Skip to content

I GOT HOOKED ON POLYVORE, avagy outfit inspirációk tavaszra | HU/EN

Scroll down for the English version.

Hurrá, hurrá!
Március van!
Már harmadik napja!
Ennek örömére pedig úgy gondoltam az lesz a leghasznosabb, ha feltöröm a régi Polyvore accountomat, és összedobok nektek pár világmegváltó szettet, mert valljuk be, a március, és úgy egyáltalán a tavasz egy jó nagy ládányi szemét tud lenni ha időjárásról van szó, ezekkel pedig biztosan nem fogtok mellényúlni, én meg baromira unatkozom, úgyhogy így mind jól járunk.
Mindig egy bizonyos ruhadarab kiválasztására alapoztam egy outfit összeállítását, (amit kvantumfizikával foglalkozó tudósokat megszégyenítő részletességgel ecseteltem, mondom, tényleg nagyon unatkozom) ám mivel mégiscsak tavaszról van szó, és már éhezem a színekre, ezért
friss és virágzó színkombinációkra törekedtem, ami nem túlzóan harsány vagy színes, csak… értitek, friss.

Aztán igazából ahogy haladtam az outfitek gyártásának vége felé, sikerült egészen korrekt és normális dolgokat is kihoznom az egészből, szóval szerintem inspiráció gyanánt biztosan hasznotokra fog válni ez a bejegyzés.

1.

unnamed

Ezt egy amolyan lányos, városban-összefutós-kávéházba-beülős-de-ziher-hogy-nem-pasizós outfitnek szántam.
A sweatpants gyakorlatilag bármire jó, és ha nem akarod nagyon feszengve érezni magad, és inkább lazára vennéd a figurát, akkor maga a tökély. Egy kicsit szofisztikáltabb inggel párosítottam, hogy azért mint mondtam, meg lehessen benne jelenni, és hozzádobtam egy rózsaszín platformos lapos sarkút, mert ha valaki melegítőben megy el otthonról, akkor nyilván a kényelemre utazik legfőképp, és a pink szín feldobja egy kicsit ezt a szürkés szerelést.
Választási lehetőségként két táskát adtam meg – a clutch azoknak szól, akik ténylegesen csak kifutottak a városba ügyeket intézni, vagy egy barátnőjükkel meginni egy kávét és nincs kedvük sok holmit magukkal cipelni, a backpack pedig egy esetlegesen fárasztóbb rohangálás kelléke lehet.
(És annak, hogy majd megveszek a backpackekért.)

A napszemüveg csak szimplán rohadt menő, és csak tovább fokozza a lazaság-, illetve az azért-nem-vagyok-ősember faktort, az órát pedig azért, mert úgy éreztem ezekhez a praktikus darabokhoz nem passzolna ékszer, maximum egy úgyszintén praktikus óra.

2.

Itt már próbáltam azért nőiesebbre venni a figurát – azt hiszem.
Rendben, hogy őszinte legyek, amikor a nagyját csináltam ezeknek a szetteknek akkor épp rájöttem hogy mennyire odáig vagyok a sportosabb megjelenésért, és ezekért a cipőkért, és hát ezer bocs, de ezt itt fogom kiélni, ahogy a mellékelt ábrák is mutatják.
Adott ez az elbűvölő, alul fodros kék ruha, amihez kapásból hozzácsaptam ezt a fehér cipőt. Hogy ne az legyen, hogy kb két tök steril színt használok, (mert az aztán tömeghisztériát okozó katasztrófához vezetne) kiválasztottam ezt az élénk lila kabátot, és lesz ami lesz alapon ezt a virágos fullcapet.
Bár tavasszal szerintem pont elég, ha csak felkapsz egy ilyen kabátot, azért a hidegebb napokra lehetőségképp még tessék, itt egy farmerdzseki, ami még mielőtt bárki is azt hinné, hogy fehér, nem, az nagyon-nagyon világos kék.

