Skip to content

MOVIES from 2015 |the good, the bad and all in between | ENGLISH/MAGYAR

English | Magyar

I thought I’ve seen a good amount of movies last year, but then I had to come to the conlcusion that many of them weren’t even from the year 2015. So since  I wanted to write about strictly the 2015 ones, I managed to get these 5 movies out of my memory to write about.
Not that I’d be a great (or any kind of a) movie expert, by the way.
I just like watching movies (Wow, what a special hobby, I bet noone else does it.) and thought I’d share my experiences with you.

So here they are, the good, the bad, and really, everything I couldn’t say that was terrible but that are definitely not good, and also, a not so tiny list of all the movies I haven’t seen this year but definitely should have and want to check out.

Valamiért az volt a benyomásom, hogy sok filmet láttam az elmúlt évben, de mint ahogyan arra rá kellett jönnöm, nem sok olyan volt, amit konkrétan 2015-ben vetítettek, úgyhogy mivel szigorú akartam lenni, csak azt az öt darab filmet túrtam elő elmém bugyraiból, amelyek ténylegesen 2015-ösök.
Nem mintha nagy (vagy bármilyen) filmszakértő lennék, by the way.
Mindenesetre tessék, minden, ami jó, rossz, és amiről nem volt kompetenciám eldönteni, hogy mi a jó ég valójában, illetve egy nem csekély must-see lista olyan filmekből, amelyeket nem láttam, de ziher, hogy megnézem.
the best
Everest
trailer
imdb: 7,1/10

cast: Jason Clark, Jake Gyllenhaal, Keira Knightley
story: A bunch of passionate climbers get into a severe snowstorm on an expedition to the top of Mt Everest. Based on true events.
A megtörtént események alapján, egy csapat hegymászó és egy hatalmas hóvihar nem túl romantikus de annál emlékezetesebb találkozása a Mt Everesten.
everest-movie-review-4
Hands down, this is the only movie I genuenly loved and adored this year. I already cried at the fifteenth minute and it only got more and more intense.
It is more than just a couple of guys climbing a mountain and getting into a huge storm, I feel like the movie really understands what many of us seek for in life, (Except getting literally frozen to death.) which makes it the most beautiful metaphore for being a complete fanatic and being passionate about something you would risk your life for.

Minden benne van amit szeretek – leszámítva a majdhogynem 9000 méteres magasságot.
A film első tizenöt percénél már zokogtam, és idővel ennél csak rosszabb lett. Úgy érzem ez volt az a film, amely a legtökéletesebben megértette, hogy sokan mire vágyunk az életben, (A fagyhalált leszámítva.) és egy nagyon szép metafora az igazi, mániákus szenvedélyre amit csak a nagyon szerencsések éreznek, ha rátalálnak arra a tevékenységre, amiért meghalni is képesek lennének.
i6r5VDO

the okay
Ex Machina
trailer
imdb: 7.7/10
castAlicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac
story: A young programmer is selected to evaluate the human qualities of a so-called ‘artificial intelligence’ which leads to a bunch of events you totally wouldn’t figure out from the trailer (Feel the sarcasm.) and then there’s an ending that actually turns out to be kind of unexpected.
Egy fiatal programozót választanak ki a feladatra, hogy letesztelje egy mesterséges intelligenciával rendelkező robot emberi kvalitásait. Aztán történik egy csomó minden, amire aztán nem következtetnétek az előzetesből (Remélem érzitek a szarkazmust.) és aztán jön a vég, ami mondjuk ténylegesen megdobja a dolgokat.
ex-machina-4
Honestly, it is a good movie, especially if you’re a sci-fi enthusiast, it’s really exciting and the ending is pretty unexpected. The only reason it’s not in the best section is that I didn’t really feel that ‘wow’ effect, and kind of missed something, but even I don’t know what.

Teljesen szuper film, főleg sci-fi rajongóknak, de úgy érzem, hogy amennyire jól kezdődött és amennyire izgalmasan felépítette a történetet, a vége üthetett volna egy kicsit még jobban, bár szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy nem éreztem azt a ‘wow’ hatást, amit más filmeknél esetleg szoktam.

