Skip to content

FIRST LOOK | DEESS IPL otthoni szőrtelenítő gép

Ó, az élet milyen kis vicces.
Pár éve még édesapám zavart el egy lézeres szőrtelenítő konzultációra, ugyanis baromira elege lett abból, hogy kb úgy néz ki a lábam és a karom mintha egy koncentrációs táborból menekültem volna, de minimum úgy, mintha vernének otthon. (Ami neki nem túl jó reklám azt hiszem.) M
erthogy én az a fajta vagyok, aki amúgy egyes egyedül van a kategóriájában, nálam bénább és reménytelenebb borotválkozót még senki az életében nem látott, egy idő után már az is kevésbé lett volna gáz ha azt hazudom, hogy szánt szándékkal vagdosom magam, mint bevallani, hogy egyszerűen ennyire botrányosan nyomorult vagyok.
Próbáltam a gyantát és az epilátort, de hahaha, kizárt, hogy én kivárjam amíg újra szőrös és undorító leszek, nem, nem.
IMG_0011A

Visszatérve apám ördögi tervére, én elmentem, és jól megkonzultáltuk az emberrel, hogy ez egy baromi drága mulatság. Mondott még más dolgokat is, de nekem ennyi maradt meg.
De aztán lett egy blogom, mázlim lett, és kaptam egy villanófényes szőrtelenítőt tesztelésre.
Mivel ez egy first look bejegyzés, nem fogok olyan dolgokról írni, amiket még nem tapasztaltam meg saját magam, (Ööö… nyilván.) és első körben olyan kérdéseket is válaszolok meg, amelyek szerintem, illetve nekem voltak érdekesek, csak hogy ne copy-pasteljem ki egy az egyben azt, ami a Deess saját oldalán van, de amennyiben ti arra is kíváncsiak vagytok, akkor nyugodtan kattintsatok erre a linkre.

IMG_0006AA

Tehát, először is az én adottságaimról.

Nagyon világos bőröm és nagyon sötét hajam van, ami azt jelenti, hogy tökéletes jelöltnek számítok, ha villanófényes szőrtelenítésről van szó.
Nem mondom azt, hogy drótszőrű lennék, de tekintve az erős kontrasztot a bőröm és a hajam színe között, illetve azt, hogy nagyon nehezen tűröm, ha a bőröm felülete nem tökéletesen sima és puha, illetve a tény, hogy tényleg botrányosan ügyetlen vagyok, a szőrtelenítés egy elég bosszantó dolgot tud jelenteni számomra. Sajnos azt már meg nem tudnám mondani milyen “sűrű” bundával rendelkezem eredetileg, mert nem engedem meg magamnak, hogy olyan szinten elfajuljon a helyzet hogy azt szignifikánsan érzékeljem is, de ha visszagondolok általános iskolás éveimre… ja, jól jött ez a lehetőség.

IMG_0007A

mi az az ipl szőrtelenítés?
(ipl=intense pulsed light)
Az erőteljes villanófényt (Az ‘intense pulsed light’-ot.) a szőrszálak sötét pigmentjei elnyelik, így a növekedési fázisban lévő szőrszálak roncsolódnak és maguktól szépen kihullanak, visszanövésük pedig meggátlódik.
És most nézzük meg hogyan sikerült abszolválnom ezt mind először a gyakorlatban.
IMG_0057V
az első
Kezelt felület: pf, minden. Lábak, karok, bikinivonal, hónalj, és egy kis körben a köldököm körül.
Felhasznált idő: másfél óra.
(Csak, hogy tudjátok, hogy egy szűz kéz mire számítson.)
Amennyi időnek amúgy el kellett volna telnie: Mivel all-in-one villantottam a kis testem, ezért elméletileg egy óra alatt készen kellett volna lennem az egésszel, (Nyilván ha te kevesebb mindent villantanál, akkor kevesebb idő lesz. A hónalj és a bikinivonal például kb 20 perc alatt készen is lett.) de mivel első alkalom volt, ezért elvoltam, na.
A történet tényleg nem fájdalmas, egyedül némi melegséget érezhetsz abban az egy pillanatban amíg villan, és maximum a combom villantásánál éreztem azt, hogy csikizett, de az nem kellemetlen volt, inkább vicces.
Először az érzékenyebb területeken mentem végig (hónalj, bikinivonal), ott az 1-5-ig terjedő fokozatok közül a hármassal mentem. A lábamon és a karomon viszont már az ötössel száguldottam.
Napokkal később: Semmiféle kellemetlen mellékhatás nem jelentkezett, se pír, se szárazság, extra végtagok sem nőttek, minden okés, és nem tudom, hogy én mesélem-e be magamnak, de a lábamon és a karomon mintha lassabban nőne vissza a szőr, és egy nagyon enyhén gyengébbnek is tűnik. Nagyon enyhén.
Mást még nem érzékeltem, de a legelső villantást után nem is kell.
Most pedig néhány fontosabb kérdés így első körben.

IMG_0062A
miben jobb a lézeresnél?

