Skip to content

KONJAC SPONGE review, avagy a TERMÉSZETES ARCSZIVACSKA | HU/EN

Scroll down for the English version.

Csak semmi pánik, ez nem ám holmi óriás gyilkos förmedvény amely elpusztítja az emberiséget. (Reméljük a legjobbakat.)
Ez a kis valami valójában egy szivacs, amit még a Neroliból szerváltam, mert mindenki (dolgozók és vásárlók) teljesen odáig voltak érte én meg abszolút totális pénzkidobásnak gondoltam, úgyhogy logikusan következtethetünk arra, hogy ki akartam próbálni.


A szivacsról…
Ez a kis valami 100 százalékban a kígyópálma gyökeréből készült, ami japánul a konnyaku, ezért hívják konjac szivacsnak, tehát teljes mértékben természetes.
A japánok már 1500 éve fogyasztják, (Nagyon egészséges, mert “természetes forrása többek között a fehérjéknek, szénhidrátoknak, vasnak, foszfornak, réznek, cinknek, A-, E-, D-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-vitaminnak és folsavnak.” (www.neroli.hu)) majd gyógyszerként is hasznosították, és körülbelül egy évszázada használják bőrápolási eszközként.

Tudni kell róla, hogy nagyon gyengéd, eredetileg a babák bőrének tisztítására használták és csak később terjedt el beauty eszközként, ebből pedig egyenesen következik, hogy akár a szemkörnyéki területek is tisztíthatóak vele.


A pink szivacs
Van original, zöld, vörös, fekete és pink arcszivacs, (Vagyis igazából több is, illetve testszivacsok is, de történetünk szempontjából ez most lényegtelen.) melyek különböző bőrtípusok tisztítására alkalmasak. Én először a zöldet próbáltam ki, majd áttértem a pinkre mert úgy éreztem a decemberi hajtásban a hullaszínű arcomnak szüksége van egy kis életre, ugyanis a rózsaszín arcszivacs pontosan a devitalizált, (Így mondjuk szépen hogy “élettelen”, mikor nem akarjuk megbántani az embereket.) fáradt, és érzékeny arcbőrre van. (Ringdingdingding.)
Azért rózsaszín, mert vörös és fehér francia agyag keveréke van benne.
Tehát lényegében mindamellett, hogy táplálja az arcbőrt ezzel a sok mindennel, tisztítja, radírozza és puhává is teszi azt.


Tapasztalataim
Mint ahogyan azt említettem, először a zöld szivaccsal kezdtem a barátkozást, ugyanis az zsíros arcbőrre van, nekem pedig erősen tud fényleni kis arcom a T-vonalban. Na már most, kezdem azt hinni, hogy itt én nézek el dolgokat de nagyon, ugyanis cseppet sem lett zsírtalanabb az arcbőröm, viszont ennek ellenére kicsit szárította azt, (Szóval lényegében ugyanúgy zsírosodott, csak az orrom környékén hámlani is kezdett az arcom.) úgyhogy úgy ítéltem lehet másféle szivacsot kéne kipróbálnom, szóval mivel decemberben rengeteg volt a stressz, a feszültség és devitalizáló tényező az életemben, úgy döntöttem a pink lesz az én szivacsom, és így is lett.


Tényleg erőteljesen lehetett látni a kontrasztot hogy milyen volt a bőröm előtte és utána, újra üdévé és táplálttá tette a kis arcom.
Most így később nem tudom, hogy a szivacs kezd-e el fáradni vagy én szoktam meg, de annyira nem égbekiáltóan szembetűnő a változás, mindenesetre ha kialakulóban van egy szörnyűség az arcomon, hát ezzel nagyon nem alakul túl sokáig, nagyon szépen lekezeli a “dolgokat”.
Az arcomon előforduló szárazabb, piros részeket is gyengéden ápolja.

Használat után lehet érezni, hogy olyan, mintha egy selymes réteg lenne az arcon, egyáltalán nem zavaróan, inkább olyan, mintha nagyon sima lenne a bőröd.