Dat dancing scene tho.

2917983-550c33c6d34b7410110104e5_ex-machina-dancethe worst

Run All Night | Éjszakai hajsza
trailer
imdb: 6.6/10

castLiam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman
story: Ed Harris’ old friend and personal assassin, Liam Neeson (or his son? Can’t remember.) kills Ed’s highly irritating son, so Ed wants to take revenge and kill Liam’s son therefore everyone runs all night (Got it?) wherever they can and try to kill and/or save one another.
Ed Harris kiöregedett személyi bérgyilkosa és legjobb barátja, Liam Neeson (vagy a fia? Már nem emlékszem.) kinyírja Ed baromi irritáló fiát, ezért Ed bosszúból ki akarja csinálni Liam apjától elhidegült fiát, és egész éjszaka mindenki (Értitek, ezért éjszakai hajsza.) megy ide-oda, hogy megöljék és/vagy megmentsék a másikat.
run-all-night-joel-kinnaman-liam-neesonIt’s a Liam Neeson movie – and I told everything except that this time he tries to save his son instead of his daughter.

Egy Liam Neeson film – és ezzel mindent elmondtam, azt leszámítva, hogy ezúttal nem a lányát próbálja megmenteni, hanem a fiát. Őszintén, elég szutyok film, össz-vissz némi csihi-puhi, lövöldözés és pár abszolút nem meglepő haláleset ad a dolognak némi értéknek nevezhető kvalitást.
xkde0bH
Self/Less | Önkívület
trailer
imdb: 6.5/10
castRyan Reynolds, Natalie Martinez, Matthew Goode
story: The mind of a dying rich man gets scientifically (Scientifically, my ass.) transferred into… Ryan Reynolds. He then starts figuring out stuff about things and save people he doesn’t even know while it was totally okay for him that his own daughter hated him in his entire life.
Egy gazdag haldokló bácsi tudatát átteszik… Ryan Reynoldsba. És aztán rájön dolgokra dolgokról, aztán fut ide-oda, olyan embereket ment meg akiket nem is ismer miközben egy egész életet leélt úgy, hogy tök oké volt, hogy a saját lánya utálja mint a szutykot, és mindent megtesz, amit egy full klisés, Zs-kategóriás hollywoodi filmben meg kell tenni ahhoz, hogy a néző visszasírja a mozira szánt pénzt.
in-selfless-a-man-cheats-death-by-transferring-his-mind-to-another-body--heres-how-close-we-are-to-making-that-realityIt just hurt.

If you think it’s more than just another one from the lamest action movies of Hollywood, you’re wrong. Big time. 
Fájt. Egyszerűen csak fájt.
Ha azt hiszed, hogy történik benne bármi, amit nem gondolnál egy hollywoodi akciófilmről, tévedsz. Nagyon.
Fault-Our-Stars-Movie-Reactions
Focus | A látszat csal
(Hát az ziher, mert első látásra nem gondoltam volna hogy ez ennyire szar.)
trailer
imdb: 6.6/10
cast: Will Smith, Margot Robbie
story: The con man Will Smith meets the simple but gorgeous thief Margot Robbie, do some stealing shit together and obviously fall in love causing a bunch of completely predictable events that’s so lame it makes you cry from laughter.
Az Ocean’s Eleven szereplőiről másolt profi tolvaj, Will Smith találkozik az egyszerű ám annál szebb tolvajjal, Margot Robbieval, megtanítja lopkodni, nyilvánvalóan egymásba szeretnek, amely elindítja a világ legnevetségesebb és legklisésebb történéseinek és szövegeinek sorozatát.
focus-movie-will-smith When I thought nothing can hurt me more.