Kiegészítő gyanánt mehetett egy fehér nyaklánc, hogy ne adagoljam túl a színeket, és egy fehér cicás napszemüveg, hogy a feminin oldalt is támogassuk, és egy kék clutch, csak mert… csak.

3.

Ah, imádom.
Szinte hallom, ahogy mondogatjátok magatokban hogy mi ez az inkompetens összeállítás (meg úgy összességében ez a full értelmetlen és céltalan bejegyzés) ezzel a kukásnarancssárga edzőcipővel, de én teljesen… tudjátok. Oda meg vissza.
Szerintem halál király ahogy feldobja az alapvetően ismét csak cigarettafüst jellegű szettet, amit egyedül ez a cipő és a hosszú, mintás póló dob föl. Ezt a naplemente hatást szerettem volna még megspékelni egy jó kis napszemüveggel, és hogy se a szürkét, se az élénk oldalt ne erősítsem, ezt a halvány rózsaszínes backpacket választottam.
Ha turistáskodni mész egy idegen városba (Bár hova máshova mennél turistáskodni ha nem egy idegen helyre.), akkor ez egyszerűen szuper – kényelmes, praktikus, ugyanakkor jól néz ki.

4.

Azért, mert ezt a shirtdress-t már minden divatblogger kipróbálta már és gondoltam időnk és helyünk mint a tenger, ha már beszerezni nem is fogom, azért hadd csináljak vele valamit.
Mivel nem szerettem volna én is simán fekete-fehér-szürkével és egy magassarkúval párosítani, ezért kapásból egy pár sötét rózsaszín sneakers felé vettem az irányt, amihez tökéletesen passzolt ez a hasonló színű backpack. (Bár szeretném leszögezni, hogy a The Charmbandit nem támogatja a táskák és cipők színének mániákus összehangolását.)
Amennyiben az alanynak nincs szüksége hátizsákra, akkor ezt a vicces feliratú clutchot adnám neki, ami valamiért ugyanúgy néz ki mint egy neszeszer. Mielőtt még mindenki fejvesztve pánikba esne, láttam vele képet amin kézben is tartják, és ez egy clutch.
Megint nem akartam túlkombinálni a színeket, és csak egy fehér kabátot dobtam oda, átlátszó keretes napszemüveggel, és hogy kicsit “edgy” illetve valamennyire nőiesebb hatást keltsen ez az egész, még hozzáadtam az egyenlethez pár gyűrűt és egy pár earcuffot, bár én csak egyet használnék.

5.

Itt még mindig nem untam meg.
Ez már annyira a sportos oldal felé orientálódik, hogy egy sportmelltartóval akár edzőterembe is fel lehetne venni, mert ez az oldalt mélyen kivágott fölső hát megvillant itt-ott… dolgokat. Ezt lényegében tényleg nem nagyon tudom egy edzésen kívül elképzelni, persze ki tudja, talán simán fel lehet venni ismét csak a városban rohangálni, számlákat befizetni stb.
Ezt a kissé (nagyon) egyhangúnak induló színösszeállítást egy vörös edzőcipővel és egy élénk kék backpackkel dobtam fel.
Igen, a Nobel-díjra gyúrok.

6.

Ez az egyik kedvencem.
Itt már tényleg igyekeztem, hogy ne kizárólag csak egy sportáruházból lehessen beszerezni a darabokat, bár azt kikötöttem, hogy ennek a pulcsinak benne kell lennie, mert annyira szép.
Nagyon szeretem a bő pulcsikat, de azt már nem, ha miattuk teljesen úgy kell felöltöznöm mint egy hajléktalan férfi, ezért ehhez az amúgy is hosszú pulóverhez egy szűk kis szoknyát adtam, és mivel mindenképp hosszabbítani és nőiesebbé akartam tenni a lábakat (amik itt nyilván nincsenek), így mehetett ez a magassarkú, illetve akiknek a kényelem fontosabb, azoknak ez a platformos lapos.
(Ami, mielőtt még valaki értetlenkedne, nagyon is kényelmes, és köze nincs a magassarkú feelinghez.)
Nyilván ezek után kellett egy kis szín, úgyhogy a kabát ismét egy friss, lila árnyalat lett, amivel a napszemüveg gyönyörűen harmonizál, de hogy megint ne essek túlzásba és megtartsam az egésznek az üde tavaszi hangulatát, a többi kiegészítő ismét szürke, fehér, illetve ezüst lett.