IMG_0754A
Használata
Csak annyi, hogy használat előtt mindig át kell öblíteni, majd legalább két percig masszírozni vele az arcbőrt naponta kétszer. Lehet önmagában, vagy arclemosóval együtt használni, én azt mondom, hogy ha reggel használod, nyugodtan szkippeld a plusz lemosót, de amikor este mosol arcot és még sminkeled is magad alapjáraton meg minden egyéb, azért mehet még egy plusz lemosó, azért annyira nem tisztítja halálra az arcod.

Használat után is öblítsd ki, nyomd ki belőle a felesleges vizet, majd akaszd fel egy jól szellőző, hűvös helyre. (Ne hagyd a zuhanyzóban.)
1-3 hónapig használható, vagy amíg “meg nem fárad” a szivacs.
Megéri? Hát ha onnan nézzük, hogy a tök jó szimpla kis Niveás arclemosóm harmadannyiba kerül, nem.
Újravásárolom? Nem.

IMG_0763A

info
Pink Clay Konjac Sponge
Neroli
3200 forint, 10 Euro

IMG_0766A

Don’t be afraid, this creature is completely harmless, I got it from Neroli because there were so many people who kept coming back for this sponge to the store that it made me curious about what it can do. (Because personally, at first sight I thought it was just a gimmick. Still think that though.)

IMG_0702A
About the sponge…
It’s a 100 percent natural sponge made out of rich plant fibre.
The Japanese eat this plant for 1500 years now because of health purposes, (It’s the natural source of protein, carbohydrates, vitamin A-, E-, D-, B1-, B2-, B6-, B12-, C, folic acid and so much more.) from the 6th century it was used as a medicine, and about a century ago it started to be used for skincare purposes. It was initially used on babies’ skin because it’s really gentle, and now it’s perfect for even hypersensitive skin and for the sensitive areas of the undereyes.

IMG_0701A
The pink face puff
There are many kinds of sponges for many kinds of skin types, face sponge, body sponge, original, green, red, charcoal, green tea etc. I opted for the pink one as it is specifically for the devitalized, tired and sensitive skin. (Ringdingdingding.)
It’s pink because of the mixture of red and white French clay, so basically, this sponge not only nourishes the skin with all these contents but lightly exfoliates, cleanses and softens it as well.

IMG_0828AIMG_0829A

A zöldnek nincsen semmi baja, csak gondoltam megmutatom hogy néz ki, amikor megszárad. Ha pedig jól átöblítem, akkor úgy fest, mint a rózsaszín.

My experiences
Initially I went for the green one which is for oily skin because of my shiny T-zone. I’m starting to believe that I do something terribly wrong because it didn’t make it less shinier but it did make my skin a bit drier. So it basically means that I still shined through during the day but my skin started to slightly peel. Awkward.

So, I decided to give the pink one a try, because my December was full of devitalizing, tiring, stressful and tense events which made my skin looking… dead.
I have to say, this pink sponge really does the job, it immediately made my skin more vitalized (Kind of how Flash Rinse does it, remember?), and in the long run, it makes my skin more able to fight any upcoming pimple I might have, makes my skin less red around the more sensitive areas and so on.
What’s really interesting is that after using this, it’s like as if there was some kind of a silky layer on my skin, (It’s not bothering, don’t worry.) because it makes it so smooth and soft.
Right now, I don’t really feel anything else, either because I got used to the good stuff, or it started getting tired, but I still enjoy using it.IMG_0832A

The pink one shows how it looks when it’s damp, and the green one shows how it looks when it’s dry. There’s nothing wrong with it, don’t worry.

How to use it
Before using it, rinse it with warm water, then massage the skin with it for at least 2 minutes, twice a day. You can use an extra cleanser with it, and I highly recommend you to do so, not necessarily in the morning, but at night, after a day wearing makeup and whatnot, you definitely should. After you finished, rinse it again and hang it somewhere dry and cool, so basically, don’t leave it in the shower.
You’re safe to use it for 1-3 months or until the sponge gets tired.
Worth it? Considering the fact that my pretty cool and simple Nivea cleanser costs three times less, probably doesn’t.
Repurchase? Nope.

Be First to Comment

Leave a Reply