Skip to content

IPL TESZT 2.0, avagy a végső összegzés | HU

Itt a vége, fuss el véle, ezennel hivatalosan is véget ért az otthoni villantásmaraton a DEESS IPL otthoni szőrtelenítő géppel. És hogy miket tapasztaltam? Meglepő, de most jól el fogom sorolni.

Ugyan az első review már így is gyakorlatilag egy raklapnyi információt tartalmaz magáról a gépről, a használatáról, arról, hogy kik használhatják és kiknek a leghasznosabb, továbbá arról is, hogy miért is jó ez a kis szerkezet, meg még egy csomó más finomságról.
Amit talán nem említettem még, az az, hogy mi is jár még hozzá: tehát, adott a DEESS IPL otthoni szőrtelenítő gép, a hozzá járó dugó, egy kábel, egy szemüveg amelynek használata abszolút opcionális, és egy kis zsák, amibe mindezt beleteheted utazások alkalmával.
Szóval, mindezek ellenére majdnem fél éves együttélés után azt hiszem mégiscsak hasznos áttekinteni az együtt töltött időt. Eleinte az lett volna a koncepció, hogy alkalmanként lejegyzem miket tapasztaltam az egyes villantások után, de aztán rá kellett jönnöm, hogy elég egyértelmű mi történik, főleg mert a gép ténylegesen tartja azt amit ígér – minden egyes alkalom után egyre gyengébben és egyre lassabban nőttek vissza a szálak, úgyhogy hasznosabbnak ítéltem összegezni a végső “pro” és “kontra” érveket. Azért mondom hogy “végső”, mert már a bevezető cikkben is írtam egy pro-kontra listát, de általában a tapasztalatok, prioritások és vélemények tartós használat után mindig változnak.


PRO
Megéri az árát. Nagyon. Bár amióta a Krémmánia számtalanszor rútul elárult ilyen tekintetben, elég szkeptikus vagyok minden olyan termékkel kapcsolatban ami viszonylag olcsónak hangzik és azt mondják rá “megéri az árát”. Az átlag ember gyakorlatilag egy kiló trágyáról is képes ódákat zengeni ha ingyen van, éppen ezért nem szeretek ezzel a kifejezéssel élni mert annyira szubjektív. Mindenesetre, ahogyan azt az előző bejegyzésben is levezettem, többszörösen jobban jár az ember ezzel, mintha külön kezelésekre vonszolná el magát, és noha, amennyire utánanéztem, régen gyakran ment a vita az emberek között azt illetően, hogy na de pót izzókat kell vásárolni előbb-utóbb a kis szerkezetükbe, ez a veszély manapság már csak nagyon soká áll fent, ugyanis rengeteg villanást bír ki.
Ez a gép az idők végezetéig a Tiéd marad. Tehát ha beüt a zombiapokalipszis, már nem kell amiatt aggódnod hogy biztonságban tartsd a kozmetikusodat, vagy ha észreveszel magadon egy “foltot”, ahol még gyengén, de azért visszanő a szőr, nyugodtan lekezelheted azt, amikor csak akarod, nem kell se még egy plusz kezelésre bejelentkezned vagy agyvérzést kapnod.

Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni ami a szőrszálak visszanövését illeti. Leginkább úgy veszi észre az ember a változást, hogy egyre jobban ki meri tolni a napokat két borotválkozás között (és nem feltétlenül azért mert ennyire lehetetlenül lusta) elvégre egyre jobban lassul a szőrnövekedés és ráadásul a megmaradt szőrök is egyre pihésebbek lesznek.
Még nyáron is sikerült használnom. Persze szigorúan kisebb fokozaton és az ezt illető nem túl bonyolult szabályokat betartva. (Például napozás előtt és után 1-2 napot várni kell.)
Nem irritál. Azért azt megjegyzem, hogy ez természetesen egy teljesen szubjektív álláspont, de az én bőrömet éppenséggel pont nem irritálta, nem okozott még egy minimális problémát sem, még akkor sem, amikor nyáron használtam. (Persze mindig betartottam az előírt szabályokat.)
Magaddal viheted bárhová. Ez így a nyár idején különösen hasznos volt, mert így nem kellett folyamatosan azon töprengenem, hogy a különböző nyaralásokat (Mintha annyira világi ember lennék…) hova időzítsem ahhoz mérten hogy mikor kell villantanom. És gyakorlatilag olyan, mintha egy hajszárítót vinnél magaddal, nem egy hatalmas méretű tárgy, ráadásul nincsen sok tartozéka sem.


KONTRA
Ha a legnagyobb fokozaton használod, akkor baromi sokáig tarthat egy egész testes villantás. Félreértés ne essék, az intim részek és a hónalj nagyon gyorsan elintézhető, hiszen őket mindig alacsony fokozaton kell kezelni, meg hát hacsak nem akkora a hónaljad mint Németország, akkor nem is nagy területekről van szó. Viszont a karok és a lábak már más tészta, náluk erősebb fokozatot is lehet használni így jelentősen lassabb a menetidő, de persze ismétlem, csak akkor, ha a legmagasabb fokozaton űzöd az ipart. Természetesen ezt könnyedén kiküszöbölheted azzal, hogy egyes testrészeidet más napokon villantod le.
Egy másik kontra lehet az is viszont, és ez nem a termék minőségéből von le, de nekem speciel például az érzékenyebb területeimen (hónalj, bikinivonal) ahol kötelezően 3-as fokozatot kellett használnom (és ahol a szőrszálak is erősebbek) sokkal lassabban indult be ez a szőrgyengítő folyamat. Ez persze nem nevezhető teljes mértékkel kontrának, hiszen ez van, attól még működik, csak jó nagy szívás.
Tehát lényegében ennek a két kontrának is az a lényege, hogy az időt bizony nem lehet megspórolni.

ÖSSZESSÉGÉBEN
Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet.
Semmiféle irritációt és/vagy kárt nem okoz, ráadásul tényleg tőled függ, hogy mikor és hogyan használod, úgyhogy akinek komoly gondokat okoznak a szőrszálak de semmi ingerenciája nincs ahhoz, hogy kidobjon egy rakás pénzt az ablakon a szalonszolgáltatásra, annak melegen ajánlom, főleg, hogy nem csak Te használhatod. Ha akarod, akár még a barátod szőrös hátát is levillanthatod álmában, senki nem tudja meg, és még extra pénzt se kell kidobnod érte. Pure win.

szponzorálva

Be First to Comment

Leave a Reply