Skip to content

32 REASONS WHY YOUR LIFE SUCKS | 32 OK, AMIÉRT SZÍVÁS AZ ÉLETED | HU/EN

Scroll down for the English version.

Amennyiben az életed olyan, amilyennek mindig is elképzelted, konstans a fellegekben jársz a boldogságtól és te vagy a Föld – mit a Föld, az Univerzum – legboldogabb élőlénye, elég nagy esély van rá, hogy vagy egy két hónapos kölyökkutya vagy, vagy nonstop be vagy állva.
Amennyiben pedig a fent említett eshetőségek közül egyik sem játszik nálad, akkor az alábbi 32 pont talán igen.

1.
Lusta vagy.
Valljuk be.
Ahhoz is túl lusta vagy, hogy leülj és átgondold mi olyan mocskosul szar az életeddel.
Lusta vagy kimozdulni.
Barátokkal találkozni.
Akárkivel találkozni, hogy őszinték legyünk.
Megváltozni.
Egyáltalán a változásra gondolni.
Meg úgy összességében, tudod, dolgokat csinálni.

Ami nagyjából azt is jelentheti, hogy…

2.
Nincs szociális életed.
Nem számít, hogy te a békés introvertáltak életét éled, minden emberi lénynek (legyen az introvertált vagy extrovertált) szüksége van valamilyen módon társasági életre ahhoz, hogy ne veszítse el a józan eszét és ne forduljon abszolút önmagába. Ez nem azt jelenti, hogy minden péntek este heringként kell jelen lenned a legmenőbb szórakozóhelyeken és kötelező jelleggel “boldognak” lenned – a társas szórakozásoknak rengeteg válfaja van, még a pizsamában borozás a barátnőkkel is annak számít. (Remélem.)
Amennyiben pedig még a hideg is kiráz attól, hogy tetemesebb időt töltsd a barátaiddal, akkor ennek valószínűleg az az oka, hogy…

3.
Botrányosan rosszul választasz barátokat.
Olyan veszett ügyekkel veszed körbe magad, akiket természetüknél fogva már régen be kellett volna zárni egy cellába, messzire eldugva a társadalomtól.
Akik csak azért léteznek, hogy kiszívják az örömöt másokból.
Akiket egyáltalán nem villanyoz fel, ha te sikeres vagy.
Akik csak magukkal törődnek és magasról tesznek másokra, téged beleértve.
Akik csak akkor vannak ott neked amikor szükségük van rád, és ha te szarul érzed magad, csak azért vannak a közeledben, hogy tudat alatt egyre lejjebb húzzanak a saját kis pöcegödrükben, hogy velük együtt rohadj meg az idők végezetéig.
Általában ezek körül az emberek körül csak rosszkedvű vagy, fáradt és boldogtalan, úgyhogy jól válaszd meg kikkel veszed körbe magad, mert a megbízható és jószívű barátok, akik őszintén örülnek neked bármi történjék is, az egyik legfontosabb dolog az életben, és nem csak a Harry Potter könyvekben léteznek.

4.

