem is, ahogy egyre inkább durvul a helyzet csak fontosabbá válik az embernek a saját és családja biztonsága, minthogy kiderüljön pár csúnya tény róla.
És rendben van, hogy még ha fel is jelentenék ezt az alakot a Rosewood Police Department-nél, még mindig sanszos, hogy van a rendőrség tagjai között olyan ember, aki falaz ‘A’-nek.
De az ég szerelmére, más segítséget is kaphatnának.
Az ember hívja az FBI-t, a CIA-t, az Atyaúristent, de nem fog éveken keresztül csak úgy üldögélni a kis szobájában, szinte csak bosszankodva, hogy jaj már megint egy üzenet, ejnye-bejnye.

Apropó szoba…

5.
A lányok ennyi idő alatt még mindig nem jöttek rá, hogy a leleplező összeesküvéseiket és világmegváltó terveiket esetleg ne a saját házaikban, telefonon vagy sms-ben osszák meg egymással, mert az elejétől fogva be voltak poloskázva?!
Úgy értem már úgy az első pár alkalom után, hogy ‘A’ megtudott valamit, ami csak két ember között hangzott el egy bizonyos helyiségben le kellett volna esnie nekik, hogy valószínűleg poloska van a házban, nem?! Nem?!
Nem.
Nekik ez nem.

6.
Az ég világon nem történik soha semmi.
Csak hogy leírjam miről is szól egy rész, azaz negyvenként perc – tinilányok egy pszichopata gyilkos ellen szövetkeznek bepoloskázott nappalikban, gonosz üzenetek az idegentől, ijedezés a semmitől, gyanakvó ide-oda nézegetések, ijedezés a semmitől, értelmetlen szaladgálás, senki nem bánt senkit úgy igazán ennek ellenére továbbra is ijedezés, fuccsba ment terv, ijedezés.
Ez egy rész.
Egy évad – jaj de jó, megszabadultunk ‘A’-től, hoppá mégse, hű most biztosan XY az, ezért noha eddig mindenkiről akit meggyanúsítottunk kiderült, hogy köze sincs a dologhoz, most ezt az embert mégis jól bemártjuk, nagy bajba kerülünk, ijedezünk a semmitől, sok-sok szaladgálás, kiderül, hogy ez sem ‘A’ volt, vége.
Eddig öt évad telt el, és lényegében semmi nem történt eddig azon kívül, hogy mindenki random ijedezett és gyanakvóan nézett ide-oda. Eleinte izgalmasnak tűnt, mert mindig azt hittük, hogy most aztán tényleg történni fog valami, de úgy a második évad közepén az ember kezd ráeszmélni, hogy nem.

7.
Annyira nyilvánvalóan irányítják a figyelmet mindig egy gyanúsított személy felé, hogy egy idő után minden néző tudja, hogy biztosan nem ő lesz ‘A’, de azért csak mindenki úgy tesz a történetben, mintha ő lenne, ami egy elég kellemetlen érzetet kelt.
Ráadásul annyira hülyének nézik a nézőket, hogy noha egyértelműen látszott már a legelejétől fogva, hogy egy férfiról van szó, totál úgy tesznek a szereplők, mintha akár lehetne lány is.
Ennek ellenére viszont az égvilágon semmit nem tudunk meg ‘A’-ről.
Semmit.

8.
Amikor történhetne valami érdekes…
…nem történik.
Úgy konkrétan két giffel össze tudnám foglalni az érzelemvilágomat egy epizód alatt.

Bár hogy őszinte legyen, most már csak a második gif maradt.
– spoiler –

Ezráról kiderül, hogy mániákusan figyeli a lányokat, (természetesen jön a gyanakvó nézés minden jelenetben) mindenki elkezdi azt feltételezni, hogy ő ‘A’, majd ki is derül, hogy bizony sötét múlttal rendelkezik és sok-sok epizódon át eddig megismert személyiségjegyeit teljesen meghazudtolva viselkedik, hogy aztán…
… újra normális legyen.
Ennyi.

Kiderül, hogy noha fél évadon keresztül megpróbálták lerombolni a róla kialakult makulátlan képet, mégis tök jó arc és nincs semmi gáz, és ezek a részek totál jelentéktelenné válnak mert lényegében semmi más szerepet nem fognak a későbbiekben betölteni.
Ergo csak szánt szándékkal húzták az időt, hogy még kevesebbet kelljen ténylegesen fontos dolgokkal foglalkozni.
Mindeközben olyan szálakat hagynak el vagy szüneteltetnek eszméletlenül hosszú ideig, amelyek tényleg izgalmasak lehetnének, de így azok is tök értelmetlenné válnak.
Mi van azzal a szellemkislánnyal az egyik Halloween kiadásból akivel Hanna anyja beszélt? Őt mikor szeretnék megmagyarázni? És mi van Melissával? Hol van Jenna?