Ugyan nem próbáltam ki, de városi legendák szerint a lézeres szőrtelenítés sokkal fájdalmasabb és égési sérüléseket okozhat, míg az IPL esetében ezekről szó nincs.
milyen gyakran kell használni?
Az első 3-5 kezelést két hetente, majd a hatás erősítése érdekében ajánlják, hogy 3-4 hetente ismételt kezeléseket tartsunk, hogy a szőrtüszők biztosan ne kerüljenek aktív állapotba, amíg teljesen ki nem hullik minden. (Úgy összességében a legelső kezeléstől az utolsó “ismételt kezelésig” 5 hónapnak kell elméletileg eltelnie.)

IMG_0081A
mennyivel éri meg ez a kis szerkezet jobban, mint ha szalonban csináltatnád?
A DEESS IPL otthoni szőrtelenítő gép ára 128 800 forint, és örökre a tiéd marad, akkor használod, amikor akarod, tehát erre egyszer kell kiadnod ennyit az életben.
Egy szalonban történő kezelés viszont szintén több részletben történik, és azt az összeget pár évente újra ki kell dobnod. Megnéztem pár helyet, teljesen lényegtelen melyikeket, osztottam, szoroztam (Hozzáteszem pocsék matekos vagyok, de hát mindegy.) és 5 kezelés, ami tartalmazza a lábakat, karokat, hónaljat és a bikinivonalat, körülbelül 270-280 ezer forintot takar. (Pusztán 5 kezelés, az ismételt kezeléseket nem számoltam.)

IMG_0083A
hülyék is használhatják?
Abszolút, nézz csak rám, nekem is sikerült nem elpusztítanom magam, úgyhogy hivatalosan is megerősíthetem, hogy tényleg nem egy bonyolult dolog.
miért lenne biztonságos?
Mert egyrészt amennyiben nem teszed a bőrödre és nem tartod megfelelően, nem is villanhat a gép.

Mert nem is olyan erőteljes, mint amikor a szalonban csinálják, direkt azért, hogy kellőképpen biztonságos legyen.
Mert a szemednek sem árt, bár adnak hozzá szemüveget, és itt szeretném megjegyezni, hogy noha még a tájékoztató szerint sem kötelező ezt felvenni, te csak vedd fel mert én néha nem tettem fel és utána fura volt a szememnek az élet.
Mondjuk tény, hogy nem kellett volna lomhán belemerengeni a fénybe mikor villant, de mindegy, legyünk óvatosak.

IMG_0111A

nyáron is?
Használni lehet, viszont azzal számolnod kell, hogy kevésbé lesz hatásos, ha barnulsz, hiszen ugye a hajad és a bőröd színe közötti kontraszt a lényeg, ha a bőröd sötétebb lesz, és a szőröd színe is kivilágosodik a naptól, akkor kevesebb fényt nyel el a szőröd ergo kevésbé lesz hatásos.
Viszont, ha a kérdésed inkább arra irányul, hogy veszélyes-e, akkor azt mondanám, hogy ha betartasz pár biztonsági intézkedést, akkor igazából nem. (De tekintettel léve arra, hogy én most majd használni fogom pont a nyáron, majd úgyis kiderül.)
Bővebben erről itt olvashatsz.

IMG_0015Avvv
kizáró tényezők?
Mivel az IPL szőrtelenítő technológia a bőr-, illetve a hajszín kontrasztján alapul, ezért minél sötétebb a bőröd és minél világosabb a hajad, annál jobban kizárja azt, hogy rajtad hatásos lesz.
Ezeken kívül max annyi, hogy például anyajegyeken ne használd, meg ekcémás területeken se. (Azt azért elmondanám, hogy én tökre használtam az ekcémás kezemen, nem történt semmi, de ne kövess, csak mondom.)
IMG_0075A

pozitívumok
Nem macerás. Nem kell a fürdőszobába száműznöd magad, még egy plédet se kell leteríteni, hiszen nem szedsz semerre semmit, esély nincs rá, hogy koszos legyen bármi is.

Ott csinálod, ahol akarod.
Nem fáj.
Nem kell megnövesztened a szőröd ahhoz, hogy használható legyen. – Sőt, az a szabály, hogy 24 órával használat előtt borotváld le az kezelendő felületet. Viszont! Epilátort, gyantát és szőrtelenítő krémet nem használhatsz.
Viszonylag olcsó.
Egyszerű.
Igazából nyáron is használhatod. – Ez alatt azt értem, hogy persze akkor hatékonyabb, ha barnulásmentes időszakban iktatod be, de ha pár apró szabályt betartasz, akkor nem fogsz belehalni. Viszont erről majd a kezeléssorozat után fogok tudni többet értekezni, hiszen belenyúlik a nyárba és így vagy úgy, de fogok napozni.
IMG_0008A
Mivel még először használtam és nem tapasztaltam semmi kellemetlenséget vagy negatívumot, ezért nem is tudok róla semmi ilyesmit írni, viszont amint végeztem a teljes kezeléssorozattal, lesznek itt nagy összegzések.

szponzorálva

2 Comments

  1. A húgom és én nagyon várjuk a folytatást! 🙂

Leave a Reply