Skip to content

CRAPPY LITTLE MASCARAS 2., avagy még mindig szutykok a kis szempillaspirálok | HU-EN

Úgy ám, volt egy első kör is, azóta pedig megismerkedtem pár új delikvenssel, és gondolom mondanom se kell, hogy finoman szólva nem kápráztattak el bámulatos kompetenciájukkal a szempillaművészetek terén. Volt köztük olyan amely csak “szimplán” volt szar (Mert így sokkal kevésbé viseli meg az embert, hogy kidobott egy rendes, három gombócos édes tölcséres fagyira való pénzt.), de volt amelynek létezésének értelmét a mai napig nem látom.
Kezdjük is, aszerint tettem őket sorrendbe, hogy mennyire borítottak ki, a legkevésbé bosszantótól a katasztrofális “Pedig én bíztam benned.”-ig.

Because hell yeah, there was a round 1 as well, but unfortunately my unluck hasn’t disappeared when it comes to mascaras. Okay, I’m pretty sure I shouldn’t look for a quality product in the 2-bucks-section, but seriously, how hard is it to create a product that just simply work? There were some that “just” sucked (‘Cause that makes me feel less like I wasted a three-ball icecream worthy money.), but there were some that made me lose my faith in humanity.
Repeatedly.
To make it easier to comprehend, I’m going to list these f… products in order of hatred. (So the last one is going to be the worst, to give you time to brace yourselves.) However, I must admit, the first three products had basically the same effects on my lashes.

HMdd

Valahol lelkem legmélyebb bugyraiban már én is megbékéltem ama tudattal, hogy igazából csak és kizárólag magamnak köszönhetem mindezt. Mármint lényegében mit is várhatnék el egy olyan terméktől, amely egy eredendően ruhákat forgalmazó cégtől ered? (Mert nem tudom ti hogy vagytok vele, de én alapvetően elég szkeptikusan állok az olyan árucikkekhez amelyek pusztán termékkategória bővülés miatt kerültek piacra.) Csak hát tudjátok, úgy őszintén, az van, hogy olyan szépen csillogott a tubusa, hogy igen, maga vagyok egy két lábon járó hím soviniszta vicc a “Women’s logic 9999” kategóriában.
Nem elég, hogy nem hosszabbít, de még csak a dúsításnak se jár a közelében szegény pára, gyakorlatilag ismét egy olyan spirálról van szó, ami arra jó, hogy befeketítheted vele a szempilláidat, de ha őszinte akarok lenni, annyira még azt a feladatot se látja el túl korrektül, úgyhogy ha egy tanácsot adhatnék a H&M-nek, kár pénzt feccölni a kozmetikumaikba.
(Ugyanis, noha nem ide tartozik, de sem a highlighterük, sem pedig a szemhéjfestékeik nem ütik meg még a normál, nem túl szutyok szintet se.)

I mean, I don’t even know what I was thinking.
I don’t know about you, but whenever I see a product that doesn’t fit in the focus of a brand, I tend to believe it sucks, but… this one’s tube was just so… shiny, it should’ve been good.
(Logic.)
Anyways, I was totally right, H&M should strictly stick with clothing, because this one is not their first makeup item that had no effect on me. Seriously, don’t they try them out?
I’ve tried two of their eyeshadow palettes and a highlighter product, and all of them looked like I wouldn’t even have put anything onto my face. Basically, their nude palette looked like freaking dirt on my eyelids.
I don’t even understand what the word “volume” stands for here – a simple “mascara” would have been more expressive since it’s nothing more than eleven mililiters of black paint. (And, to tell you the truth, it’s not even that black. My lashes look exactly the same without it.)

HM1h

ffffffffff

“Hosszabbító és dúsító formula, keféjének köszönhetően szétválasztja a pillákat így igazi nyitott tekintetet varázsol.”
Kapásból a neve miatt nem kellett volna megvennem, mármint most tényleg…?
Komolyan?
De aztán megláttam a keféjét, és noha Ti szerintem nem látjátok, de roppant furfangos kis keféje van, így tévedhetetlen (…) logikám szerint minél furább a spirál feje, biztosan annál jobb és hatékonyabb.
Ja, hát itt buktam meg.
Gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint az előző spirál – semmit. Pedig én tényleg próbáltam esélyt adni kettőnk kapcsolatának, én igyekeztem kenegetni vele a pilláimat, több rétegben, ide-oda, totál fölösleges volt, hiába.

My thought process was like “Oh, look, what a weird little wand it has! It must be very useful.” (Women’s logic level 999.) Well, it wasn’t. It’s basically on the same level as the previous one, nothing more, it’s just cheaper. I really tried to make it work, applied it in many coats, nothing happened.
And honestly – The Miaow Look?
Really?
Really?!