7.
Ehhez az egyszerű szürke ruhához, amiből kiindultam olyan szépen ment ez az élénkzöld Nike cipő, párosukhoz meg ez a sportos, ugyanakkor feminin részletekkel ellátott dzseki, hogy nem bírtam neki ellenállni. Innen már igazából adta magát a többi, a szürke beanie apró kék írással, a fényes kígyóbőr clutch és persze újra egy átlátszó keretű napszemüveg.
De aztán bűntudatom lett, és pont előugrott a választékból ez a narancssárgával díszített magassarkú, és lám, tökéletesen passzolt a képbe, így máris sokkal lányosabbá téve az összhatást.

8.


Az alap, amivel kezdtem az ez a púderszínű ruha és cipő volt. Mivel ez utóbbi kivágott, ezért nyilván nem a hidegebb tavaszi napokra ajánlott, (Bár szerintem senki nem fog lélegzetvisszafojtva rohanni, hogy beszerezze az összes létező ruhadarabot amit itt felvonultatok.) mindenesetre azért egy halvány kék színű könnyű kabáttal próbáltam feldobni ezt a szoborszerű hatást, amit megspékeltem egy erősebb kék clutch-csal, illetve, hogy még egy kicsit kevésbé legyen lágy ez a szett, a napszemüveg szándékosan egy lilás darab, leopárdmintás kerettel.
Ékszerek terén nem akartam semmi extrát bedobni, mivel ez úgy alapból is egy elegánsabb összeállítás, ezért ehhez mérten nem keménykedtem ami ezeket illeti.

9. Az elől rövidebb, hátul hosszabb szürke cropped tophoz választottam a többit, így egyértelmű volt, hogy egy magasított derekú nadrág és ez a cipő lesz hozzá. Utóbbi, noha én nem viselek ilyet, még nekem is nagyon tetszik, úgyhogy megörültem, hogy végre valami, ami nem edzőcipő.
Mivel ez így egy laza összeállításnak indult, ezen mentem végig és ez a kicsit vastagabb, kék színű kapucnis kabát remek darabnak bizonyult egy még hidegebb, kora tavaszi naphoz, sőt, ha mondjuk megint random elkezdene havazni márciusban.
Ami a kiegészítőket illeti, mehetett a szürke beanie, hozzá pedig egy kicsit érdekesebb napszemüveget adtam.
Táskaként backpack, ékszerként meg maximum egy-két knuckle ring.

10.
Először arra gondoltam, hogy jaj de jó ez a cropped kapucnis pulóver. (Mert tényleg, jaj de jó.) Aztán nem akartam megint valami melegítőt választani, így eredetileg csak egy farmerrel párosítottam. De aztán, mikor ide beillesztettem valahogy nem tetszett az egész, és akkor eszembe jutott, hogy pont láttam Pinteresten egy képet valami Zendaya nevű lányról, aki egy ilyen pulcsit és edzőcipőt egy feszülős ceruzaszoknyával kombinált és teljesen jól nézett ki, úgyhogy megváltoztattam egy kicsit a szettet, és ez lett belőle.
A clutch csak szimplán nagyon jópofa volt és illett ehhez a nőies-sportos témához, a napszemüveg úgyszintén csak ezt a vonalat erősítette, és még a beanie is tökéletesen passzolt hozzájuk.

11.

