Skip to content

MY OWN STYLE MISTAKES, avagy 8 divatbaki, amit én is elkövetek | HU/EN

Scroll down for the English version.

Miután megosztottam veletek azokat az öltözködésbeli szokásokat és darabokat amik bennem határozott ellenszenvet tudnak kelteni, hogy finoman fejezzem ki magam (miközben persze rengeteg embernek tetszenek, és ezzel nincs is semmi baj), gondoltam legyen már némi önkritikám, úgyhogy végigböngésztem egy rakás cikket, posztot, oldalt a neten ami a különféle “divatbakikat” (Hogy utálom én ezt a szót, istenem.) gyűjti össze és kibogarásztam belőlük azokat, amiket én is rendszeresen elkövetek, és még csak le se szarom.
Amit pedig ismét levontam tanulságként, az az volt, amit már a múltkori bejegyzésnél is elmondtam szinte kivétel nélkül minden pontnál – lehet, hogy például nekem a vörös rúzs nem tetszik, de ettől függetlenül még én is láttam a saját két szememmel olyan lányokat, akik tök jól néztek ki vele, és bámulatos érzékkel viselték.
Így hát, ahogy néztem a különféle tiltólistás darabokat képekkel illusztrálva, csak arra tudtam gondolni, hogy ja, ez a száztíz kilós ember tényleg elég furán néz ki egy átlátszó leggingsben, de már ne is haragudj, ez a száztíz kilós ember valószínűleg egy százezer dolláros Versace selyem estélyiben se lenne egy Angelina Jolie, és nem utolsó sorban pedig bármit lehet úgy hordani, hogy az ember vagy felvágja a saját ereit a látványtól, vagy spontán orgazmusa legyen tőle.

Mielőtt pedig mindenki elvesztené a fonalat, hogy most miről is beszélek, a lényeg, hogy gyakran olyan dolgokat tiltanak meg ezek a cikkek megingathatatlan határozottsággal, amiknek csak az a nyitja, hogy szimplán öhm ízlésesen kell őket hordani, és nem megtiltani, hogy olyan ruhákat hordjanak az emberek, amikben jól érzik magukat.
A divat azért van, hogy kifejezzük és jól érezzük magunkat, hogy szórakozzunk egy kicsit, és iszonyatosan fel tud dühíteni az, amikor mindenhol csak kioktatnak és egyenesen a kukába vágnak tök király darabokat a pontosság vagy úgy egyáltalán, a gondolkodás igénye nélkül.

Oké, azért azt még halkan megjegyezném, hogy az alább felsoroltak közül nem mindegyik darab azért került ide mert én ténylegesen rendelkezem is vele (Sajnos.), hanem csak pusztán túlságosan is felháborodtam, hogy kiutálták ezeket mert nekem nagyon tetszenek és be is fogok ruházni egyre-kettőre a jövőben.

1.
leggings mint nadrág

Hát hoppá.
Konkrétan minden egyes kibaszott divatbaki cikkben ez volt az első pont, szóval könyörgöm nektek, esetleges divat bloggerek akik olvastok, ha ti is csináltok egy ilyen összefoglalást, hagyjátok már ki a leggingset.

Értjük. Mind felfogtuk.
És igen, én ennek ellenére csak azért is hordani fogom, mert ha már rendesen edzem fenékre és a testsúlyom is cicanadrág kompatibilis, akkor fuck-the-system, azt dobok magamra amit csak akarok, hagyjál békén. Jó, oké, rendben, bevallom, azért általában nem a cropped topjaimmal veszem fel, (Bár ha engem kérdeztek, ha egy leggingset és egy cropped topot egy hosszú kardigánnal párosítotok, akkor miért ne.) hanem egy hosszabb pulcsival, de azt azért túlzásnak tartom, hogy néhol egyenesen azt írják, hogy csak egy kis ruhát vehetek fel hozzá.
Kis ruhát. Cicanadrághoz.
Nem. Hagyjál. Fúj.

