Skip to content

AZ FBI BARÁTNŐK KÉZIKÖNYVE, avagy mind tudjuk mit csinálsz, ha a barátod elől hagyja a mobilját | HU

Kétségtelen tény, hogy mi, nők, elmondhatatlanul sokoldalú egyéniségek vagyunk.
Főzünk, mosunk, takarítunk, tanulunk, karriert építünk, mindeközben mindig szakítunk időt külső megjelenésünk karbantartására, nem is beszélve arról, hogy mindezek után, közben és előtt kérésre vagy kérés nélkül akár még apró embereket is passzírozunk ki bizonyos testréseinkből. A nap 24 órájában a megszokott emberi normák határain belül táncolunk játszi könnyedséggel.
Nem is gondolnák egyesek, hogy elbűvölő és megengedő mosolyunk mögött néhányunk (Vagy mindannyiunk?) esetében mily ördögi gondolatok, fondorlatos tervek és mesteri gaztettek bújhatnak meg, amelyek egészen véletlenül mindig pont olyankor látnak napvilágot, amikor szívünk választottja magunkra hagy minket a telefonjával vagy gyakorlatilag bármivel, amiből egy nőstény egyed FBI ügynököket meghazudtolva információk egész tárházát tudja kisajtolni.

A KEZDETI LÉPÉSEK

Telefon. Az egyik legősibb módszer a kutakodásra. Az FBI barátnő gondosan megvárja, amíg élete szerelme elhagyja az érintett helyiséget, legjobb esetben esetleg elmegy letusolni, (még jobb esetben az illető ténylegesen meg is fürdik és nem csak magára fröcsköl némi vizet) majd villámgyors kézügyességgel elragadja elektronikus áldozatát és céltudatosan az üzenetek menüpontra vándorolnak enyves kis ujjacskái. De ez még természetesen nem elég, gyakorta megvizsgálja a híváslistát is, illetve a telefonkönyvben szereplők neveit is. (És Isten áldja azt a hímnemű egyedet, aki fényképpel lát el egy olyan női nevet, ami nem az anyukájához vagy a barátnőjéhez tartozik.)
Innen a megszállott nőstény egyed már csak megszokásból is a Facebook Messengerre ugrik, de azt inkább a későbbiekben részletezem, hiszen telefonról amúgy is “csak” az üzeneteket tudja megnézni szegény barátnő, és hát az távolról sem elég.
Ezek után a razziának még mindig nincs vége, az FBI barátnő ugyanis, ha tényleg igazán körültekintő, a Viber/Whatsapp applikációkat is külön-külön megvizsgálja, (Gondosan ügyelve arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a Viberes híváslistában szereplő nevek, amiket a telefon telefonkönyvéből passzint be az alkalmazás, a megfelelő emberekhez tartozó képeket tartalmazza – tehát még véletlenül sincs “Tomi” néven egy bögyös szőke képe, mert az bizony itt kiderül és kellemetlen találgatásokra adhat okot. Csak vicceltem. Egy FBI barátnő nem találgat, csak lesújt.) nem beszélve arról, hogy ellenőrzi a Tinder és egyéb társkereső appok létezését is a telefonon.
Ó, és a képek. Azokat is végig kell ám pörgetni, hiszen az FBI barátnő azt is tudni akarja, hogy létezik-e olyan nő, aki fotókat küldözget magáról a barátjának (Itt általában nem csak az derülhet ki, hogy egyes férfiak mennyire lehetnek suttyók, de az is, mennyire lehetnek eszméletlenül ostobák, tekintve, hogy nem törlik ki a kompromittáló fotóikat a telefonjaikról. De tényleg, mennyire kell idiótának lenni ahhoz, hogy ennyire megbízz a barátnődben? Botrány.), illetve azt is meglesheti a barátnő, hogy milyen beszélgetéseket print screenelnek egymásnak a hímek.