Megint egy laza kis szett, bár ezt becsszó egy farmer-ing kombónak szántam.
Aztán megláttam ezt a bő, farmer, de inkább sweatpants szerű nadrágot, és gondoltam majd mindenkit átverek azzal,  hogy ez egy farmer. Ehhez már kapásból szupernek bizonyult ez az ismételten cropped hoodie, és noha nagyon próbálkoztam, hogy ne edzőcipő legyen a dologból, azért egy platformos slip on sneakers az befigyelt.
Nem akartam kabátot választani ehhez, így inkább megragadtam az alkalmat, hogy megmutassam, nem szükséges még egy extra réteget felvennünk ahhoz, hogy ne fázzunk, néha elég, ha csak egy sapkával és egy vastag sállal biztosítjuk be magunkat. Főleg ezeken a nagyon változékony tavaszi napokon, én ugyanis speciel ki nem állhatom, ha jól felöltözök, aztán a végén mégis halál meleg lesz.

12.
Mikor a Polyvore-on található ruhák között válogattam, megláttam ezt a kék shirtdress névre hallgató csodát és már akkor tudtam, hogy ezzel tutira lesz valami. Nekem is van egy ehhez nagyon hasonló darabom, és azt is imádom, úgyhogy na, a lényeg a lényeg, most itt van és kész.
Ehhez ismét variálható egy magas-, illetve egy lapossarkú változat, de a színt mindenképpen megkötöttem, és emellett a nude, teveszín árnyalat mellett tettem le a voksomat. Bár a legelején valami fehérre vagy épp ellenkezőleg, rikítóra gondoltam, de amikor itt tartottam, akkor úgy voltam vele, hogy oké, ez csak egy egyszerű outfit lesz.
Aztán, egyértelmű volt, hogy ehhez majd egy fehér pulcsi jön, amiből majd kilóg a gallér és alul a ruha.
Majd jöttek a táskák.
Mivel ez így eddig végül is “oké”, de lényegében elég snassz, mindenképp valami élénkebb, de nem túl harsány színt akartam, úgyhogy ez a kicsit narancsos-piros darab egyszerűen tökéletes. Amennyiben pedig valaki nem sok dolgot hord magánál, vagy csak még nőiesebbre szeretné venni a figurát, annak itt van ez a clutch.
Innen átmentem az ékszerekhez, és ez a nyaklánc még nagyobbat dobott a táskákon, ráadásul még csak nem is üt el túlzottan a cipőtől és a ruhától. Ehhez még jött pár gyűrű, a napszemüveg ismét ez a gyönyörű naplemente színű leopárdmintás lett, ami a statement nyaklánccal és a cipőkkel együtt egy nagyon enyhe szavanna hatást ad egy amúgy abszolút hétköznapi szettnek, ami külön tetszik.Végezetül pedig gondoltam ha ez még egy kicsit hidegebb tavaszi napon lenne az ember választása akkor nem árt még egy farmerdzseki.
Kész. Ezzel a bejegyzéssel is megmentettem a világot. (Érezzük az öniróniát.)


… and the English version:

Yey!
It’s March already!
To cheerish the beginning of spring I broke into my old Polyvore account to make a couple of different outfits for you because… let’s just admit it, even though spring is awesome, it still can be such a son of a bitch, but with these outfits you just cannot go wrong. Plus, I was bored as hell so this is why you have to witness all of this.
Every outfit was based on one specific item which for I collected all the other ones and since, once again, it’s spring and I’m hungry for colors, I seeked after fresh and blooming color combinations without being loaded by high colors or anything, you know… just keeping it fresh.

1.
unnamed
This outfit is for running errands in the city, catching up with a girlfriend and definitely not for seducing a potential lifemate.

