Skip to content

MY SPECIFICALLY WINTER SKINCARE ITEMS | HU/EN

Scroll down for the English version.

Avagy azon bőrápolási cuccaim, amelyekre kifejezetten télen, avagy a hidegebb hónapokban van szükségem, mert noha az arcbőröm inkább a zsírosabb kategóriába esik, a bőröm nagyon száraz tud lenni.

Nem tudom, hogy másoknál ez hogy szokás, de már gyerekkoromtól megszoktam, hogy minden fürdés után bekenegetem kis testemet testápolóval, mondjuk legfőképpen azért, mert baromi száraz, így erre van szükségem, télen-nyáron. Viszont, ami nyáron bőven elég, az télen bőven nem, úgyhogy ilyenkor jön képbe a Baba Kakaóvajas testápolója, aminek isteni lélekmelengető kakaó illata van, plusz reggelente arckrémként is tudom hasznosítani mielőtt primerezek és sminkelek, pedig az arcbőröm ugye alapból zsíros.

Amit szintén nagyon szeretek az arcomra vagy bárhova máshova kenni (Ebből az életben nem kerülök ki jól.), az a Neutrogena Intense Repair Body Lotion, mert viszonylag gyorsan beszívódik, (Viszonylag!) de nagyon szépen segít az ekcémás kezemen, plusz az arcomon az állam vagy szám körüli ekcémás jellegű részeken is. Nem mondom, hogy életmentő produktum, de megteszi a maga dolgát és nem pattogzik ki tőle az arcom, plusz amolyan ágy melletti kézkrémként is szoktam hasznosítani, mert esténként, ha nem vagyok lusta akkor még szeretem bekenegetni a kezem elalvás előtt (De általában lusta vagyok.) és ez tökéletesen betölti ezt a funkciót. (Bár az előző testápoló is, igazából az a lényeg, hogy kenegessük csak szépen éjszakánként a kezünket.)

Ha már így kézkrémekről van szó, talán emlékeztek mennyire odáig voltam meg vissza a Yes! Nurse kézkréméért tavaly. Jjja. Hát, végül is még mindig odáig vagyok, de vissza már annyira nem, mert most ismét kezem ügyébe akadt az előtte használt kézkrémem, (ami a Synergen hand creme-je) és mivel még volt benne egy csomó, gondoltam elhasználgatom, és ez egyszerűen szuper. Arra a következtetésre kellett jutnom, hogy még gyorsabban és alaposabban felszívódik, mint a Yes! Nurse, legalább ugyanannyira ápol, ha nem jobban, ja, és baromira nem mellesleg, legalább háromszor olcsóbb. Az illata kicsit bántja az orrom (Bár tavaly imádtam.) mert nagyon édes rágógumiszerű gyümölcsös illata van, de szerintem túlteszem magam a dolgon, igyekszem erős maradni.

A következő fontos dolog az ajakápoló, főleg azoknak a balfékeknek mint én, akik már munkába érés előtt lerágják a fél szájukat. (Fúj.) Pontosan ezért, itt is igyekszem jobb napjaimon lefekvés előtt bekenni az ajkaimat, így olyankor egy egyszerű Labellot használok, ami vastagabb és táplálóbb(nak érzem), reggel viszont, avagy rendkívül modern kifejezéssel fogalmazva “on-the-go”, olyan dolog kell, ami gyorsan felszívódik, hogy elkerüljem a “hajszálak az ajkakon” és egyéb incidenst. Ugyan még csak most kezdtem használni, de erre a Nuori Lip Treatje eddig egészen korrekt választás, mert tényleg hihetetlen gyorsan beszívódik.
Egyszer megpróbáltam este használni, és ez nem negatív élmény vagy ilyesmi, de mivel nagyon gyorsan felszívódott, nagyon fura érzés volt, hogy nem érzem azt a fura érzést, amit általában az ajakápolóknál szoktam. (Tudom, az élet ideát nagyon nehéz.)
Emellett, ha olyan barátod van, aki nyöszörög ha van valami az ajkadon, de neked tényleg szükséged van egy kis extra ápolásra, akkor még inkább ajánlom ezt a Nuoris Lip Treatet mert az életben nem tudja meg, hogy van rajtad valami.