Túl sokat foglalkozol mások életével.
Mint mikor naponta ötször csekkolod Instagramon a volt barátod, vagy annak az új nőjét, vagy azt az extra menő és divatos ismerősöd, akinek látszólag annyival izgalmasabb élete van. Extra mínusz pont jár azért, hogy valószínűleg mániákusan próbálod magad meggyőzni arról, hogy ez nem is így van és biztosan mindenki sírva hajtja párnára a fejét minden este, aki kicsivel is jobban próbálja élvezni az életet, mint te. Ez még akkor is eszméletlenül kicsinyes ha az alany a te isteni megítélésed szerint nem érdemli meg hogy jó élete legyen, de a legszomorúbb az egészben az, hogy ez a viselkedés és mentális beállítottság téged sem juttat előrébb.
Majd ha a saját életeddel kezdesz foglalkozni és nem másokét elemezgeted ki vagy irigykeded körbe, akkor talán egy jobb helyen leszel.
5.
Hagyod, hogy érzelmileg lehúzzanak mások.
Avagy simán hagyod, hogy mások – az indokolatlanul stresszes nő aki hisztériás rohamot kap a sorban, a visszamaradott isten-se-tudja-ki-léptette-elő főnököd, vagy a gyárilag degenerált kollégád – lehozzanak az életről, pusztán azért, mert született idióták.
Az efféle agyilag és lelkileg hátrányos helyzetű embereknek nem kell különösebb indok, hogy cseszegessenek, elég, ha olyan vagy, aki hagyja – úgyhogy ne tedd.
Semmi közöd a hangulatukhoz, semmi közöd hozzájuk, egy másik ember aberrált viselkedése nem feltétlenül jelenti azt, hogy veled volna bármi probléma, úgyhogy ne is emészd magad miattuk. Ezt nyilván sokkal könnyebb mondani mint megtenni, de sajnos az a helyzet, hogy ez már lassan egy tény lesz – a sok elmeháborodott idióta között, akiket társadalmunk tagjainak hívunk egyre inkább meg kell tanulnunk kezelni a pszichológusok által roppant tapintatosan “problematikus személyiségeknek” nevezett embereket.
Minél hamarabb realizálod, hogy veled az égvilágon semmi probléma nincs, vastagabb bőrt és keményebb személyiséget növesztesz, annál jobb.
6.
Túlságosan be akarsz illeszkedni.
Full felesleges. Azok, akik az előző pontban összefoglaltak alapján “problematikus személyiségek” (Avagy született barmok.) akkor sem fognak jobban kedvelni, ha minden reggel gőzölgő kávéval táncolod el nekik a makarénát, későbbi életed során viszont baromira bele tudsz nyomorodni, ha folyton görcsös megfelelési kényszereid alapján viselkedsz.
Bőven elég, ha kedves és normális vagy, amennyiben pedig ezt nem viszonozzák, sőt… nos, te megpróbáltad, de mások abnormalitásai ne benned okozzanak már kárt.
7.
Mindenkit megpróbálsz boldoggá tenni – csak magadat nem.
Aput, anyut, a tanáraidat, a barátodat, mindenkit – kivéve önmagadat.
Ami egyébként oda vezet, hogy…

8.
Olyan dolgokra pazarlod az idődet, amik nem is igazán érdekelnek.
Egy egyetem, ami rohadtul nem is érdekel? Tizenkét centis magassarkúban vergődni, mert a barátod azt szereti, miközben két lépést nem tudsz benne megtenni?
9.
Nem állsz meg néhanapján kiértékelni merre és miért mész.
Ez még akkor is jól jön, ha tudod mit akarsz az élettől.
10.
Semmi iránt nem érzel szenvedélyt.
Nincs hobbid, csak szürkén és siváran tengsz-lengsz a hétköznapjaidban, a munkád eh, a suli eh, a kedvenc tantárgyad is csak azért a kedvenced mert semmit nem kell órán csinálni.
11.
A rossz dolgokat akarod.
Miért?
Nos, kérlek, azért mert…
12.
Nem vagy őszinte magaddal arról, hogy mit is akarsz valójában.
 Akarsz egy bazi nagy házat Kaliforniában egy bankszámlával amin akkora összeg csücsül, hogy ezt meg is teheted anélkül, hogy luxusprostinak állnál? Mit akartál eredetileg az életeddel csinálni azelőtt, hogy meggyőzted magad arról, úgysem fog soha összejönni és elkezdted lekicsinyíteni az álmaidat, amelyekre amúgy már rá sem ismersz?
13.
Alacsonyra teszed a lécet.
Mivel alapból nem vagy őszinte azzal, hogy mit is akarsz az életedtől, kapásból olyan alacsonyra teszed a lécet, amit még biztosan el fogsz tudni érni az életben, csak, hogy ne kelljen nagyot csalódnod magadban.
14.
Nincsenek konkrét céljaid.
Persze néha már az is tök jó, ha nagyjából tudod, mire vágysz, de nehezen leszel képes megvalósítani ha nincs meg konkrétan cakkumpakk körülírva a fejedben (vagy akár bárhol máshol), hogy pontosan mit akarsz.