Sweatpants are great for any kind of an outfit, and in case you don’t want to feel too self-conscious and would rather keep things more relaxed, then it’s the perfect piece of clothing for you.
I paired it with a bit more of a sophisticated shirt just to make it wearable in front of decent human beings and I threw a pair of pink flatform trainers into the mix because when someone decides to put on sweatpants then being comfortable is a standing point, plus, the pink color jazzes up this otherwise white and grey outfit.
I gave two options on the field of bags – a clutch for those who really just ran out to the city quickly or doesn’t even want to bother bringing more stuff with themselves. The backpack is the accessory of a more exhausting day.
The sunglasses are just simply awesome and they heighten the chill, yet I-am-not-a-caveman vibe.
Since it’s a truly practical look, I didn’t add any jewelleries, only an also practical watch.
2.
So I tried to be more feminin here, I guess. Okay, so the time I made these outfits I was incredibly into sportier looks, and as a matter of fact, I still am, so now I’m going to live out my current obsession on this article.
Being given this adorable blue ruffle dress, I added a pair of white lace-up trainers immediately. To avoid using only two sterile colors, I chose a vivid purple coat and yes, this floral full capEven though I believe throwing on a coat like this is enough when it comes to spring, I gave another option to layer the outfit – a very light blue denim jacket.
As for accesorizing, I opted for a white necklace so that the look doesn’t get too color heavy, and white cat eye sunglasses to support the feminin side, plus, a blue clutch.
3.
Ah, I’m loving it.
I can almost hear your thoughts running all over your heads saying what the hell is that incompetent look (and this completely unreasonable and meaningless article) with that prison uniform kind of orange pair of shoes, but I’m completely… well, you know. Truly.
I think it’s hilariously awesome how it perks up the otherwise smoky kind of set in which the only somewhat playful piece is the long, patterned t-shirt. I wanted to enhance the sunset feeling of the outfit with this pretty pair of sunglasses and to avoid supporting either the grey or the vivid side, I chose a light pink backpack.
In case you are about to go sightseeing in a different city, this is the best choice for you. Comfortable, practical – and still, it looks great.
4.
Because this shirtdress was used by so many fashion bloggers, I thought I should do something with it even though I don’t plan to invest in one later.
I didn’t want to pair it with black-white-grey pieces and strappy heels like everyone else so I opted for a pair of dark pink toned air max trainers which are perfect with the backpack in a familiar color. (Although I’d like to claim that The Charmbandit definitely isn’t a friend of matching colors of the shoes and the bags.) In case our subject doesn’t need a backpack, then I suggest this funny signed clutch. It doesn’t look like a clutch, but I saw it held in hand on another picture and trust me, it’s a clutch.
I didn’t mean to overcombine colors so I threw in a long, white coat with transparent framed shades.
To make the look edgier, but still feminin, I added these rings and a pair of earcuffs to the equation.
(I would only use half of those earcuffs, though.)
5.
Still didn’t get bored. It’s so sporty it could rather be worn in the gym with a sports bra.
Honestly, besides exercising I can’t really imagine this outfit other times. Who knows, maybe it could be used as a running-errands look as well. I jazzed up this monotonous color combination with red sneakers and a blue backpack.
6.
This is one of my favorites.
I truly tried choosing pieces that can be bought at places other than Decathlon, my only condition, however, was to build the look around that gorgeous hoodie. I just couldn’t leave it.
I love baggy pullovers, but I don’t like to pair them with things which make me look like a homeless man, so, I combined this one with a very tight and short quilted skirt, and, since I wanted to elongate the legs, (Obviously, there are no legs here, but you get the idea.) I added some heels as well. For whom being comfy is more important, I chose a pair of platform oxfords.
(Which is, in case no one would believe me, is extremely comfortable, trust me. It has nothing to do with high heels.)
Obviously, after all this a little bit of color was needed, so the coat has a beautiful pinkish purple tone again which perfectly matches with the color of the sunglasses.