Aztán még mindezek után ott vannak a végképp brutálisan nonszensz jelenetek, amiket egy 13 éves kislány is jobban meg tudott volna írni egy fanfictionben.
Tudjátok ti mire gondolok.

9.
Mikor ‘A’ bement a kórházba, hogy senki ne ismerje fel, nagy cselesen felvett egy fehér orvosi köpenyt… a totál fekete nadrág-bőrkesztyű-bakancs-kapucnis pulcsi (Természetesen az arcába húzva. Egy kórházban.) kombinációjára, ami így aztán tökre nem volt feltűnő.
Cseles ‘A’.
Nagyon cseles.

10.
Soha senki nem hal meg csak az akinek nem kéne.
Egy lány, akit agyonütnek egy kővel, majd élve elássák, egy lány akit elcsapnak egy autóval, egy lány aki lezuhan egy szikláról és egy férfi akit konkrétan lelőnek.
Na ők mind túlélik.
A lány akit lágyan meglöknek és leesik egy alig egy méteres színpadról?
Betörik a feje és nyomban elpatkol.

11.
Soha nem gondoltak még rá, hogy csak szimplán lehúzzák a csuklyát?
De tényleg, ha engem ennyi ideje zaklatna ez az ember, és már egy raklapnyi esetben ott állt alig egy karnyújtásnyira tőlem, azért felvetődik két eshetőség:
1. már alapból látom valamennyire az arcát, mert félreértés ne essék, attól még, hogy valaki egy kapucniban van még nem válik az arca fekete köddé mindenki számára
2. csak megfogom és lehúzom róla, kit érdekel? Egyrészt már szerintem addigra olyan idegi állapotban lennék ettől a kis senkitől, hogy le se szarnám mit tenne velem, másrészt meg nem vették még észre, hogy…

12.
‘A’ soha nem bántaná a lányokat.
De tényleg, igazából nem is értem miért aggódnak ennyire.
‘A’ halál jófej, ha a lányokkal valami baj történik, rögtön ott terem és megmenti őket. Persze, bezárja néha őket fagyasztó kamrákba meg ilyenek, de mindenki tudja, hogy sose engedné, hogy tényleg elpatkoljanak.
Nem is értem miért erőlködnek, tiszta haszon ez az ember.
Viszont ebből következik, hogy vannak…

13.
Nem ijesztő jelenetek, amelyeknek nincs semmi értelme.
‘A’ bemegy egy házba egy hatalmas konyhakéssel, belopózik a szobába ahol Hanna valamit keres, majd előugrik a késsel, hogy… ájultra ijessze?
Merthogy konkrétan ennyi történik.
Zseniális, majd bepisiltem.

14.
A szintén tinédzser Toby már tizenkilenc éves kora előtt – fiatalkorúak börtönébe zárják kb 16 éves kora körül, kikerül, majd újra megpróbálják letartóztatni ezért menekülnie kell, majd mikor tisztázzák és visszatérhet otthonába, úgy dönt dolgozni kezd és már kamaszkorában mindazon tények ellenére, hogy éveket töltött meneküléssel vagy fogságban, profi lett a házépítésben és felújításban, amit természetesen iskola helyett csinál, amit ennek ellenére még 18 éves kora előtt befejez és leteszi az előre hozott érettségit, majd miután leérettségizik egy full felszerelt menő lakást bérel és elkezd dolgozni, (Nyilván.) majd gyorsan, pár hónap leforgása alatt letesz egy rendőrvizsgát, hogy mint mondtam, már kb tizenkilenc éves kora előtt rendőrként dolgozhasson, annak ellenére, hogy alig pár éve még ő maga ült börtönben.
Ja.
Full logikus.