Innentől pedig már csak annyit kell tenned, hogy megtervezed, hogyan éred el.
15.
Túl sokat gondolkozol.
Most, hogy tizennégy ponton keresztül ecseteltem mennyi mindent kell átgondolni ahhoz, hogy az életed ne legyen egy totális romhalmaz, gondoltam időszerű bedobni azt is, hogy amúgy ne gondolkozz túl sokat az életen, csak hogy kiszúrjak veled. Mert hát valljuk be, főleg mi nők vagyunk azok, akik a legnagyobb pusztítást olyankor végezzük, amikor több energiát fektetünk a gondolkodásba.
Jjjjja.
16.
Túl sok időt töltesz motiváló bullshitek gyűjtögetésével ahelyett, hogy ténylegesen csinálnál is valamit.
Tegyük fel, találsz egy tök jó cikket 32 okról, amiért az életed egy totális szívás, te szépen, okosan, ahogy a nagykönyvben meg van írva konstatálod is, hogy bizony-bizony, az életed totál szívás és meg kell változtatni, majd ez kimerül annyiban, hogy felmész Pinterestre, bepinnelsz pár velőig hatoló inspiráló idézetet, és mész ugyanúgy, mint azelőtt, tovább.
Nem.
17.
Túl sok időt töltesz azzal, hogy a sikeres emberek életét kövesd.
Persze, tök jó dolog úgymond mentorokat találni, akiknek a tényleges (bár a média által ziher, hogy felpumpált) tetteik inspirálnak, de amikor az egész napodat az emészti fel, hogy kívülről megtanulod Steve Jobs élettörténetét és idézeteit, (Tényleg nagyon utálom az idézeteket.) az kétlem, hogy fejleszteni fog vagy eljuttat hosszú távon bárhova is.
18.
Nem lépsz ki a komfort zónádból.
Igazából fogalmam sincs ide mit írhatnék, mert még szerintem én se nagyon léptem ki a komfortzónámból, de már annyira az agyamba ivódott, hogy mindig mindenki azt mondja ki kell lépni ahhoz, hogy tudjátok, dolgok történjenek, hogy egészen biztos vagyok benne, hogy ez egy fontos pont amin változtatni kell, ha szívás az életed.
19.
Nem vagy elég kitartó.
Hát de pedig legyél.
20.
Hagyod, hogy a múltad befolyásoljon.
21.
Olyan emberekre hallgatsz, akiknek az élete szintén ugyanolyan szívás, mint a tiéd.
Hacsak nem Dumbledore vagy a pszichiátered ad neked tanácsot, (Akik képesek racionálisan hozzáállni a problémáidhoz.) érdemes csendesen megjegyezned mélyen önmagadban, hogy egyébként mindenki más úgy osztogatja neked a tanácsait, hogy a saját tetteiknek és döntéseiknek falazzanak, nem feltétlenül neked akarnak jót. Ez nem azt jelenti, hogy ezek borzalmas emberek, egyszerűen csak gyakran így működünk.
22.
Azt hiszed, ha te is fitnesz modell leszel Instagramon, attól sikeres és boldog életed lesz.
Amennyiben profi fitnesz edző akarsz lenni, persze, ez természetesen igaz.
De az életben, attól még, hogy van hat kockád és egy Kim Kardashian segged, attól, hogy ki tudsz nyomni nevetve ötven kilót még nem leszel se sikeres, se gazdag, értékes ember meg pláne nem, csak szimplán valaki, aki sokat edz, ennyi. Egy sikeres életúthoz ennél kicsit jóval több kell, és attól még, hogy ezekre képes vagy, nem leszel spártai harcos.
23.
Nem élsz aktív életet.
Az előző pont alapján azt hitted a testmozgás ellen leszünk itten és lustulhatunk ítéletnapig, mi? A sport és úgy összességében az aktív életmód fontos ahhoz, hogy egészséges életünk legyen, ami pedig a sikeres élet egyik alapja – erősít, növeli a kitartásodat, energiával tölt fel, és jót tesz a közérzetednek, az agyadnak.
24.
Borzalmasan étkezel.
Pont, mint az edzésnél – néha bele se gondol az ember, hogy az étkezési szokások mennyire durván befolyásolják az életet, a gondolkozást, a közérzetet.
Amikor nem éhezteted vagy tömöd magad szutyokkal, hanem egészséges, tápanyagokban gazdag ételeket eszel rendszeresen, azzal nem elég, hogy segíted a szervezeted abban, hogy harcoljon a betegségekkel szemben, de energikusabb, optimistább és aktívabb ember válik belőled.

