Skip to content

HOW I FIXED MY NAILS, avagy ocsmány körmeim végre nem ocsmányak | HU-EN

Scroll down for the English version.

Körülbelül tizennyolc éves korom óta folyamatosan lakkozom a körmeimet. Úgy értem megállás nélkül, alig volt olyan alkalom, hogy ne lett volna rajtuk semmi, és tekintettel léve arra az aprócska, ámde nem elhanyagolható tényre, hogy a körmeim alapállapotukban is nagyon kis nyápicok és satnyák, (Bocs.) ez az éveken át tartó festés rosszabbul érintette őket, mint normál társaikat, így eljutottunk arra a pontra, ahol szegények már úgy néztek ki, mint a naplemente ötven árnyalata. (Erről már le kéne szokni, nem menő, mi?)
De tényleg.
Konkrétan már csak azért festettem egy ideje a körmöm, mert egyszerűen az emberek szerintem nem mertek volna a közelembe jönni, munkahelyen meg pláne nem lett volna képem így megjelenni, kapásból hazaküldtek volna. Viszont kezdtek olyan rémképek megjelenni a fejemben, hogy mi van ha egy nap arra kelek, hogy a körmeim lerohadtak, vagy nem is tudom, maguktól spontán leesnek, meg hát valljuk be, a több rétegben lemáló, sárgás-narancssárgás, töredezett körmök annyira nem érzékiek, még akkor sem, ha már ezer réteg lakk takarja őket. Plusz szerettem volna néha már natúrban is tolni a körömipart, úgyhogy a lényeg a lényeg, úgy döntöttem rendbe hozom a dolgainkat.
Eme világmegváltó tervemhez elengedhetetlennek bizonyult egy durván hatásos körömápoló lakk, úgyhogy felmentem a Krémmániára (Nyilván, hova máshova.) és megnéztem melyiket tartják a legjobbnak, és így találtam rá a
(Dobpergés.)

STUDIO NAILS
ULTRA STRONG NAIL HARDENER
körömápolóra
az
ESSENCE-től.
749 forint

Gondolom mondanom se kell, hogy azért szeretik, mert ténylegesen pikkpakk, már az első használat után mindenkinek szépen rendbe tette a körmeit, ami viszont sokaknál kicsapta a biztosítékot, az a formaldehid tartalma volt. Merthogy van benne. A formaldehid ugyanis egy anyag, (Váó.) ami egyrészt erőteljes gombaölő, másrészt rákkeltő, de hát kit érdekel az ilyesmi ha egyszer szarul néz ki az ember körme, engem nem, úgyhogy megvettem.
Az én tapasztalataim vele határozottan pozitívak voltak, azt nem tudnám magabiztosan leszögezni, hogy már az első használattól tökéletesek lettek volna a körmeim, majd ki is derül a cikkből, hogy miért, de ezt az ocsmány képződményt, ami az ujjaim végén tengett-lengett, egy héten belül tartósan feljavította.
Az viszont tény, hogy a körömágyat csípi, ez némelyeknél elviselhetetlen volt, némelyeknél egyáltalán nem volt észlelhető, nálam csak éppen annyira, hogy kibírtam, bár nekem nem is a körömágyamnál volt észrevehető ez a csípő érzés, hanem az egész körmömben érezhető volt egy különös, bizsergető fájdalom, ami igazából egy idő után elmúlt, és minél többet használtam a lakkot, annál kevésbé fájt.
Ami fontos lehet, az az, hogy két napnál tovább nem szabad fent hagyni a lakkot, és tartani kell két használat között minimum egy nap szünetet, továbbá, ebből kifolyólag, nem is szabad huzamosabb ideig használni, csak és kizárólag kúraszerűen.
Viszont, ami még jó benne az az, hogy eszméletlen gyorsan szárad, illetve hogy ha sima körömlakkot használsz utána, az is nagyon gyorsan megszárad, úgyhogy én már csak ezért is előszeretettel használtam.
Tehát volt egyszer ő, de mielőtt még egyáltalán felkentem ezt a kis drágát a körmeimre, muszáj volt valamit kezdenem az undorító, letöredezett lemezekkel, úgyhogy beruháztam a
SHE
STYLEZONE
körömpolírozójába,

ami hét kis részből áll. (És olyan 1000 forint körül lehet a dm-ben.)
És igen, elég nyomorultul néz ki, ráadásul ez  már az első használat után ilyen lett, úgyhogy ha ti is valami ilyesmibe szeretnétek fektetni a pénzeteket, biztosan találtok valami minőségibb választást, mindenesetre ez is megteszi a magáét, csak hát… nézzetek már rá. Mondjuk valljuk be, nem volt túl drága.

