Skip to content

10 OK, AMIÉRT MONDJ FEL A MUNKAHELYEDEN, pláne, ha huszonéves vagy | HU

Természetesen az alábbi okokra hivatkozva bármikor máskor is simán változtathatsz munkahelyet életed bármelyik szakaszán, de mivel én speciel a huszonévesek táborát erősítem ezért meg se próbálok úgy tenni, mintha bármi fogalmam lenne arról, min megy keresztül egy munkavállaló a harmincas-negyvenes éveiben vagy afölött, mert ezzel az erővel akár kismamáknak is osztogathatnék tanácsokat.
No de akkor szerintem mikor fogd a cuccod és lépj le a munkahelyedről?

1. AMIKOR MÁR NEM FEJLŐDSZ.
Különösen huszonévesen, a karriered kezdetén nagyon fontos, hogy a munkahelyed ne csak abban inspiráljon, hogy ne akarj éhen halni, de meg is erősítsen abban, hogy te az általad választott szakmában szeretnél elhelyezkedni és olyan (megoldható) kihívások elé állítson, amelyek fejlesztenek, amelyek által új, hasznos készségeket sajátíthatsz el, amelyektől sikerélményed lesz. Eleinte persze szinte minden munka kihívások tömkelegéből tevődik össze, de ha hónapok vagy évek múlva is az az egyetlen kihívás, hogy hogyan kell beindítani az újonnan vásárolt irodai kávéfőzőt, akkor érdemes egy új kaland felé orientálódni.
 2. AMIKOR MÁR RÉGÓTA UGYANABBAN A POZÍCIÓBAN DOLGOZOL…
… és az Istennek se akar senki előléptetni, vagy nagyobb felelősséget rád szabni, amiből megint az fog következni, hogy nem fejlődsz. És halálra unod magad. És nem mellesleg az önbizalmadnak és önértékelésednek is elég rosszat tesz.
3. HA RÁJÖSSZ, HOGY VALÓJÁBAN NEM IS EZZEL SZERETNÉL HOSSZÚ TÁVON FOGLALKOZNI.
Szívás, de még mindig jobb huszonévesen erre ráeszmélni és időben továbblépni, mint akkor, amikor az első gyerekednek készülsz megvenni az első füzeteit. Arról meg már nem is beszélve, hogy olyan esetekben pláne ki kell lépned, ha teszem azt te marketing szakemberként szeretnél elhelyezkedni mégis évek óta a Douglesban fújdogálod a középkorú, sznob nőket mert félsz, hogy nem kapnál jobb állást. Amennyiben ettől félsz és csak a folyamatos fizetési csekk miatt dolgozol egy egyébként tök érdektelen és perspektíva nélküli helyen, spórolj össze egy kis pénzt és/vagy kérj kölcsön a szüleidtől, de inkább vállald be, hogy elmész pár hónapra akár fizetés nélküli gyakornoknak egy neked tetsző, szakmailag ténylegesen hozzád passzoló céghez. A gyakornoki idő után még akár fel is vehetnek, de legalább már az első lépést megtetted az áhított pozíció és munkakör elérése felé és gyakorlatod már biztosan lesz.
Lehetőséged rengeteg van, de egyik se az legyen, hogy a rossz helyen töltöd el az egész életed a rossz okok miatt.
 4. NEM KAPSZ ANNYI PÉNZT, AMENNYIT MEGÉRDEMELNÉL.
Nyilván itthon kis hazánkban senki el nem tudja képzelni milyen lehet annyi pénzből megélni egy hónapban, amennyit más helyeken egy hét alatt keresnek meg, de becsszó, előfordulhat ám. (Maró gúny? Ugyan.) Mindenesetre teljesen felesleges és csak magadat demotiválod azzal, hogy nap mint nap azon puffogsz magadban mennyire nem érdemlik meg a főnökeid hogy éhbérért náluk dolgozz. Félreértés ne essék, teljesen érthető véget nem érő puffogásod oka, de ezzel az erővel akár nyugodtan foghatod is magad és kiléphetsz. Majdhogynem biztos, hogy találsz egy olyan céget, ami hajlandó legalább annyit fizetni, amennyit megérdemelsz.
 5. NEM ÉRZED, HOGY TÚLZOTTAN FONTOS LENNÉL.
Folyamatosan lekezelően bánnak veled és azt éreztetik, hogy a munkaköröd és/vagy a befektetett munkád semmit nem ér, de minimum nem eleget? Bátran keress egy olyan céget, ahol nem azt éreztetik veled konstans, hogy még ők tesznek szívességet azzal, hogy nekik dolgozhatsz, mert igenis nem kellene ennek nemhogy nagy kérésnek, de bármilyen kérésnek lennie.
6. HA A CÉG NEM JOGSZERŰEN BÁNIK VELED.