Viszont, amivel egyet értek: elképzelhetőnek tartom, hogy ha valakinek kicsit több, önfejűen kibuggyanó idoma van, akkor más, előnyösebb ruhadarab felé lenne jobb orientálódnia, bár szerintem ez tök egyértelmű. Illetve mindig győződjetek meg, hogy átlátszik-e. De tényleg.
2.
farmert farmerral


Ez úgy mégis kinek a fejéből pattant ki?!

Jogosan mondhatnátok, hogy ezt minden bizonnyal egy évekkel ezelőtti cikkben olvastam, de direkt megnéztem, és baromira nem.
Nem mondom, régen (öhm, általános iskolában, amikor viszont a pink on pinkért rajongtam, szóval ez nem jogerős) én se rajongtam a denim on denim outfitekért, de most már ez szerencsére egyáltalán nem így van.
Szerintem tök felesleges is tovább szaporítanom erről a szót, a képek magukért beszélnek.
3.
nem megfelelő méretű, túl nagy ruhadarabok

Meg aztán még ott van ennek ellentéte, a túl kicsi ruha is, amit mondjuk még meg is értek.
Viszont én rengetegszer hordok oversized darabokat, kurva jól néznek ki, akár egy karcsúbb, akár egy teltebb emberen, ápol és eltakar, meg minden más. Tény, hogy anyukám pulóvereit és apukám régi ingeit hordani kicsit különös lehet, de nekem tetszik és még senki nem köpött le érte, szóval azt hiszem nem lehet olyan elviselhetetlenül borzalmas.

4.
sweatpants és sneakers

Na ne.

A sweatpants halál király, és akinek van stílusérzéke, annak tutira nem lesz gondja a kombinálásával.
A sportcipő tiltásával még tavaly egyetértettem volna mert nagyon idegesített, hogy minden egyes ember minden egyes outfithez ezt hordja bárminemű odafigyelés nélkül, mint a vörös rúzst. Szerencsére azonban az elmúlt egy évben fényéveket finomodott a közízlés ami a sportcipőket illeti, és még a legkifinomultabb szettekhez is zseniálisan tudják párosítani őket a lányok.
5.
egymással nem harmonizáló szettek
  bef979d5e3be925fef7dd0ffdbcf5dff
“Sokszor látni hátizsákot szoknyával, pedig nem szabadna. Ha valaki nőies akar lenni, akkor legyen az a cipősarkáig, és ez ne merüljön ki egy szoknya viselésében.”
Hülye vagy?

Khm, bocsánat, elnézést.
(Mellesleg a cikket ahol ezt találtam, ide kattintva nézhetitek meg.)

A legjobb és legstílusosabb szerelések abból erednek, hogy keverik a maszkulin jegyeket a femininekkel, vagy a sportosabbakat az elegánsakkal, vagy akármit az akármivel. Szóval nem, nem kell nőiesnek lenned a cipősarkadig, tudod miért? Mert az rohadt unalmas. Persze ha úgy érzed jól magad, ha neked az tűnik izgalmasabbnak, az tök okés, és csináld csak, de ne azért öltözz cakkumpakk nőiesen mert úgy érzed az csak úgy jó.
6.
miniszoknya
Oké, ez fájt.
De úgy konkrétan, miután a következő sorokat elolvastam úgy éreztem mintha valaki gyomorszájon vágott volna a saját letépett karommal. Ezt amúgy ugyanott olvastam, ahol az előzőt.

“20-on felül már nem igazán ajánlott, bár most boldog-boldogtalan hordja. Csak és kizárólag tökéletes és narancsbőrmentes combokra szabadna felvenni, mégis mindenki viseli. Ha nincs olyan lábad, mint egy modellnek, akkor inkább ne viselj minit. 25-ön felül pedig tilos, hiszen nem vagyunk óvodások. Arról nem is beszélve, hogy folyton arra kell figyelni, hogy a bugyi ki ne villanjon.”