A HALADÓ
A haladó FBI barátnő a megfelelő alkalom eljövetelekor nesztelen léptekkel a számítógéphez settenkedik és megkezdi invázióját a hímnemű egyed privát szféráját érintően. Itt két választása van, az offline és az online kutakodás. Micsoda szerencse, hogy az internet bekapcsolása nélkül is információk egész tárházát fedezhetjük fel szerelmünk számítógépén.
A gyanakvó barátnő végigpásztázza az összes mappát, különös tekintettel léve az értelmezhetetlen névre hallgató darabokra, (Bár abban úgyis csak pornó van, amin csak abban az esetben sértődhet (és sértődik is) meg a barátnő, ha a benne szereplő “művész” nem hasonlít rá.) nem beszélve a Lomtárról.
Amennyiben pedig talál egy gyanús női képet, (bár kinek akarjuk eladni magunkat, minden nőt ábrázoló kép gyanús) már valószínűleg sűrűn lüktet az a bizonyos ér a homlokán, ám érdemes megőriznie hidegvérét, hogy legyen ereje megnézni a “Tulajdonságok” között a kép számítógépre kerülésének dátumát, ez ugyanis megmutatja, hogy mikor került oda. Így, amennyiben a hím kivégzése előtt fellebbezni kívánna azzal a mondattal, hogy az bizony egy régi kép, a barátnő már kapásból tudni fogja az igazat. Vagy legalábbis amit ő igaznak akar hinni.
Mindezek után következhet az internet.
Kezdésként a féltékenységre egyértelműen nem hajlamos barátnő fogja magát és teljes erővel nekilendül a Facebooknak, amiből jó esetben a szegény, gyanútlan, bizalommal teli hím nem jelentkezett ki (vagy csak szimplán azon párkapcsolatokba tartozik, amelyekben a felek megosztják egymással a jelszavaikat), és azon nyomban az üzenetek menüpontra vándorol. Amennyiben igazán szemfüles hölgyről van szó, nem elégszik meg pusztán azzal, hogy végignézze, kikkel beszélget a barátja, hogy aztán amikor nem lát női nevet a listában elégedetten hátradőljön, mint aki jól végezte dolgát, nem. A szemfüles FBI barátnő ekkor kezd ám igazán gyanakodni – jöhetnek az archivált üzenetek, majd, ha azokkal is végzett, a találomra kiválasztott, legjobb barátokkal váltott levelezések, amelyekben ziher, hogy senki nem törölte ki a más lányokra való utalásokat. Ezek után megnézi, milyen értesítéseket kapott szíve választottja, hiszen innen lehet látni, ha egy barátságos kommentjére egy női kép alatt érkezett-e hasonlóképpen barátságos és enyhén felajzottnak minősíthető válasz.
Amennyiben pedig a Facebookot kivégezte, még mindig nincs vége a teendőknek – jöhetnek az előzmények. Bizony, az igazi, vérbeli profik orvul megtámadják az internetes keresések előzményeit, és aki még a profibbnál is professzionálisabb szintet üt meg, nem tököl holmi végiglapozgatással, konkrét neveket üt be a keresőbe, hogy csak azokat keresse az ki, nem beszélve a további társkereső oldalak neveiről. (Mert miért ne.)
Amikor ezzel is végzett, a biztonság kedvéért meglátogatja a Gmail accountot is, majd átpártol az Instagramra. Természetesen ezt telefonon is megnézheti, a lehetőségek sora végtelen, ezért is olyan szép ez a modern kori szerelem. Itt gondosan kikeresi az alapvetően gyanús nőstény egyedek profiljait és szépen végigpörgeti a követők neveit és a képek lájkjait, hátha ott szerepel köztük a barátja neve.

A PROFI

Azt hitted ennél zseniálisabb dolgokra nem képes egy barátnő? Aranyos.
Minden létező alternatíva kipróbálása után az igazi, tűzben edzett, mindenre elszánt FBI barátnő nem elégszik meg a fentebb felsorolt eshetőségek eredményeivel – és akcióba lendül. Ehhez azonban már igazi profizmus, türelem és kőkemény önbizalomhiány kell.
A lány tehát kreál magának egy kamuprofilt Facebookon, keres egy rendkívül attraktív, ám mégis hétköznapinak tűnő női képet – lehetőleg olyat, amiről nem ordít, hogy a Pinterestről szalajtották. Rendesen feltölti a profilját, majd fogja magát és vár. Nem cserkészi ám be azonnal áldozatát. Pár hét alatt összegyűjt egy bizonyos számú ismerőst, gondosan ügyelve arra, hogy ne felejtsen el naponta posztolni is valamit, ha pedig igazán ki van akadva ügyes, vagy kreál még pár kamuprofilt, hogy kommenteljen a saját posztjai alá, vagy megkéri pár olyan barátnőjét, akiről a barátja nem tud, hogy kommenteljenek neki.
Miután mindenről gondoskodott, csak ezek után jelöli be a célpontot, akit, miután az visszaigazolja a jelölést, még véletlenül sem keres, ugyanis amennyiben az rászolgál a gyanakvásra, bizony úgyis megtalálja. Amennyiben pedig az áldozat bekapja a csalit és felveszi kamubarátnőnkkel a kapcsolatot, Isten áldjon neki. De tényleg.

source of feature image: unsplash.com (Scott Webb)
sources of gifs: xclusivetouch.co.uk, tumblr.com, gurl.com, theodysseyonline.com

Be First to Comment

Leave a Reply