Skip to content

12 NEM TÚL ZSENIÁLIS DOLOG A VÁMPÍRNAPLÓK 8. ÉVADNYITÓ EPIZÓDJÁBAN | HU

Bár ezer és egy éjszakán át tudnám megállás nélkül halálra cikizni az olyan sorozatokat, mint a Pretty Little Liars, vagy az az idióta Szex és New York, nem is beszélve a Gossip Girl-ről, de ja. Lényegében azért tudnám ezeket kivitelezni, mert mindet végignéztem (Mert én is egy amolyan logikus nő vagyok.) és bizony még most is nézek egy béna sorozatot, ami a Vámpírnaplók névre hallgat és immáron nyolcadik évada szívunk vele (Szívunk, értitek, vámpíros sorozat.) mégis mind elnézzük neki, mert mindenki nagyon szép. (Mert félreértés ne essék, ezt senki sem a bámulatos karakterfejlődés és a meglepő fordulatokkal kecsegtető történet miatt nézi.)
De a nyolcadik, és egyben legutolsó évadnak az első része már kapásból 12 darab olyan dolgot sorakoztatott fel, aminek az égvilágon semmi, de semmi értelme nincs. És még így is jobb lett, mint amit elvártam.
Gondolom mondanom se kell, de ez a cikk tele lesz spoilerekkel, nem mintha nem tudnánk már most, hogy mi lesz az egész évad vége.
1. A FŐ GONOSZNAK IDÉN IS KÖTELEZŐ VOLT INDOKOLATLANUL FIATALNAK ÉS BAROMI SZEXINEK LENNIE.
Damon, Katherine, Klaus, Klaus teljes famíliája (még az apja (?!) is), Stefan hasonmása (nyilván), az a doktor Maxfield, az összes létező utazó, meg az a főnixes lány és még sorolhatnánk. Fizikailag lehetetlen, hogy ennyi attraktív ember létezzen egy helyen, (vagy az Univerzumban) és nem tudom, hogy a Vámpírnaplók castingosa hogyan szedi ezeket össze, de szerintem saját társkereső appot kellene létrehoznia.
2. VALÓJÁBAN MINDEN TOVÁBBI SZEREPLŐNEK KÖTELEZŐ VOLT IDÉN IS INDOKOLATLANUL FIATALNAK ÉS BAROMI SZEXINEK LENNIE.
Lásd: mindenki a Vámpírnaplókban valaha.
3. AZ IKREKNEK CSAK EGY DOLGUK VOLT, HOGY HASONLÍTSANAK EGYMÁSRA, DE MÉG EZ SEM SIKERÜLT NEKIK.
De legalább mindketten irtó kicsik. Ebben hitelesek.
(Olyan egészen lényegtelen és teljesen érdektelen témákra pedig a készítők aztán végképp ne tegyék a hangsúlyt, hogy Caroline hogyan éli meg, hogy véletlenül kihordta egy vadidegen nő gyerekeit, akiknek végül a full-time anyukája lett. Ilyen témák boncolgatása abszolút nem érdekel senkit, ugyan.)

4. A BÉBISZITTER KONKRÉTAN EGÉSZ NAP VELÜK VAN ÉS SZERENCSÉTLENNEK NINCS ÉLETE, MAJD MÉG ESTE TÍZKOR ELVISZI ŐKET FAGYIZNI.