Nem tudom, hogy az zavar-e jobban, hogy huszonkét évesen úgy tűnik már egy olyan korban vagyok, ahol vannak számomra tiltott ruhadarabok, vagy, hogy huszonöt éves kor felett már gyakorlatilag lehúzhatom a rolót.
Mindenesetre szerintem a fotók még mindig magukért beszélnek, szóval úgy döntöttem én még huszonhat évesen is boldogan telibe szarom ezt a szabályt, még ha a képeim valamelyik menő női magazin ciki vagy cuki rovatában is landolnak.
Főleg, hogy úgy tűnik Katalin hercegnő is ezt teszi.


7.
“franciabugyi nagyságú farmer rövidnadrág”
szóval a short


Most őszintén, ha neked olyan segged van, mint a fent látható lányoknak, akkor szerintem a társadalom összes létező tagjának nevében megkérhetlek: igenis hordj ilyeneket emberek között, mert a népeknek szükségük van arra, hogy szép dolgokat lássanak nap, mint nap. Köszönjük.
Ahol ezt divatbakiként olvastam, az ember állította, hogy csak és kizárólag “modell alkattal, napbarnított tökéletes lábakkal ér ezt a ruhadarabot hordani”.

Hát cseszd meg, de nagyon.
Én a felsorolásnál kapásból kiestem a “hófehér bőr” pont miatt, mindenesetre így utólag örülök, hogy tavaly nyáron nem köveztek halálra a farmersortom által elkövetett felháborító stílus elleni merényletemmel. Huh.
Viszont, amivel egyetértek: again, mint a cicanadrágnál, ha valakinek orbitális feneke van, és nem a Beyoncé vagy Nicki Minaj, hanem az atom narancsbőrös fajtából, akkor inkább ne. Higgyétek el, sok minden más van, ami a teltebb lányoknak áll jól, de ez nem közéjük tartozik.

8.
bőrnadrág

Oké, nincs bőrnadrágom, de már korábban említettem, hogy ennek ellenére nagyon is imádom és szerintem istenien néz ki.
Halovány lila gőzöm nincs miért került fel akár csak egy listára is, persze, ez se minden egyes embernek áll jól, de azért a legtöbbnek igen.
Kezd az a nagyon gyanús érzésem támadni, hogy ezeket a tiltólistákat gonosz, összeaszott nénik írják otthon, mert ők már nem hordhatnak ilyesmiket.
Gyanús. Nagyon gyanús.


… and the English version:

So after putting all the fashion items and habits I don’t like out there, I figured it might only be fair if I share all the general rules with you that I seem to suck at when it comes to fashion.
Which leads me to talk about something truly upsetting for me, because as I was scrolling over many pages that’s about, you know, ‘style mistakes’, (which is a really upsetting expression in itself) I realised how stupid it is from them to demand not to wear certain items because they are claimed to be unstylish. And, to prove their truth, they always show a picture of one certain type of person who happened to wear that certain type of clothing item in a really stupid way.
So, yeah.
Lesson is: there are stupid people, who can wear a ten thousand dollar worth Versace nightgown looking like a toilet paper anyways, so I think the point is not what you put on, it’s how you put on.
Fashion is for having fun and expressing ourselves, and it’s true that many people express themselves in weird and funny ways, but only because of a few of them who doesn’t even care about these demands, we shouldn’t throw out some completely awesome pieces of our wardrobe.

Anyways, let’s get started, finally.

1.
leggings, as pants
 
Oh, well.
This is basically the very beginning of every fucking article on style mistakes, so please, in case you’re a fashion blogger who wants to write about style mistakes as well, don’t include leggings.
We got it. Okay?! We got it.