25.
A családi életed szívás.
26.
Az ország ahol élsz, szívás.
Ehhez szerintem nem nagyon kell kommentárt fűznöm.
Nyilván úgysem tudja senki magáénak érezni ezt a pontot.
27.
A főnököd és/vagy a kollégáid nyomorultak.
Egy egész tanulmányt lehetne írni arról, mit kéne tennie annak, akinek a főnöke egy önimádó, vezetésre abszolút képtelen hisztérikus idióta, és/vagy a kollégái olyannyira stresszes, visszamaradott gyökerek, hogy másokon töltik ki szexuális kielégítetlenségüket.
28.
A munkád szívás.
Mind tudjuk, hogy ebben az esetben mit kell tenned előbb vagy utóbb.
29.
A párkapcsolatod is szívás.
… és túl lusta és/vagy hülye vagy ahhoz, hogy véget vess neki.
Mármint a párkapcsolatodnak. Nem a partnerednek.
Persze lehet jönni azzal, hogy ott vannak a gyerekek, meg hogy bonyolult és a többi. Ja, de akkor számolj azzal is, hogy a kölykeidnek a 32 pontból már minimum meg lesz a 25., amihez kapcsolódni fog egy rakás más destruktív dolog, hogy tönkretegye az életüket.
Meg efféle finomságok.
30.
Szentül hiszed, hogy neked már túl késő a változáshoz.
Nope.
31.
Azt hiszed rajtad senki nem segíthet, de azért epekedve várod, hogy valaki megmentsen.
Hát, tényleg nem, mert csak te tudsz magadon segíteni, akármennyire is béna ez a mondás.
Az Isten se fog tudni kirobbantani a nagy önsajnálatodból, ha életed nagy részében a seggeden ülsz, keseregsz és reménykedsz, hogy valaki majd felfedezi a benned rejlő isteni szikrát, vagy akármit és megment.
Nincs annál undorítóbb és szánalmasabb, mint mikor valaki azt várja, hogy megmentsék.
Mi vagy te, egy Disney hercegnő?
32.
Nem kérsz segítséget.
Bármekkora szutyokban is vagy, van valószínűleg valaki a történelemben és a világegyetemben, aki sokkal nagyobb szarból is képes volt várat csinálni, de ez csakis akkor fog megtörténni, ha megléped a szükséges lépéseket. Ha olyan komoly lelki vagy mentális problémákkal küzdesz, hogy nem tudsz egyről a kettőre lépni, igenis tudod jól, hogy csak egy apró segítséget kell kérned, semmi többet.


… aaand here’s the English version.

If you have a life completely figured out just the way you have always wanted and you are the happiest being on Earth, hell, in the whole Universe – chances are you’re either a dog or consistently on drugs.
However, if neither of them is the case, then maybe the following 32 things are.

1.
You’re lazy.
Admit it.
You are too lazy to even sit down and think about what is actually wrong with your life, but that’s not the only thing you’re lazy about, no.