15.
Minden egyes hímnemű egyed rohadt jól néz ki.
Igazából ezzel semmi bajom, csak gondoltam megemlítem, hogy legyen apropóm illusztrálni is.
Szívesen.

pretty-little-liars-guy-personality

16.
Mindenki úgy tesz mintha ijesztő lenne ez a műsor, pedig baromira nem az.
Ez igazából a közösségi médiára jellemző. Minden egyes platformon, a hivatalos oldalon, és úgy összességében mindenhol azt lehet látni, hogy jaj, mennyire izgalmas és érdekfeszítő dolgok történnek minden részben, és micsoda fordulatokat találnak ki.
Ez oké a készítőktől, mert hát ez a munkájuk, mondjuk az én pofámról leégne a bőr ennyi kamuszöveg után, de nem számít, viszont a rajongókat néha nagyon nem értem.
Ti mit néztek?!

17.
– spoiler –
Amikor a lányoknak végre valahára alkalmuk lett volna lelőniük az embert, aki évek óta csak gyötrelmet és szenvedést okozott számukra látszólag minden ok nélkül, addig álldogálnak a fegyvertelen ‘A’ előtt a töltött pisztollyal a kezükben, míg alanyuk még csak nem is elképesztő gyorsasággal átugrik egy másik háztetőre. (Ez alatt még mindig lelőhették volna, de persze miért is tették volna.)

18.
– spoiler –
Majd miután észrevették, hogy Ezra megsebesült, ahelyett, hogy elfutottak volna segítségért, random elkezdtek visítozni meg sipítozni bele a semmibe egy több emelet magas elhagyatott ház tetején.
(De igazából én se aggódtam volna magam halálra a helyükben, elvégre itt aztán senki nem hal meg.)
Úgy alapból a visítozási és sipítozási tendenciáknak külön pontot szentelhetnék, de remélem ezidáig egyértelművé vált mindenki számára, hogy mennyire nagyon irritálónak tartom őket.

19.
– spoiler –
Miután egy szürke hályogban szenvedő agyhalott hörcsög számára is egyértelműen szőke parókába öltözött fekete kapucnis férfi besomfordált Mona szobájába, hogy megölje, úgy adták elő a sztorit, hogy annyi vér volt a tetthelyen, hogy egyértelmű, hogy az áldozat meghalt.
Majd, találnak egy rejtett kamerát Mona nappalijában, ami képzeljétek csak pont felvette, hogyan gyilkolták meg “brutálisan” a lányt. Hát konkrétan akkor több vér folyik, ha elvágom a kezem egy papírszéllel.
Más sem látszódik a videóból, csakhogy Mona visítozik meg kapálózik mint egy kétéves (…) miközben valaki huzigálja a lábát meg egyszer lágyan nekilöki egy ajtófélfának.
De nem is ez a kiborító, hanem hogy miután a rendőrség ezt megtalálta, behívják Alison bátyját, hogy végignézze mindezt és megmondja, hogy szerinte ez a szőke parókába bújt férfi lehet-e a húga.
Erre ő, az ember aki egész életében ismerte a kistestvérét, állítja, hogy a láthatólag szőke parókát viselő tagbaszakadt férfiember bizony-bizony lehetséges, hogy az ő tizenéves kishúga.
Hát bazdmeg.

Az egyetlen pozitív dolog ebben a sorozatban azok a mémek amik emiatt a nagy kalap szutyok miatt készültek, amelyeket ebben és ebben a két cikkben tudtok megnézni. Higgyétek el, nem fogjátok megbánni.
Őszintén, tekintettel léve arra, hogy mennyire rettegnek a készítők az eredeti és ténylegesen sokkoló jelenetek gyártásától, ezért szerintem a történet vége valahogy így fog alakulni. És meg kell mondjam, ez még a legjobb eshetőség amit el tudok képzelni.


Amúgy teljesen jogos kérdés lehet tőletek, hogy mégis minek nézek olyan sorozatokat amiket tök értéktelennek tartok, és erre a válaszom az, hogy azért, mert vonzódom az olyan műsorokhoz, amikben jól öltözött és szép emberek vannak… és tulajdonképpen ennyi. Ja, lehet, hogy tényleg ennyire felszínes vagyok.
Ezért voltam képes végigszenvedni azt a retek Gossip Girlt is, bár sokkal jobb lett volna, ha legalább letekerem a hangot míg nézem.
Ezek a szemetek annyira nem érik meg a rájuk fordított időt, hogy szerencsére úgy érzem kezdek leszokni róluk, úgyhogy majd ha esetleg megtudjátok, hogy ki ‘A’, csak dobjatok meg egy e-maillel.


… and the English version:

(Just to give you a little bit of a heads up, this post includes some spoilers, so in case you’d like to start watching the show (Don’t do it.) or you’re at the very beginning of it, pay attention on the points I creatively marked with a ‘spoiler’ sign. Although, I didn’t mark the ones that don’t describe a concrete event, and don’t really tell you anything about the story.)

