Skip to content

A LEGJOBB és a LEGROSSZABB FILMEK, AMIKET MOSTANSÁG LÁTTAM | HU

A LEGJOBBAK
THE GIFT
(2015) imdb: 7.1/10
Rendezte: Joel Edgerton Szereplők: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton
A film egy fiatal házaspárról, Simonról és Robynról szól, akik gyanútlanul a férj gyermekkori lakhelyére költöznek úgymond “vissza”, egészen a napos Kaliforniába. Már kapásból az első napok egyikén összefutnak Simon egyik régi középiskolai ismerősével, Gordoval, aki rendkívül barátságosnak és szívélyesnek tűnik – ami mindig gyanús. Gordo egyre több kedves és meglehetősen kéretlen ajándékkal lepi meg a párt az üveg bortól kezdve az újdonsült halakig a kerti tóban, (Full normális.) ám ezeknek egyre sűrűsödő gyakorisága aggasztani kezdi Simont, arról nem is beszélve, hogy Gordo valamilyen rejtélyes oknál fogva mindig megjelenik a házukban amikor csak a felesége otthon van. Egyedül.
A pszichológiai thrillerek rajongói nagyon boldogok lesznek tőle, és én mondom, annak ellenére, hogy lényegében nincs benne semmi konkrétan ijesztő, nagyobb eséllyel kapsz infarktust ettől, mint egy Fűrész maratontól.

DEADPOOL

(2016) imdb: 8.1/10
Rendezte: Tim Miller Szereplők: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T. J. Miller
A gyógyíthatatlan betegségben (és szuperhős klisékben) szenvedő Ryan Reynolds feláldozza magát egy kétes kísérlet oltárán, amelynek hatására még véletlenül sem várt módon természetfeletti képességei lesznek – egy nem túl kellemes mellékhatással egyetemben. Így hát fogja magát, meg a morbid humorérzékét és elmegy bosszút állni és megmenteni élete szerelmét. Tényleg nem kell bele többet látni, mint amit ez az egy csoffadt mondat elmond róla, de amilyen jó poénok vannak benne, higgyétek el, abszolút jó választás egy könnyed, agykikapcsolós estére. És még szuperhős rajongónak se kell lenned hozzá.

CLOVERFIELD LANE 10

(2016) imdb: 7.3/10
Rendezte: Dan Trachtenberg Szereplők: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr.
Ez a film a tökéletes metaforája a Murphy-törvénynek, miszerint minden ami elromolhat, az el is romlik, és akkor még örülhetsz, ha nem romlik tovább. (De fog.) A film évekkel ezelőtti első része után igazán nem voltak nagy elvárásaim, de még ha lettek is volna, azokat is könnyedén felülmúlta volna.
Kezdésként főszereplőnk éppen egy szakításon esik túl a barátjával, ami már önmagában is szívás, mindezek után pedig még telibe is gázolja a kocsiját egy kisteherautó, csak hogy mindezek után egy föld alatti bunkerben ébredjen egy nagydarab férfi fogságában, akivel nem hogy egy apokalipszist, de egy szerda délutánt sem töltenénk el, és aki közli vele, hogy a külvilágot és az összes szerettét mellesleg elpusztította egy ismeretlen eredetű vegyi támadás – ami már végképp nem ad túl sok okot hősnőnknek a bizakodásra és ez még csak a film eleje. Amikor pedig már azt hiszed ennél rosszabb nem lehet szerencsétlen nő helyzete, hát lesz, és nagyon fogod élvezni.

THE NICE GUYS
(2016) imdb: 7.4/10
Rendezte:
Shane Black Szereplők: Russel Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice
Egy lecsúszott verőlegény és egy elcseszett, még szagokat felismerni is képtelen, pénzéhes magánnyomozó a sors különös fintoránál fogva együtt igyekeznek megoldani egy eltűnt lány és egy halott pornósztár ügyét az 1970-es évek Los Angelesében. Ha szereted a minőségi poénokat, az igazán humoros karaktereket, a nem túl agyas krimiket és a hetvenes éveket, akkor ezt neked találták ki, rég nevettem ilyen jót egy filmen.

