Skip to content

I’VE TRIED A BUNCH OF HAIRSPRAYS | got2b, Balea, Wellaflex, Syoss, Taft | HU/EN

Scroll down for the English version.

Na nem egyszerre.
És nem is olyan vészesen sokat.
Csak ötöt. Bocsi.
Hogy legyen valami logikai felépítése a bejegyzésnek, a legnagyobb drámai csalódástól fogok haladni a legkevésbé kiborító termékekig.
Amit azért mindegyikről elmondhatok már az elején, csak hogy ne kelljen mindig leírnom, hogy mind a négy hajlakknak tök jó illata volt és egyiknél se vettem észre, hogy különösebben szárította volna a hajamat. Továbbá még azt is hozzátenném, hogy ami az árakat illeti, rájuk kerestem mennyibe kerülnek egy drogériában, hogy egységesen lehessen összehasonlítani őket, de én vagy olcsóbb helyeken vettem őket és/vagy le voltak árazva, úgyhogy csak, hogy egyértelmű legyen, az árak összehasonlításképpen vannak feltüntetve, én nem ennyit költöttem rájuk.

“Légy ellenállhatatlanul szexi a got2b volumania dús frizurát biztosító hajspraynek köszönhetően. A pumpás hajspray segítségével dús és szexi sérót varázsolhatsz magadnak! Így lehetsz szexi: az extra dús stílusért, tartsd a flakont 30 cm-re a hajadtól. Rövid permetezéssel használd.”
Nem tudom, hogy én vagyok-e reménytelenül ellenállhatóan szexi vagy valaki túllőtt a célon ami a marketingszöveg írást illeti, de hogy én nem lettem se nem szexi, se nem dús, de még tartással rendelkező hajú sem, az ziher. Igazából bőven megelégedtem volna azzal, ha csak szimplán megtartja a hajamat, mondjuk nem is tudom, egész nap akár, (Tudom, túl sok, túl sokat kérek.) de ez még jobb napjainkon se jött össze, úgyhogy a hajam pár óra leforgása alatt ugyanúgy az arcomba hullott, tartása pedig egyenlő volt a nullával. Ezek után sejtheted, mennyire érdekelt hogy vajon dús-e, de ha téged izgat, hát elmondom, hogy baromira nem. De hé, az illata jó volt. Nem annyira, hogy ne csessze fel az agyam valahányszor a munkanap kellős közepén fel kellett fognom az egészet mert összeomlott minden (Cseppet sem drámai.), dehát ez van.
Ne vedd meg.

“Extra erős tartást kölcsönöz frizurájának egész napon át az extra erős mikro permetnek köszönhetően. A Vitamin+ formulának köszönhetően haja selymesen puha és csillogó lesz. Nem ragad, könnyen kifésülhető és nem szárítja a hajat. 24 órás tartás, minden hajtípusra.”
Egy fokkal jobb, de szerintem csak azért nem fájt annyira az árulása, mert lényegesen kevesebbet költöttem rá mint az előző rohadékra. A hajam nem lett se nem selymesen puha, se nem csillogó, tökéletesen érződött rajta, hogy tele van fújva hajlakkal, és azért a 24 órás tartással vitatkoznék. Nem mondom, többet tartott mint az előző, ha pár órát kellett léteznem a városban akkor korrekt volt, de egy teljes munkanapot nem bír ki.
Ő csak egy kicsit volt jobb előző versenyzőnknél, de őszintén szólva nem sokkal ugyanis nála is tökéletesen érzékelhető volt, hogy van egy rakás hajspray a hajamon, és igen, egy rakás hajspray-t kellett a hajamra nyomni ami nem, nem tartott egész nap. Vagy akármeddig.
Syoss
Shine and Hold
1399 forint, 300 ml, Rossmann

“Professzionális formázás – professzionális eredmény. Fodrászok bevonásával kifejlesztett, nagy teljesítményű formula. A prémium fény-hajlakk az extra erős, hosszantartó ragyogásért. Nem ragad, könnyen kifésülhető. Nem nehezíti el a hajat. Védi a hajat a nedvességtől. Segít óvni a hajat az UV sugárzástól.”
Csak, hogy előre lelőjem a poént, igen, ez is megbukott abban az egyetlen dologban amit rendületlenül reklámoz, úgyhogy nemhogy hosszú-, de rövidtávon sem ragyogott tőle a hajam, bár ez annyira nem is érdekelt, emiatt nem vonnék le pontot, de ha valaki ezért akarná megvenni, ne tegye, fölösleges. Nem voltam oda érte észveszejtően, de legalább már annyiban megérte a pénzét, hogy igyekezett abban jó lenni, amire teremtetett, úgyhogy ő végre hallelujah, megtartotta a hajamat ahogy kellett, bár azt azért hozzá kell tennem, nem spóroltam vele, így enyhén szólva látszódott és érződött a hajamon, hogy valamivel be van vonva. Viszont tőle nem igazán lettem ideges soha, legalábbis nem rémlik.
Azért tegyük hozzá, tényleg nem nehezítette el a hajam, és szépen ki lehetett fésülni belőle, azt viszont, hogy mennyire védte az UV sugárzástól és a nedvességtől, nem tudnám megítélni.