You’re lazy to go outside.
Meet friends.
Meet anyone.
To change.
Hell, to only think about changing.
To do, you know, stuff.
Which means that…
2.
You don’t have a social life.
No matter how much of a peaceful bookworm kind of an introvert hipster you are, not having connections with the outside world is harmful for you and your mental health in the long run. We, humans, are social beings – both introvert and extravert. We just simply live our social needs through different activities, however, we still need social activities to feel connected.
You don’t, however, have to feel the need to go out every Friday night and squeeze yourself into some hideous dress pretending to have fun – drinking wine in your pijamas with your girlfriends watching Teen Wolf totally counts. (Hopefully.)
You might, of course, feel like you don’t want to meet your friends.
You know why that might be?
Because…
3.
You make friends with the wrong people.
With people who don’t even deserve to be around other people.
Who live only to suck the joy out of others.
Who aren’t happy for you when you are succesful.
Who only care about themselves.
Who are only there for you when you are on the ground and even then, they just secretly try pushing you even more down without you even realizing.

People around whom you actually feel pretty bad, bored and unhappy.
Having awesome, reliable and kind-hearted friends who are your biggest cheerleaders is more crucial in life than you think and they don’t only exist in Harry Potter movies. So make sure you sort the people you know and hang out with care.
4.

You are too interested in other’s life.
This one includes constantly checking your ex’s or his new girlfriend’s Instagram profiles, or your colleague’s pictures envying the good and exciting times she has trying to convince yourself she actually must have a horrible life outside social media. Well, hate to break it to you, but she probably doesn’t because she doesn’t spend her spare time stalking and hating on semi-strangers in front of her computer, and you shouldn’t do it neither.

It’s not simply pathetic and mean, but it takes the time and energy away from you that you could spend on making your own life awesome and exciting.
Just sayin’.

5.
You let others bring you down.
Okay, let’s forget about your asshole fake friends, this point means that you let anyone – the bitchy cashier, your stupid teacher, your frustrated colleauge – bring your mood down, because you think it has something to do with you.
No, it’s not.
It is something that is really hard to learn, but there are many people who are just simply problematic, who are unreasonably mean to others, who feel a little bit less miserable when bringing others down – and none of it has anything to do with you and your competences.
You need to separate your life from theirs which is hard but after all you will be so much more and so much happier.
6.
You try too hard to fit in.
Don’t. People who were born to hate others will judge you anyways, plus, you will regret being a people pleaser more than being your one true self at the end of the day.
If you are at school, think about the fact how tiny little fraction it is of your life and how you never see these people in a couple of years ever again.
And if you are at work, making it obvious how hard you try will make others take advantages of you. Very bad advantages. It will make you look like a tool, not a nice co-worker.
7.
You try to make everyone else happy – but you.
Your dad, your mom, your teachers, your friends, anyone else except yourself.
Which leads us to…

8.
You waste your time on things you don’t even care about.
Umm… like, attending a school you don’t really care about only because it makes mommy and daddy happy?
Wearing clothes in which you look like a hooker and in which you feel terribly insecure only because your immature boyfriend finds them sexy?