You know, guys, I’ve been thinking.

Remember how much I hated Sex and the City because it’s a disgusting piece of… a cliche that manipulates women and pretends they are just some kind of shallow dicksucker holes?
Yeah, right, well, I still think that.
But as new seasons of tv shows came out I hooked up on Pretty Little Liars again (Even though I strictly claimed at the end of the midseason finale I won’t ever pollute my convolutions with this crap again.) and I was thinking, Oh my God, Marlene King either has some serious brain damage, or loathes and despises young girls so bad, because honestly, after five seasons of suffering, this show starts to vie that mental-dead-end SATC in ridiculousness.

Let’s begin with saying it could have been an awesome show. What is more, it could have been a genious show. In case someone only reads this article because it’s good to hate things with me (In which case, high-five, buddy.), this show is about five fifteen years old teenage girls whose leader mysteriously disappears one night.
A year passes, the girls spread, then, one day, they finally find their friend… buried in the backyard.
From here, they start getting strange messages from a mysterious person, and the day they go to their friend’s funeral, they all get the same message which says they’re gonna have a really bad time.

“I’m still here bitches and I know everything. -A”

This could have been a hell of a show.
Could.
Have.
Been.
It was and is great that it shows what real teenagers would do with their lives, that even though there are romantic lines it doesn’t drip from sickly irritating love stories, and it highlights pretty well how people could stick together.
But, Marlene King, the mother of this huge pile of sh dirt, unfortunately doesn’t have talent for interesting story lines or writing in general, only for destroying everything that under normal circumstences could never go wrong.

Why am I saying this?

Well, because there are…

1.
Completely stereotyped characters.
The pretty one, the smart one, the sporty one, the writer wannabe, we have a lesbian too, there’s the pretty mean girl and that’s basically it. Nothing more. You could rightfully say
“Alright, Kata, but you have to admit, the characters do develop during the seasons.”
Mmm… yeah, but not really.
As a matter of fact, there are only four characters that develop and actually have useful attributes – Emily, Hanna, Alison and Toby. (However, this last one is a totally irrational character, but fear not, I’m gonna talk about him later.) The others are awfully annoying and unnecessary, as for an example, I still have no idea what Aria is for.

2.
If I already have mentioned, let’s talk about Emily.
To keep the peace, I don’t actually have a problem with her character, she’s the one who develops the most during five seasons and who becomes a pretty badass person without turning into a completely different personality, but come on.
Somebody, please, explain it to me.
How the hell does everyone become lesbian around her?
It’s kind of a usual thing in movies and tv shows, but PLL takes it to a whole new level of stupidity.
After Emily turns out to be attracted to girls, the girl next door immediately hooks up with her, then, when that one disappears, what the hell, her coachmate randomly becomes lesbian too, and then, when she leaves as well, a new coworker pops up out of nowhere and you wouldn’t guess what she is…?
Yep. Lesbian.
So… I completely get that Shay Mitchell is so hot that everyone changes team around her in a 1 mile zone, but it starts to get a little bit like are you fucking serious to me.

3.
Okay, I still can’t get off of her, I need to mention this.
No one is good at acting…
… especially Shay Mitchell isn’t.
Someone could tell Shay that for being an actress it’s totally useful and okay to be gorgeous but at some point it would also be great for her to actually start learning how to act. Only because for five seasons already she uses one particular face to express every single human feeling, which is a pretty attractive face and all, it’s just that watching the same expression from glowing happiness to a total breakdown is overly irritating.
I think we all know what I’m talking about, but in case someone doesn’t, I made a little summary of the acting repertory of Shay Mitchell.

4.
It. Could. Never. Happen.
Simply not.
After getting a thousand messages like this, a normal teenage girl would rush to mommy, daddy, to the police, to anyone, even though this person would reveal her secrets.
But if she doesn’t, after the whole situation gets uglier, her and her family’s life must become a priority.
It’s okay that if they reported it at the police station there would be someone who covers ‘A’.
But seriously, they could get help elsewhere too.
I mean, Spencer’s parents are awesome lawyers, for God’s sake.
They could call the FBI, the CIA, freaking Santa Claus, whoever they want, but sitting in their rooms for years getting annoyed everytime they get a message and not doing basically anything just doesn’t make any sense.

Speaking of.