SE7EN
(1995) imdb: 8.6/10
Rendezte: John Fincher Szereplők: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey
Végül is csak 11 évet késtem ennek a filmnek a megnézésével, pedig minden menő gyerek látta már, mondjuk részben ez is megmagyarázza miért is nem vagyok menő. Aki szintén egy kő alatt élt az elmúlt tíz évben, mint én: a történet egy rendkívül fiatal és egy már éppen nyugdíjba vonuló gyilkossági nyomozóról és közös ügyükről szól, melynek során egy olyan ember után kutatnak, aki a 7 főbűnt testesíti meg gyilkosságsorozataiban. Nem mondom, hogy ez a kedvenc thrillerem és nem értem hogy élhettem enélkül, de aki szereti a krimiket (és/vagy a jó filmeket), annak tényleg érdemes megnézni, mert jó.

THE DANISH GIRL
(2015) imdb: 7.0/10
Rendezte: Tom Hooper Szereplők: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard
A film az első nemi átalakító műtét igaz történetét meséli el nekünk – bár körülbelül annyi választja el a Disney történetektől, hogy nem énekelnek benne. Persze könnyen lehet, hogy ezt azért érzem így, (mert így van) mert még mielőtt egyáltalán láttam volna a filmet, olvastam egy cikket arról, hogy mi a valós háttere a műnek, ami még a filmnél is durvább. (Bár lényegesen hitelesebb és elképzelhetőbb.) Ugyanis adott egy elbűvölő, idilli festő házaspárunk, Einar és Gerda Egener. Gerda modellje egyik nap eltűnik, így férjének kell beugrania helyette – csakhogy egy női portréhoz kell modellt állnia. Mindez azonban olyan jól sikerül neki, hogy egyre többször játszik el ő és neje azzal, hogy nőnek öltözzön egészen addig, amíg Einar be nem vallja, hogy ő bizony nem hajlandó férfiként élni többé, ami elég kellemetlen. A film nem rossz, bár még ha nem is tudnám mennyire rugalmasan kezelték a valóságban történteket, akkor is túl sok Hollywood lenne nekem benne és egy ezerszer jobb történetet ki lehetett volna hozni belőle.

A LEGROSSZABBAK

NOW YOU SEE ME 2.
(2016) imdb: 6.5/10
Rendezte: Jon M. Chu Szereplők: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson
Mentségemre legyen mondva, az első részét nagyon szerettem és pont az akkori születésnapomon láttam a szüleimmel, úgyhogy abszolút szép és idilli emlékek fűznek hozzá. Hát, sajnos a jó emlék nem volt elég a második rész elviseléséhez, ugyanis az egyetlen különleges attribútuma a filmnek az volt, hogy elképesztő nagy tehetség és vastag bőr kellhetett ahhoz, hogy valaki egy ekkora nagy rakás trágyahalmot legyen képes összerakni. Akit valamilyen rejtélyes oknál fogva tényleg érdekel miről szól a film: az előző részben megismert bűvészek és “kettős ügynök” nyomozójuk egy újabb gazfickót készülnek lebuktatni, de minden rosszul sikerül és hirtelen Tokióban találják magukat, ahol találkoznak Harry Potterrel és annyi elképesztően hiteltelen és nevetséges bűvésztrükköt mutatnak be a legpocsékabb számítógépes effektekkel, hogy a végén minden rendbe jön, upsz, spoiler alert.

THE SHALLOWS
(2016) imdb: 6.4/10
Rendezte: Jaume Collet-Sera Szereplők: Blake Lively és egy jó nagy cápa
És igen, konkrétan ennyiről szól. Egy magas, hosszú combú szőkéről és egy jó zaftos cápáról, ami indokolatlanul gyökér és olyan dolgokat tesz, amit egy cápa se tenne. A lány meg fetreng egy sziklán miközben ömlik a lábából a vér és nem hajlandó se meghalni, sem megfagyni.

SUICIDE SQUAD
(2016) imdb: 6.6/10
Rendezte: David Ayer Szereplők: Margot Robbie, Jared Leto, Will Smith, Cara Delevingne
A film, amit egyes egyedül kellett megnéznem a moziban, mert senki nem volt hajlandó ezért pénzt kiadni, de nem baj, mert csak azért néztem meg mert Margot Robbie és Jared Leto. Fun fact: mint ahogyan az kiderült, a Margot Robbie-Jared Leto részek 90%-a ki lett vágva, de nem gáz, mert a film minőségét még a legjobb esetben sem húzták volna fel.

source of feature image: unsplash.com (Pavel Kadysz)
sources of gifs: thevine.co.au, ohnotheydidnt.livejournal.com, giphy.com, givsec.com

Be First to Comment

Leave a Reply