A doboza hátulján rajta van magyarul, hogy melyik részt mire kell használni, de én nemes egyszerűséggel az elejétől a végéig haladtam, és végigpolíroztam mindegyikkel a körmömet.
Az elsővel szépen megformáztam a körmöm (mondjuk azt hozzátenném, hogy folyton lecsúszott róla a körmöm, úgyhogy ha csak szimplán formázni akarna valaki vele, hát jól megszívta, ahhoz szerintem egy vékonyabb szerkezet kell.), a többivel pedig, egészen a négyesig, szépen lereszelgettem a körmöm felületét, leszedegettem vele a letört, levált lemezkéket, majd a négyestől, mivel onnan elkezd egyre finomabb szemcsékké válni a polírozó, szépen fényesre és simává políroztam őket.
Ezzel a manőverrel pedig már kapásból egységesebbnek és egészségesebbnek tűnt a körmöm, és már a színe is mintha normalizálódott volna, szóval ez az oka annak, hogy nem tudom teljesen biztosan kijelenteni, hogy már az első használattól hatott-e az ápoló, hiszen együtt kezdtem el használni őket, és már a polírozásnál jobb lett az összhatás, mindenesetre a lakkal együtt mintha csoda történt volna, bénán hangzik, de igaz.
És igen, lényegében ennyi, ők együttesen kijönnek kevesebb, mint kétezer forintból, és még a legdurvábban elkorcsosult körmöket is szépen helyrerakják, teljesen hibátlanul.

Ha pedig esetleg valakit érdekel, hogy hogy néznek ki most a körmeim, akkor tessék, itt egy fotó. (“Előtte” képet nem csináltam, gondoltam nem riasztok el mindenkit az oldalról, de képzeljetek el valami nagyon csúnyát és ijesztőt, na és úgy nézett ki kb.) Tudom, nem egy épületes látvány, de a lényeg, hogy azért kiütközik, hogy gyakorlatilag egészséges és korrekt állapotban vannak.


… and the English version:


I’ve been painting my nails since I was eighteen, I mean, like, all the time, no break, there’s been always nail polish on them. Now, you see, since my nails are pretty weak and ill-thriven without any harmful habit already, you can guess how they looked after four years of constant nagging. They were all like fifty shades of the sunset. (Nah, not funny anymore, isn’t it.)

Seriously.
I came to the point where I was only painting my nails so that I can go near people, I was afraid of them giving me a wide berth, and obviously, I couldn’t show up at work with those things at the ends of my fingers, I would have been sent home. However, I started getting really scared about the thought of getting my nails fallen off one day or getting them rotten off or something, (Not dramatic at all.) so I decided to get my shit together and make our relationship better.
For this world-changing plan, I needed some sort of a nail strenghtener, which led me to go on Krémmánia (It’s a Hungarian site where people can give their opinion on all kinds of cosmetics.) and checked which nail hardener would be the best choice, which led me to buy the
(Drumroll.)
STUDIO NAILS
ULTRA STRONG NAIL HARDENER
from ESSENCE

I guess it’s needless to say, people love it because it actually works, and it works pretty fast.
The only reason why people tend to get suspicious about this stuff is its formaldehyde content, which is a toxic fungicide material that can cause cancer, but who cares about that when her nails look rotten, I don’t, so of course I had to get my hands on it.
My experiences were extremely positive, even though I couldn’t ultimately claim that it worked from the very beginning, (Fear not, I’m gonna tell you why later, no big deal.) but it definitely made my nails look perfect in a week.
However, the fact is that it does cause a tingling, burning feeling under the nails. For some people, the feeling is unbearable, for some people, its insensible, for me, it was kind of okay, and the feeling kept going away more and more each time I used it.
What’s more important is that it shouldn’t be left on for more than 2 days, and you have to rest your nails for a day before you use it again, plus, another rule, you can only use it temporarily.
Oh, another thing that’s awesome about it is that it dries really quick, what’s more, if you apply regular nail polish onto it, that dries quick too. (Which, for nail polish dummies like me, is pretty cool.)
So, there it was, but before I even started putting this one on my nails, I had to do something about those ugly, disgusting sections coming off, so I invested in the
SHE
STYLEZONE
buffer,
which has 7 parts.

And yeah, mine looks pretty miserable already, even though I’ve used it about 2 or 3 times, and honestly, it looked like this after the very first use as well, so… in case you want to buy a buffer, I suggest you to choose something else. I mean, this one does the job too, but… come on, just look at it. At least it was cheap.
(One of my reader on the Hungarian site suggested me Essence’s nail buffer, maybe that helps.)

Anyways, in the back of its box there’s a little guide on how each part should be used, but I just simply started using them after one another.
With number 1, I shaped my nails, (Although I have to mention, my nails just kept sliding off of it ’cause it’s too big.) and with the rest of them, up to number 4, I just simply went over my nails and got rid of all the little peeled off sections, and after number 4, I beautifully buffed them shiny and smooth.

With that manoeuvre I already made my nails look healthier and even their color seemed kind of normal, so this is the reason why I couldn’t state obviously that the nail hardener worked from the very beginning, because I started using both of them at the same time. But let me just tell you, with the nail hardener, it was like a miracle, it sounds so lame, but it’s true.

And that’s basically it, they are both extremely cheap, less than 6 bucks I guess, (Approximately.) and even my deeply rotten nails got back to normal by them.

Just to give you a highlight on how my nails look now, well, here’s a photo. I don’t include a photo of how they looked before, because a.) I forgot to take one and b.) you would be deeply disgusted anyway. I know, my nail situation is not a big of a deal now neither, but hey, they look healthy.

source of feature image:
pinterest.com

Be First to Comment

Leave a Reply