5.
Haven’t the girls realized by now that they probably shouldn’t share their exposing conspiracies and gamechanging plans in their houses, via telephones and text messages because they are obviously bugged from the beginning?!
I mean after the first couple of occasions ‘A’ found out about something that was only discussed in a particular room they should’ve found it out, shouldn’t they?
Shouldn’t they?!
I guess they shouldn’t, then.

6.
Nothing ever happens.
Just to tell you what fourtytwo minutes are about – teenage girls making conspiracy theories against a psycopath killer in bugged kitchens, mean texts from a stranger, being scared from nothing, suspicious meeting of eyes, being scared of nothing, pointless running around, being scared even though no one ever hurts anyone, plan goes wrong, being fucking scared.
That’s one episode.
One season – being relieved about getting rid of ‘A’, turns out that wasn’t ‘A’, accusing a random person to be ‘A’ during a whole season, trying to frame that person for a whole season even though everytime they suspected someone is ‘A’, turned out he wasn’t, getting into trouble, getting scared of everything, running around, turns out that guy wasn’t ‘A’ either, done.
Five seasons have passed and still nothing happened other than people got scared randomly and looked suspicious and kept running around in woods and stuff. It was kind of exciting at first, because I was always hoping something was going to happen eventually, but I had to realize at some point that it’s just a dream.

PLUS, and I haven’t added this one to the Hungarian version of this post back then, but I have to do it now.
6./A
There are many things that aren’t revealed, and at least at the season finale they should be cleared up but they aren’t. That’s a thing, kind of okay, sucks, but that’s life. What really freaks me out is that not only we get to know nothing new, but new secrets and mysteries pop up that we won’t know anything about either.

7.
Whenever the makers of the show make it obvious that they want us to believe someone is ‘A’, we already know that person isn’t. However, they still think we’re stupid enough to believe them and it’s so ridicolous how everyone pretends in the show as if that person could be ‘A’. 
Another reason why I think the makers think the viewers are complete idiots is that even though it can be seen from the beginning that ‘A’ is a man, the girls in the show still pretend it could be a girl.
Other than that, we never get to know anything about him neither.
Anything.

8.
When something interesting could happen…
… it doesn’t.
I can easily wrap up the range of my feelings during an episode by using only two gifs.

But to tell you the truth, by now, only the second one stayed.
– spoiler – 
So it turns out Ezra has been watching the girls like a maniac (Of course, suspicious meeting of eyes are all over the place.), everyone starts to believe he’s  ‘A’, then it turns out he actually has a dark past and acts completely different than before just so that…
… he becomes the same again.
That’s it.

For half of a season, makers tried to ruin that flawless image about him, only to make him appear nice and kind in a second again, and never bring this issue with him up later, so these episodes basically don’t make any sense and are unnecessary because they don’t have a role later.
So to cut it short, they just wanted to play for time instead of dealing with actually interesting issues.
They keep doing this – they leave and/or pause sidestories that could be exciting for such a long time, so they become completely measningless to us.
What happened to that ghostgirl that Hannah’s mom talked to from the Halloween episode? When do they want to explain that? What about Melissa? Where’s Jenna? Wren?

And then there are those brutally nonsense scenes that could have been written better by a thirteen-year-old girl in a fanfiction.
You know what I’m talking about.

9.
When ‘A’ went to the hospital, being crafty, he put a white medical gown on… on his black pants-leather-gloves-boots-hoodie (Of course, pulled into his face.) combination so that he wasn’t recognisable.
Smart ‘A’.
Very smart.

10.
No one ever dies, only the ones who shouldn’t.
A girl who got hit on the head with a huge stone, then got buried alive, a girl who was hit by a car, a girl who fell of a cliff, and a man who got shot.
They all survive.
A girl who got pushed lightly and fell off a 1 metre high stage?
Got her head break and died immediately.

11.
Haven’t they ever thought about to just pull the hoodie off?
Honestly, if someone tortured me for years and there was several times when he was standing ahead of me within arm lenght, two options would have appeared:
1. I could already see his face, because don’t be stupid, maybe someone is under a hoodie, but that doesn’t mean that their face is in a dark fog
2. who the hell would care, I’d just pull it off. I’m pretty sure I’d be in a state of mind that I wouldn’t care anymore what he would do to me, especially, because…

12.
‘A’ would never hurt the girls.
I don’t even understand why they are so scared of him.
‘A’ is total sweatheart, when something dangerous happens to the girls he immediately appears and saves them. Of course, he closes them into freezing chambers and stuff, but I think everyone knows by now that he doesn’t want them dead.
I don’t even know why they have a problem with this guy, he’s a keeper.
Of course, with that being said, it means that…

13.
There are scary scenes that aren’t scary at all.
‘A’ goes into the house with a giant knife, sneaks into the room in which Hannah is looking for something, jumps in front of her with the knife to… what, scare her to unconscious?
Because that is what happens.
Genious, peed myself.