It’s exactly like an eight-year-old trying to be like the big guys and when he ridicolously fails you just burst out of laughter from him being so adorably lame.
De ez még jobban.
Az egész olyan, mint mikor egy nyolcéves megpróbál úgy viselkedni mint a nagyok, de baromira nem jön össze neki és csak azon nevetsz, hogy milyen aranyosan gáz. Pontosan ilyen ez a film is.
sucks
50 shades of Grey
No further explanation needed.
must check out
Movies I haven’t seen despite the fact they are from last year and I have to seriously change that.
Avagy filmek, amelyek ugyan 2015-ösök, de nem láttam őket, de az előzetesük alapján ezt sürgősen be kell pótolnom.
The Revenant | A Visszatérő

trailer
imdb: 8.3/10
cast: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy
story: ‘A frontiersman named Hugh Glass on a fur trading expedition in the 1820s is on a quest for survival after being brutally mauled by a bear.’ (imdb)
Leonardo DiCapriot élve eltemetik miután szétkapta egy medve, majd felkel hogy bosszút álljon ellenségein és egyéb mindennapi dolgok.

the-revenant-fn01
Do I have to explain why I need to see it?
(Too bad the bear gets an Oscar sooner than Leo.)

Még kell kérdezni miért akarom megnézni?
(Milyen kár, hogy a medve előbb kap majd érte Oscart, mint Leo.)
Egyébként noha 2015-ös, még csak most fog kijönni valamikor jövőhéten, just sayin’.
200_s
The Martian | Mentőexpedíció
trailer
imdb: 8.1/10
cast: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig
story: ‘During a manned mission to Mars, Astronaut Mark Watney is presumed dead after a fierce storm and left behind by his crew. But Watney has survived and he must draw upon his ingenuity, wit and spirit to subsist and find a way to signal to Earth that he is alive.’ (imdb)
Matt Damonékat elkapja egy vihar a Marson és miután halottnak nyilvánítják, mindenki megy dolgára, ő meg felébred és ki kell találnia, hogyan maradjon életben csekély esélyei ellenére a Marson, és hogyan szóljon a többieknek, hogy amúgy még életben van.
ng8zspcv4wubkb28zeyy
I need this movie in my life.
 Southpaw | 
Mélyütés
trailer
imdb: 7.5/10
cast: Jake Gyllenhaal
writer: Kurt Sutter! Just thought I’d mention because he was the writer of Sons of Anarchy.
story: The life of the succesful yet impulsive boxer falls apart after a tragedy and I have no idea what happens after that but if Kurt Sutter wrote it and Jake stars in it I bet it’s awesome.
A sikeres de forrófejű boxoló élete egy tragédia után teljesen összeomlik és hogy ezután mi történik arról nekem sincs sok fogalmam, de ha Kurt Sutter írta és Jake szerepel benne, akkor biztos király.

(L-R) AMY MCADAMS and JAKE GYLLENHAAL star in SOUTHPAWIrrational Man | Abszurd alak
trailer
imdb: 6.7/10
castJoaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey
story: ‘A tormented philosophy professor finds a will to live when he commits an existential act.’ (imdb)
Egy életunt filozófia professzor rájön élete értelmére… valami miatt. Hát ez így engem sem hozott túlzottan lázba, de az előzetes alapján aranyosnak tűnik, becsszó.

irrational17f-2-web

Not a fan of Woody Allen, however, this particular piece of his really caught my eye, maybe because of Emma Stone, maybe because of Mr Phoenix, it just seems like one of those adorable entertaining movies I like to go for sometimes.
Although I have to say, that 6.7 from imdb doesn’t look convincing.
Nem vagyok egy Woody Allen fanatikus, bár kétségkívül szeretem azt a könnyedséget ahogy komolyabb témákat hoz fel, mindenesetre ez a filmje még engem is érdekel.
Bár meg kell mondjam, az a 6.7 pont az imdb-n nem enged sok jóra következtetni.

source of feature image:
giphy.com
sources of gifs and images:
nerdreactor.com, imgur.com, giphy.com, rollingstone.com, moviescramble.co.uk, post-gazette.com, player.hu, mommyish.com, indiewire.com, knowyourmeme.com, io9.gizmodo.com, comingsoon.net, avclub.com

Be First to Comment

Leave a Reply