And, not to ruin the fresh spring vibe of the look, the  other accesories are grey, white and silver.
7.
This simple grey dress that I started with was perfect with this pair of vivid green Nike sneakers, and adding this sporty, yet completely girly bomber blazer to their double was so great, I couldn’t help it.
After all that, the followings were obvious. The grey beanie with a sign on it was necessary, and so were the hologram snake clutch and the transparent framed sunglasses as well.
However, after all that, I felt guilty and these heels with the hint of orange popped up on Polyvore, fitting into the picture and making the look girlier.
8.
The base I started with were this minimal nude dress and shoes. Since the shoes are cut out, they aren’t meant to be worn during the colder times of spring, in any ways, I added a light blue coat as well to give a little bit of color to this statuesque look. To heighten colors, I chose a stronger blue clutch and a pair of beautiful purple sunglasses with cheetah printed frames.
As for jewelleries, I didn’t want to go overboard, since it’s still a more sophisticated outfit.
9.
I tried everything to keep it harmonized with the grey top which, since it has a shorter front, was paired with a pair of high waisted denim jeans. This brown cutout boot toned in with the color of the top beautifully, plus, it’s finally not a pair of sneakers.
The blue hooded denim coat was meant for the jeans and for this whole outfit because of it’s chill and cozy vibe, especially if the place you live at is much more chillier.
As far as accesories, I added a darker grey beanie, and a slightly cooler pair of sunglasses.
As for a bag, I guess it’s pretty obvious I chose a bacpack.
10.
Okay, so, I definitely love this one, even though I had to redoit after making a totally different outfit based on that cropped hoodie.
At first, I paired it with a simple pair of denim jeans because I didn’t want to add sweatpants again. But, as I inserted it in, I just didn’t feel right about it (Ah, so dramatic.) and then it popped out of my head – a while ago, I saw a picture on Pinterest of a girl named Zendaya, who wore a familiar cropped hoodie with a high waisted pencil skirt and she looked awesome. So, I changed up the outfit a little bit, and this is what I made instead.
The clutch I found just looked to much fun to ignore and was perfect for this feminin-sporty theme, so did the sunglasses, and the beanie as well.
11.
I saw this pair of acid washed jogger jeans and thought I will trick everyone with it saying it’s a pair of denim jeans. Paired with the hunter plaid shirt, the cropped hoodie was a great choice. I really tried to avoid sneakers, but a pair of platform slip-on sneakers still… sneaked into the picture. I didn’t feel like looking for a coat, so I decided to show you how you can avoid adding any extra layers by simply wearing a hat and a warm scarf. It’s a good solution for this changing weather.
Personally, I hate it when I put on something really warm and it turns out to be all sunny and hot in the afternoon.
12.
And finally, but not last – this one is my absolute favorite.
While looking around on Polyvore I saw this blue shirtdress and I immediately knew there’s gonna be something between us.
Again, two choices when it comes to footwear – a high heeled and a flat version, but the color scheme is the same which is this camel toned nude. At the beginning I wanted a white or on the contrary, something very vivid, but then I saw these shoes and I thought this one might be a more simple outfit.
Then, the white pullover was pretty obvious of which the collar and the bottom of the dress can hang out.
Then the bags.
Since it seemed like an ‘okay’ outfit so far but looked a little bit dull, I wanted a more lively but not too insistent color, and this orange-red messenger bag is so adorable I can’t get enough of it.
In case someone doesn’t like to carry a lot of things or would rather stay more feminin, then I opted for this gorgeous coral clutch.
The necklace jazzed up the outfit even more without being in contrast from the shoes and the dress. I added some more rings, and this gorgeous pair of sunglasses to give the look a nice sunset vibe. With the cheetah print on it, the statement necklace, and the colors of the bag and shoes, this look got a slight savannah effect which is even more special to me.
Finally, in case it’s a little bit chillier day of spring, I threw in a denim jacket.
Done. Saved another day. (Feel the self-irony.)

source of feature image: unsplash.com (Gabriel Garcia Marengo)

Be First to Comment

Leave a Reply