“Erős tartás, láthatatlan megaerős hajformázás: nem ragad, nem feszíti meg a tincseket, nem nehezíti el a hajat. Megaerős tartás maradandó nyomok nélkül, könnyen kifésülhető. Nem nehezíti el a hajat – védi a kiszáradástól.”
És íme a mai nap nyertese.
Azért azt szögezzük le, hogy nem arról van szó, hogy ráfújsz egyet a hajadra, és rögtön “láthatatlanul tart” életed hátralevő részében.
Valójában kb ugyanannyit kell elhasználni (Sokat. Nagyon sokat.) belőle mint az előző barátunkból, hogy ténylegesen egész nap a helyén maradjon a hajad, igen, egész nap, vagyis egy teljes munkanapon keresztül, és még azután is ha mész valahova, a különbség pusztán annyi, hogy ténylegesen nem is látszódik meg rajta, hogy holmi kemény kitinpáncélszerű cuccal van befújva, ami azért egészen szuper. Nem lesz tőle kemény tapintása a hajadnak, sőt, ahogy észrevettem, noha az elején még előfordulhat, hogy néhol keményebb, a nap folyamán ez elmúlik, ennek ellenére viszont a hajad nem fog kevésbé tartani, szóval mit is mondhatnék, pure win.
Vannak, akiknek problémái vannak az illatával, ezért kicsit féltem tőle, de szerintem nagyon finom illata van.
Tényleg maradandó nyom nélkül lehet használni, könnyen kifésülhető, és nem is nehezíti el a hajat, ráadásul olcsóbb is, mint előző társai.
Nem mondom, hogy nincs nála jobb, ezer százalék, hogy van, de nekem jelenleg
, eddig a pontig ez vált be a legjobban, főleg ár-érték arányt tekintve.

A termékek eredeti leírását a Krémmánián olvastam.


… and the English version:

Not at the same time, though.
And only five products.
To make it somewhat logical, I start with the one I liked the least and go on to the ones I was satisfied with the most.
I have to say, just so that I don’t have to mention it every single time, that all of the products are overall pretty good at not drying the hair out and they all have a really lovely scent.

Is there a rule according to which the most expensive product gets to be the lamest one?
Anyways, just so you know, there’s no volume in “Volumania”, which wouldn’t even be the worst thing, (Except if anyone has such delusions that something that claims to be good at something is actually good at that certain thing.) but there’s no hold neither.
After a couple of hours my hair is all back down, and after that, you can guess how much I’m interested in whether it’s pumped or not.
It claims to give my hair 4 sexy style – I have no idea if I am hopelessly unsexy or what, but I haven’t even noticed one of them. I would have been happy with a simple hold, you know, what hairpsrays do, but that seemed to be too much to ask for.

I’m less outragous about this one, but I’m sure it’s just because it really didn’t cost that much.
It says my hair should be silky soft and shiny due to some Vitamin + formula, it holds for 24 hours (That was cute.) and, of course, it doesn’t get sticky, it’s easy to brush out etc.
Don’t get your hopes up, my hair is seemingly coarse and hard to touch, though it really doesn’t dry it out. It could be easily felt that it’s full of hairspray, and it was only usable if I was running errands in the city for a couple of hours, which means – you cannot get through a whole workday with it.

This one is the latest I tried, and really, it might just be a little bit better than the ones before, and honestly, I can’t even say more than what I’ve already mentioned at the previous points. It still can be felt that there’s a bunch of hairspray all over my hair, and yes, you have to use a bunch of hairspray to make it hold, and no, it doesn’t even hold all day.

Unfortunately I don’t have my own photo of our next contestant because I’ve already thrown its bottle out a long time ago, but here it is:
SYOSS
SHINE and HOLD
1399 forint, ~5$
300 ml
Rossmann


Well, at least it does one of its two jobs the way it should.
Kind of.
Okay, so, as I could’ve probably guessed, the first thing it obviously failed at was making my hair shine, however, since I didn’t really care about that I wasn’t disappointed at all. But if you actually seek for a hairspray that makes your hair appear shinier, don’t choose this one, it’s a waste of time and money for you.
However, I have to say, it was finally good at what I wanted to use it for – it fucking held my hair.
I don’t say I didn’t have to use up a lot of it to reach this glorious goal, because I did and it was visible that my hair is full of this thing, but… hey, let’s not be greedy, right?
Another thing that might be helpful to share, that it didn’t weight down my hair and it was easy to brush it out, but when it came to UV and moisture protection (Because it claims to give you UV and moisture protection.), I obviously haven’t noticed any of them.

And finally, last, but not least.

I have to say, it is the best so far, especially if we look at what it cost.
Don’t get me wrong, it doesn’t mean one spray of it will hold your hair in the rest of your life, but it really is kind of (Not totally, but “kind of” is pretty good in my opinion.) invisible meaning that again, you have to use a decent amount of it to make it work, but even that amount of hairspray cannot be felt or seen.
Your hair will not be hard to touch, even if at first it might be, it goes away eventually even though it still holds. It’s easy to brush out. No leftovers.
And, it finally holds all freaking day, ringdingding.
For some, the scent is not so pleasant, but I honestly didn’t have any problem with it, furthermore, it’s really nice.
It’s not the perfect hairspray of all time, but overall, this one is the one that’s the best considering it’s price and quality especially compared to the previous ones. And another thing that is important to mention is that I used each of these products up within a month or a month-and-a-half at max because I had to use so much of them to make them work.
So… yeah, that’s it, I thought you should know.

source of feature image: unsplash.com (Benny Jackson)
source of the photo of the Syoss hairspray: nuko.lv

Be First to Comment

Leave a Reply