9.
You don’t stop to evaluate where and why you are going.
This can actually be helpful even when you know what you want from life.
10.
You’re not passionate about anything.
You don’t have a hobby, going to work doesn’t excite you, going to school just bores you, even your favorite subject is your favorite one only because you don’t have to do anything in class.
11.
You want the wrong things.
Why?
Because…
12.
You’re not honest about what you really want.
 Do you want a ridicolously huge house in California and a bank account that allows you to easily do that? You want a freaking penthouse on the moon?
Think about your wildest, most ridicolous dreams without being afraid of being late to the game.
13.
You have low standards.
Because you’re not entirely honest about the things you actually want, you set the bar way too low making you not even entirely understand why your life is so damn crappy.
14.
You don’t have specific goals.
Of course it’s already awesome if you have just the slightest clue on what your life goal kind of is, but accomplishing can be so much more harder when you don’t have a well worked-out, step-by-step action plan.
Or just simply exact goals in mind.
15.
You spend too much time to think.
Now that I basically motivated you to think a crap ton about your life, it’s time to warn you not to overthink it. (Yeah, I know, when women give life advices… logic disappears. Sorry.)
16.
You spend too much time collecting motivating quotes and stuff, but you don’t actually do anything.
Like… let’s say you found an awesome article online about 32 reasons why your life sucks, read it, realized how much your life actually sucks and how much you should change it, go to Pinterest pinning some life-changing quotes and then do exactly the same things with your life you’ve done so far.
Not cool.
17.
You spend too much time on stalking succesful people.
It’s great to find inspiring people you can resonate with, but learning every single Steve Jobs quotes by heart does not help you build an empire.
You know what does help? Doing stuff.
18.
You don’t step out of your comfort zone.
I have no idea what that means either, but it’s usually a bad thing not to step out of our comfort zone and we all should do something about that. Yeah. You’re welcome.
19.
You don’t push yourself.
Well, you should.
20.
You let your past get in the way.
21.
You listen to people who don’t have their life figured out either.
Unless they are Dumbledore or your therapist, who are able to stay rational, you should keep quietly reminding yourself that they might just simply want to unconsciously guide you in order to justify their own actions. It doesn’t mean they mean to harm you – it’s just that you should always make sure you know how to evaluate advices from people.
22.
You think being a gym rat on Instagram will make you succesful.
Well, if your life goal is to become a fitness modell – it probably will. However, thinking having a Kim Kardashian butt and a six-pack doesn’t make you neither succesful, happy or valuable.
23.
You don’t move your ass.
Yeah. The previous point didn’t mean that being active and working-out are not crucial in order to live a healthy life. Healthy life is the foundation of success and all the good stuff. Working out makes you strong, tough, energetic and it benefits your mental health as well.

24.
You eat shit.
Again, just like at training – not having an active lifestyle can cause more problems than you might think.
When you eat healthy foods frequently, (Frequently!) you not only do that to look good or to battle diseases – you do it to feel good in your body, and most importantly, to nourish your brain so that it makes you more energetic, optimistic and happy about life.
You should never ever underestimate that.
25.
Your family sucks.
26.
The country you live in sucks.
27.

Your boss and/or colleauges suck.
28.
Your job sucks.
And we all know what you should do about it sooner or later.
29.
Your relationship sucks.
… and, which sucks even more, you’re too lazy and/or dumb to end it.
Your relationship, I mean. Not your partner.
And I know, it’s complicated, there might even be kids and so on, but if that’s the case, you should consider the fact that if you let your kids see a terrible example, their life is going to suck just as much and they are going to suffer so much more than what you can imagine.
30.
You think it’s too late for you to change.
Nope, not true.

31.
You think no one can help you but deep inside you need someone to rescue you.
Well, you’re right, no one can help you, because as cheesy as it sounds, you’re the only one who can help you. There is no being on Earth who can save your ass if you just sit on it and whine about your screwed up life, and honestly, no one has to.
I mean, who do you think you are? A Disney princess?
32.
You don’t go and get help.
You are never a lost case and there are people who crawled out of bigger shit than yours.
All you need to do is do everything of your current strenght and ask for the help you need. If you don’t scream, noone will hear you.

source of feature image: buzzfeed.com
sources of images and gifs: giphy.com, ezgif.com, buzzfeed.com, celebquote.com, twicsy.com, fun107.com, newscult.com, popkey.co, athingforferryboats.tumblr.com, tumblr.com, metro.co.uk, dailytoa.st, theodysseyonline.com, tvrecappersanonymous.wordpress.com, gifbit.com, hilariousgifs.com, weheartit.com, rebloggy.com, 2partsheart.tumblr.com, popsugar.com, s1354.photobucket.com

Be First to Comment

Leave a Reply