Végül pedig, a szemkörnyék.
Őszintén szólva ehhez nem igazán tudok azon kívül mit hozzáfűzni, hogy bizony-bizony, a szemkörnyék nagyon fontos, mert… nem találtam még olyan szemkörnyékápolót télre amitől eldobtam volna az agyam. Nyárra találtam, őszre is, tavaszra is, de amikor tényleg nagyon kéne valami kis extra, arra annyira nem, így még mindig a Ren Active 7 Eye Gel-ét használom reggelente (Bár akkor is ezt használnám sminkelés előtt, ha lenne valami más szemkörnyékápolóm is.) mert extra gyorsan szívódik fel.

Így nagyon a végére pedig megemlíteném csak egy extra tanácsként, vagy sokkal inkább megjegyzésként, hogy mivel tél van, ezért amennyiben szükséged van rá, vagy durván heges az arcod, vagy akármi, ez az az időszak, amikor használhatsz erősebb hámlasztó gyümölcssavas készítményeket, vagy kezeléseket, mert nyáron nem mehetsz napra ilyesmik után.
Ezt csak azért mondom, mert például nekem mindig nyáron jut eszembe minden olyan dolog, amit csak télen csinálhatnék meg, és télen nyilván elfelejtem, szóval… értitek, gondoltam szólok.


… and the English version:

As for me, I have a skin that tends to get dry pretty easily, so moisturizing after every shower is a no brainer both in the summer and in the winter. However, whatever works in the summertime, it’s never enough for the colder months, so what I really enjoy using is the good old Baba moisturizer with cocoabutter which in this time of the year feels really luxurious, warm and cozy. I actually also use it as a face moisturizer too in the mornings before applying my primer and starting off my makeup session.

What I also really like to use as a face (or body) product is the Neutrogena Intense Repair Body Lotion because it absorbs really quick yet helps dealing with winter eczema, which, not so by the way, I have both on my hands and around my mouth. (Or chin? Whatever.) That reminds me, I also like using it (or Neutrogena’s Deep Moisture Body Lotion) as a bedside hand creme before I go to bed, just because… as I said, I have dry hands, and even though daytime I need something that is fast-absorbing, at nightime I need something that is rather more enriching.

Speaking of hand cremes, I know how much I was over the moon about Yes! Nurse‘s hand creme, and still am, but one day recently I found my previous hand creme (which is the Synergen hand creme) that I used before I got the Yes! Nurse one, and man… I had to come to the conclusion that even though it’s more than 3 times cheaper, it’s better. It even absorbs quicker yet it might even moisturizes better. The only thing I’m not sure about now is the scent, which is really fruity and sweet, but I think I can get over it.

Another super important skincare item at this time of the year is some kind of a lip product, especially if you are just like me who chews her lips off before even arriving to work. I have several lip products, and as I mentioned, before I go to bed I really like something more enriching or a more thicker formula, so then I use some simple Labello (not so fancy) and when I’m on the go, or even before applying a lipstick when doing my makeup, I use Nuori‘s Lip Treat because it absorbs so freaking quick. Seriously, if you have a boyfriend who hates when you use something on your lips but you need that extra care, just use this. He’ll never know.

And finally, the undereyes.
Honestly, I haven’t found anything that would be so rich and superhydrating in the winter time, so I still go with Active 7 Eye Gel from Ren in these cold months too, because it really does the job, and if finally I’ll make the next Ren post or video, you’ll get to know why.

By the way, as a final thought, since now the sun is not out a lot, or at all, this is the best time of the year to do some deeper exfoliating on your face or just simply your skin, since in the summertime you cannot go out to the sun after a deep exfoliating treatment. Just though I’d warn you in case you are just like me and these things always come to your mind when it’s not the right time.

Be First to Comment

Leave a Reply