14.
The also-teenager Toby before his 19th birthday – was sent to juvenile prison at sixteen, got out, then got arrested again so he had to run away, then when he got back home and wasn’t a suspect anymore, started working, and even though he spent years with running and sitting in jail he got professional in house building and renevating, that he does of course beside school, which he, by the way, finished before eighteen and took his exams earlier, so that after graduation he could rent a fully equipped apartment and start working (Of course.), then, quickly passed a police exam under a couple of months so that, as I said, before his 19th birthday he could work as a policeman, even though he spent years in jail.
Yeah.
Full logical.

15.
Every single guy looks amazing.
That, I actually don’t have a single problem with, I just thought I’d mention so that I could insert these images in my post.
You’re welcome.
pretty-little-liars-guy-personality

16.
Everyone acts as if it’s a thrilling show even though it isn’t.
Okay, it’s more like the fault of social media. On every single paltform, official site, you can only see how exciting (What?) and extreme (Where?) things happen in every episode, and what a twist the makers do in every single one of them.
It’s kind of okay from the makers since it’s their duty to hype this shit up, but I just don’t understand the fans sometimes.
What the hell are you watching?!

17.
– spoiler –
When the girls finally have the opportunity to shoot the man who’s made their life a living hell with no reason at all, they keep standing in front of the armless ‘A’ with a gun in their hands until the subject simply jumps over an other roof not even that quick. Of course, they could’ve shot him meanwhile, but why would’ve they.

18.
– spoiler –
After realizing Ezra got shot, instead of running for help, they started randomly screaming at a rooftop of an abandoned high-rise building.
(Of course I wouldn’t have done anything either since nobody really dies here.)
Basically I would dedicate a whole point for their screaming and piping tendencies but I’m pretty sure by now everyone came to the conclusion how extremely irritating I find them.

19.
– spoiler –
Even though a braindead hamster suffered by grey cataract could’ve clearly seen that a man with blonde wig sneaked into Mona’s bedroom to murder her and everyone stated there were so much blood at the crime scene, it’s obvious she didn’t survive… well.
Then, a hidden camera was found that, you wouldn’t believe, happened to record how ‘brutally’ she was killed.
Honestly, there’s more blood when I papercut my finger than that.
Nothing can be seen on the video, other than Mona was flailing and screaming all over the place like a two-years-old (You couldn’t even easily tell if she’s suffering or just having fun, really.) and a blonde wigged man keeps pulling his leg gently. Oh, and once he pushed her into a doorframe.
But this is still not the lamest part, believe it or not.
The police department called Alison’s brother in to identify that person in the video, whether it’s his sister or not.
And then, the guy, who knew his little sister in his entire life, claimed that the beefy guy who was obviously wearing a blonde wig that wasn’t even in the tone of Alison’s hair is probably his teenage sister.
Well, fuck you.

The only positive thing that came out of this ridicolous piece of shit are the memes you can check out here and here. Trust me, you won’t regret taking a look at them. They are kind of better than the show itself.
Considering the fact how much the makers are afraid of original and truly exciting ideas, I’m pretty sure the end is going to be like this. And it still would be better than anything they might actually come up with.

It’s a rightful question of you to ask why I watch series that I don’t even like and that I claim to be worthless, to say the least. Well… basically because I’m attracted to shows that include well-dressed and beautiful people and… that’s it. Yeah, I might really be this shallow, I guess.
I mean, I even suffered through Gossip Girl as well, though it would have been better to switch off the volume at least.
These shows definitely aren’t worth the time, and fortunately I start giving up watching them so in case anyone gets to know who ‘A’ is, just throw me a message.

source of feature image: sheknows.com
sources of images and gifs: pinterest.com, giphy.com, weheartit.com, danysalternate.tumblr.com, tumblr.com, roleplaybuddy.tumblr.com, mtv.com, teen.com, buzzfeed.com

3 Comments

  1. […] her path in fashion industry, I only took a closer look at her style when I was hunting photos for Nonsense Little Liars on Pinterest. And then I found out how many outfit photos there are about her (Which I could […]

Leave a Reply