MIAOW2s

INCREDIBALLd

“Dúsító szempillaspirál, mely minden pillát elér. Új 360°-os innovatív kefével. 9x-es, extravagáns dúsítás csomósodás nélkül. Dús, sötét, tökéletesen ívelt és ellenállhatatlan pillák.”
Finoman szólva nem voltam egy matek faktos, de ha ennek 360 fokos keféje van, akkor a többi spirálnak mennyi?
Akárcsak az előzőnél, itt is azon logika mentén haladtam, hogy olyan kis különös az a bumszli a tetején, vegyük meg, biztos nagyokat fogunk együtt mulatni. Meg aztán volt már egy hasonló küllemű spirálom, (Kicsit drágább árkategória.) és az nagyon szépen tette a dolgát. (Csak hát az a drágább árkategória, ugye.)
Hát ez nem.

You can guess by the one before what I was thinking as I was looking at its wand… (That came out really weird.) and I have nothing to say about it.
It’s kind of the same consistency as the others, the wand doesn’t make it easier to shape my eyelashes, it doesn’t make it more effective, which is sad, because I had a similar mascara before (From another brand, it was a bit more expensive.) that was operating with a little ball on the top as well, and it was really good, it pumped up my lashes, it wasn’t even difficult to use and so on.

This one?
No curl, no volume, no lenght, no love.

INCRE2f

Na már most, a helyzet az, hogy az előbbiek csak “szimplán” égbekiáltóan működésképtelenek voltak.
Na de ez itt. Ettől konkrétan…

Now, you see, the thing is, these ones were “just” bad and disappointing.
But this guy, right here, made me feel like…


Ready?
Alright.

KATE1

Most kezdjem azzal a frappáns kis szóviccel, hogy “hát tényleg elég botrányos volt”, vagy megkíméljem az emberiséget?
Lényeg a lényeg, ez egy szutyok, ez egy szar, ez a legádázabb szörnyeteg mind közül.
Álmatlan éjszakáimon azzal nyugtatgattam magam, hogy legalább nem kétezerért vettem, hanem csak egy ezresért, de őszintén, még ez se nyugtat meg túlzottan.
Ah.
Magával a kefével, és a végeredménnyel nem lett volna gond, tényleg nem. Nagyon szép, ívelt, dús szempilláim lettek, nem mondom, hogy kétezer forintot értek, de azért egy ezresnél ügyesebb volt mindenképp. Aztán fogtam magam, elmentem találkozni egy barátnőmmel, rövidesen kimentem a mosdóba, és ahogy a tükörbe néztem azzal kellett szembesülnöm, a fél szempillafesték az arcomon volt, mintha sírtam volna. De hé, öröm az ürömben, legalább szuper könnyű volt lemosni, gyakorlatilag mire hazaérsz, lemálik magától a pilláidról.
Csak, hogy érzékeltessem mennyire megpróbáltam kihozni a szituációból a legjobbat, hogy mentsem a menthetőt, gondoltam oké, akkor offolom a festéket, csak a kefe részét fogom használni, ugyanis annak a kisebb hulláma szuperül elérte a belső szemzugban, illetve a külső sarokban lévő apróbb szempillákat, a nagyobb hullám pedig remekül dúsította a szempillasorom középső részét.
Mit ne mondjak, nem igazán jött be, valahogy más szempillafestékkel már nem kompatibilis, úgy szar az egész, ahogy van.
Életemben nem találkoztam még olyan spirállal, ami ilyen durván és ilyen gyorsan lepereg.

Duh, I hate you so much.
The only thing that makes me feel better about this stuff is that I bought it on a sale, so I spent half its price, but considering the fact that it costs more than the others, I don’t understand why it’s even worse than them.
So.
As a matter of fact, its wand is pretty useful. It’s called “broken heart brush” (Totally appropriate.) and it’s basically a wave. With the smaller wave, you can go over your tinier lashes in the corners, and with the bigger one, you can emphasize the middle parts of your eyes. And it really does the job.
However.
After I first applied it, I went out to meet my friend, then I went to the bathroom, checked my makeup, and  I was shocked.
It totally transferred to my freaking lower lashline. I probably looked like Kate Moss after a cocaine-ful of Friday night. (Which makes me understand the coice of name more, though.)
Even when taking it off, it was obvious that the consistency is just too easy to transfer, so it’s completely useless.
To get the best out of the situation, I tried to use only the wand with other mascaras, but it didn’t work the same with them.

source of gifs:
gifling.com, giphy.com, 9to5gifs.com, blog.pauldangcil.com

Be First to Comment

Leave a Reply