Minden bizonnyal fogalmad sincs miről beszélek, hiszen főleg itt Magyarországon aztán köztudottan száz százalékig becsületes és tisztességes munkáltatókkal vannak teli tömve az irodaházak és a kizsákmányolás fogalma teljes mértékben életidegen fogalom egy munkavállaló számára, de erőltessük meg a fantáziánkat. Még a legmenőbbnek tűnő cégek is képesek olyan szituációkba keverni a munkajogi (vagy csak szimplán ésszerű) kérdésekben nem jártas munkavállalókat, mint például a túlórák, sőt, magának a fizetés kifizetésének elhagyása. Persze nem kell jogásznak lenni ahhoz hogy rájöjj, ez nem túl korrekt, de el nem hinnéd mennyien várnak az ez ügyben való intézkedéssel és felmondással. Tök felesleges. Hidd el, rengeteg más helyen dolgozhatsz még ingyen.
Alábbiak pedig már bőven a munkahelyi terror címszó alatt szerepelhetnének, amely még rengeteg más szuper dolgot takar, de ezek azok az első, egyértelmű jelek, amiket ha észlelsz a munkahelyeddel kapcsolatban, egy pillanatot se várj, azonnal lépj le.

7. HA EGY GYÖKÉR A FŐNÖKÖD.
A főnökök gyökérsége számtalan színű és szagú lehet. Lehet csak “szimplán” érzelmileg olyannyira halott, hogy nem csak nem veszi észre, de magasról tesz mások egyértelmű szükségleteire, de lehet egy tényleges pszichopata, kisebbségi komplexussal rendelkező barom, aki nyilvánosan megaláz, magasról tesz az igényeidre, az ötleteidre, nem adja meg a lehetőséget a fejlődésedre és úgy összességében, főnökségének egyetlen “főnöki” pontja az, hogy hatalmaskodik mások felett és több órásra nyújtja az ebédszünetet.
 8. HA MENTHETETLENÜL IDIÓTA A KOLLÉGÁD.
Mindig van az a kolléga, akit a hátad közepére se kívánsz, de nagy ritkán az a kolléga is feltűnik a színen, aki leginkább Patrick Batemenre hasonlít és nem a magas, jóvágású mivoltára. Amikor már egészen gyértelmű, hogy a kollégád apró miszlikekben látna legszívesebben és konkrétan rosszul vagy a létezésének tényétől, ráadásul nem adtál rá okot arra, hogy ezt éreztesse veled, akkor először mindenképpen a főnöködhöz kell menned. Azonban ha 1. a főnököd a gyökér kategóriába tartozik és/vagy 2. már túl sokat vártál és bármi is történik, tudod, hogy az érzéseidet már túlságosan kompromittálta a kollégád viselkedése, akkor ints búcsút.
 9. 
SZORONGSZ MINDEN REGGEL MUNKÁBA MENETEL ELŐTT ÉS KONSTANS SZORONGSZ A MUNKAHELYEDEN IS.
Talán mondanom sem kell, de öhm ez nem a legjobb jel.
Sem az egészségednek nem jó, a munkádnak és a karrierednek pedig pláne nem, hiszen ilyen lelki állapotban nem tudsz rendesen dolgozni sem, és egyszerűen nem lehet olyan jó az a cég, hogy effajta szorongást el kelljen viselned érte. Másrészről pedig egyértelmű, hogy ha a munkáddal töltöd életed legnagyobb részét, annak olyan időtöltésnek kell lennie, amit élvezel, de legalább is nem késztet minden nap arra, hogy gyomron döfd magad a kávéskanaladdal.
És most jöjjön az egy darab pozitív ok arra, hogy felmondj.
10. HA EGY JOBB ÁLLÁSLEHETŐSÉG KÍNÁLKOZIK.
Mert csodák bizony történnek. Akár ha megtalál egy tök szuper cég, vagy véletlenül elcsípsz egy a jelenleginél jobbnak tűnő állásra való felhívást, még szép, hogy jelentkezz rá! Csak annyit tegyél meg, hogy utánanézel a pozíciónak és a munkahelynek, csak hogy egy héttel a felvétel után ne az derüljön ki, hogy a fent említett összes indokot szolgáltatja az új munkahelyed arra, hogy otthagyd. Na az ciki lenne.

source of feature image: getrefe.tumblr.com
sources of gifs: giphy.com, crazy4you93.wordpress.com, tumblr.com, tenor.co, greggybennett.com, eonline.com, popsugar.com

Be First to Comment

Leave a Reply