Ami abszolút nem gáz, elvégre a létező összes sorozatban (rendben, ez kicsit drámai volt, szóval példának okáért a Dexterben) lévő bébiszitter több időt tölt el a gyerekekkel, mint bárki fog majd egész életükben, és nem mellesleg többet is dolgoznak, mint bárki fog egész életében.
5. A FŐ DRÁMA A KÉT TESTVÉR KÖZÖTT MÁR NYOLCADIK ÉVADA UGYANAZ…
Nevezetesen, hogy Stefan egyszer megölte Damont és ezért ő valamilyen érthetetlen okból kifolyólag haragszik rá, annak ellenére, hogy élete egyértelműen és általa bevallottan legjobb történése az volt, hogy vámpír lett, és különben is kit érdekel, az egész sorozatnak az a lényege, hogy emberek sorozatosan halnak meg, támadnak fel, majd halnak meg újra, miközben nem szűnnek meg ördögien fiatalnak és szexinek lenni persze. A lényeg a lényeg, Damon nem akarja, hogy Stefan, aki már-már mániákus megmentési kényszerben szenved megmentse. Már nyolcadik éve.
6. … ÉS EMIATT STEFAN MÉG MINDIG SZARUL ÉRZI MAGÁT.
Százhatvanakárhány év után is. Tragikus. Gondolom az indokolatlanul gazdag és indokolatlanul attraktív emberek élete már csak ilyen.
7. DAMON ISMÉTELTEN KIKAPCSOLTA AZ ÉRZÉSEIT.
Sokkoló újdonság idén is. A még drámaibb (és még nevetségesebb) hatás érdekében persze Damon ezúttal úgy referál érzelmeinek kikapcsolására, hogy “Nem csak kikapcsoltam, kitéptem a kapcsolót.”, (Szerintem engedjük el.) ami aztán már tényleg nagyon komolyan hangzik, öt rész múlva biztosan nem fogja senki valahogy visszakapcsolni neki.
8. DE EZ TÖKRE NEM BAJ, MERT MÉG SOSEM VOLT ILYEN KEDVES.
Damon a 8. évad első epizódjára egy igazán rendes, és egy összességében már-már jó szándékú, higgadt úriember lett. Végre eljutottunk arra a pontra, hogy amikor kikapcsolja az érzéseit (Ami valójában sosem történik meg egyik szereplővel sem, ugyanis Damon még mindig Elenáról fantáziál, ami lehetetlen érzelmek nélkül, de ezekbe az egyértelmű logikátlanságokba csak a többszörös agyvérzés veszélyének fennállásával lehetne belemenni, úgyhogy ismételten csak engedjük el.) egy teljesen nyugodt és laza személyiség lesz belőle, akit csak szimplán nem igazán tud semmi felbosszantani.
9. BONNIE MOST MÁR HIVATALOSAN IS NEM ÉRT SEMMIHEZ, MÉGIS TÖK JÓL ELVAN.
Már nem boszorkány, az apja halott, a nagyanyja halott, valójában az anyja is halott ha szigorúan nézzük, de igazából mindegy is, mert élve vagy halva, de telibe szarja Bonnie-t. Nem mellesleg már Bonnie is elpatkolt vagy kismilliószor, az egyetemet nem végezte el, lényegében a folyamatos elhalálozásaiban alig járt be órákra, munkája nincs, nem keres pénzt sehonnan, pasija sincs és még gitározni sem tud. Mégis egy tök menő kis kunyhóban él, aminek a költségeit Isten se tudja ki fizeti, menő ruhái vannak, amiket ki tudja miből vásárol, és lényegében semmiféle anyagi gondja nincs a világon.
10. CAROLINE VISZONT INDOKOLATLANUL RÖVID IDŐ ALATT BEFUTOTT.
És még csak a helyi Hajdú Péterhez sem kellett hozzámennie. Bár végül is kinek ne sikerülne konkrétan 3 év leforgása alatt egy híradó producerének lennie, miközben 3 évvel korábban még az egyetem közepénél sem járt.
11. BÁR MINDENKI RÖGESZMÉSEN FUT DAMON UTÁN AMINT AZ VILÁGGÁ MEGY, MÉGIS AZONNAL ELFELEJTIK AZ EMBEREK AZ ELENA-BONNIE PROBLÉMÁT MEGOLDANI, AMINT AZ MEGTÖRTÉNIK.
Persze mindenki tudja, hogy azért, mert szükség volt egy indokra, amiért Nina Dobrev kiléphet, de komolyan, ennél jobb ötletet senki nem tudott volna kitalálni? Értem, hogy a halál az túl véges és a rajongóknak érezniük kell a törődést, de komolyan a Vámpírnaplókban még senkit nem láttunk visszatérni az életbe?
12. BÁR CSODA LETT VOLNA, HA EZ AZ UTOLSÓ ÉVAD VÉGÉRE MEGVÁLTOZIK, DE ESKÜ EGYRE SÖTÉTEBB LESZ EBBEN A SOROZATBAN.
Én értem, hogy ilyen a sorozat hangulata, de néha, csak néha, felkapcsolhatnának plusz egy villanyt, ami esetleg nem épp energiatakarékos égővel ég. Nem elég, hogy nem látok soha semmit, de ha mégis, az általában csak egy arcnak az egyik fele. Ha már mindenki olyan fene gyönyörű, odatartanák a fényhez a másik orcájukat is?


source of feature image: giphy.com
sources of gifs: giphy.com, quotestvdbr.tumblr.com

4 Comments

 1. Orchiq Orchiq

  nekem tetszett az írásod :DD vicces én is megéltem ezeket a sorozat alatt :”D Enzo eléggé helyes lett ebben az évadban 😀

  • The Charmbandit The Charmbandit

   Áá, ne is mondd, én szerelmes vagyok Enzoba (milyen jó, hogy halálra cikizem a sorozatot, de egy pillanat alatt egy 13 éves fruska értelmi szintjére süllyedek egy hímnemű szereplő kedvéért :D), kár érte hogy az utolsó évadra vették elő és kezdtek valamit a karakterével.

 2. Ha nem tetszik a sorozat minek nézed?
  Nem ertem ezt a kritika miatt nézek sorozatot logikát :’)

  • The Charmbandit The Charmbandit

   Ez olyan, hogy megnézel X évadot egy sorozatból, tökre tetszik, majd elkezd romlani a minősége, te meg még mindig nézed mert egyrészt megszoktad, másrészt reméled, hogy azért majd jobb lesz.

Leave a Reply