However, no matter how much I got it, I don’t care at all. I work out on my butt and my weight is leggings compatible as well, so could you just let me throw on whatever I want? Thanks.
I must admit, though, I don’t pair my leggings with cropped tops, rather longer shirts or pullovers, but if you ask me, if you add a long knitted cardigan to the leggings-cropped top combination, why the hell not.
What I agree with, though: hate to say it, but if you are much more on the curvier side, then I suggest you to choose something that doesn’t make your less flattering parts so much more visible. Curvier girls can rock so many awesome things, anyways. Oh, and always make sure if the leggings are transparent or not. Always.
2.
denim on denim

 
What the hell were you thinking?!
You could rightfully say I must have read this one in an old article, but I double checked it and I didn’t.
I don’t say I didn’t have an era when I religously believed denim on denim looks bad (That was in elementary school, though, when I religously believed in pink on pink instead. So…) but fortunately by now I totally changed my mind.
I don’t think I have to explain it, I mean, look at the pictures, duh.
3.
not appropriate sizes, oversized pieces
 
And of course, there’s the other side of the horse, the undersized clothes, which I even understand.
But seriously, oversized pieces look freaking awesome on everyone, no matter if the person is slimmer or curvier, they always look good. Of course, the fact that I wear some of my mom’s pullovers and my dad’s shirts might be a little strange, but so far no one has splitted on me for it, so I guess it’s not that unbearably bad.
4.
sweatpants and sneakers
 
Oh, come on.
Sweatpants are totally cool, and if someone has a sense of style, then there’s no problem in combining them.
Forbidding sneakers is a thing I would have agreed on last year, since everyone wore them to every single piece of clothing no matter what. But a year passed, and girls geniously learned how to pair them with even the most sophisticated items, which made me like sneakers incredibly much.
5.
mixed style outfits
bef979d5e3be925fef7dd0ffdbcf5dff
“A skirt paired with a backpack can be seen all the time, though they shouldn’t. If someone wants to be feminin, then she has to be feminin from head to the tip of the toe. A feminin outfit cannot include only a skirt.”
Are you an idiot?
Khm, sorry, my bad.
(The quote is translated by me from a Hungarian site, in case you happened to know Hungarian, well, here it is.)
The best and the most stylish outfits are made by mixing masculin and feminin features, sporty ones with elegant ones, and overall, by mixing all kinds of style.
So to cut it short, no, you don’t have to be all-feminin, you know why? Because that’s freaking boring. Of course, if you feel good in that way, that’s great, but don’t force yourself to be someone you’re not.
Fashion and style is not for that. At least they shouldn’t be.
6.
miniskirt

Okay, that hurt.

After reading the following lines I felt like I was hit right in the stomach with my own torn off arm. I read it at the same site as the previous one.

“After the age of 20, it’s not recommended, although everybody wears it. It can only be worn by people with perfect and cellulite-free thighs, though everybody tries to wear it anyway. If you don’t have the legs of a model, don’t put it on. And after the age of 25 it’s basically forbidden, we’re not in the kindergarden. Not to mention you always have to pay attention on not showing off your panties.”

I don’t know what shocked me the most: the fact that as a 22-years-old I am in an age already when certain clothing items are basically forbidden, or that after 25 I’m just simply over.
Anyways, I guess the photos speak themselves, I will happily screw the rule even at the age of 26, I mean, if princess Katherine can do it, then so do I.

7.
“denim shorts that are in the size of panties”


Honestly, if you have an ass like all the girls up there, then I’d like to personally ask you in the name of all the members of society: yes, please, put denim shorts like these on, people need to see something pretty every day. Thank you.
The site I saw it as a style mistake claimed it can only be worn with ‘model body type, perfect and sunkissed legs’.
I already missed the ‘sunkissed’ part, however, I still have my own denim shorts for the summer anyways and still, no one had any negative comments on it so far.
What I agree with, though: again, same deal as with leggings. If someone has a huge butt and not in the Beyoncé or Nicki Minaj, rather in the cellulite kind of way, then shorts might not be meant for them.
8.
leather pants

Okay, I don’t actually have leather pants (Unfortunately.), but I mentioned before how much I like them and think they are gorgeous.
I have no idea how this one landed on one of those lists, I mean, yeah, it’s not for everyone, but nothing is for everyone.
I start to have a suspicious feeling that all these lists are written by ugly, mean old ladies who cannot pull these items off anymore.
Strange. Definitely strange.

source of feature image:
giphy.com
source of images:
pinterest.com

Be First to Comment

Leave a Reply