Skip to content

30+1 DOLOG, AMI MIATT A SZEMFÉNYVESZTŐK 2. EGY NAGYON… VICCES KIS FILM | HU

1. Thaddeus Bradley (Morgan Freeman), akit az előző részben sikerült börtönbe zárniuk a lovasoknak, és aki emiatt látszólag baromira be van rágva, konkrétan jobb körülmények között él, mint én, vagy Magyarországon bárki, aki nem luxus prostituált. Van egy kis zárkája kaktusszal, újságokkal, vadonatúj, flat-screen tévével, egy kényelmes fotellel, KÁVÉFŐZŐVEL, ja, és nem mellesleg, simán használhatja az internetet?
2. Tehát a mindenható “Szem” egy metróaluljáróban bujkál? Elég fancy.
3. Dylan, a kamunyomozó úgy tesz, mintha magánnyomozóval figyeltetné a lovasokat és a kamera által készült képeket megmutatja a kollégáinak. A képeket, amiknél konkrétan egy régi Nokia telefon kamerájával jobb minőségűeket lehet készíteni. Egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy a mai hihetetlen technológiai fejlődést egyes egyedül a nyomozók nem vették figyelembe.
4. Daniel az egyik legtehetségesebb bűvész, ugye – de képtelen csomót kötni?
5. A legújabb bűnös, akit le akarnak buktatnim egy Octa nevű software cég “playboy” CEO-ja – miért kell minden egyes filmes CEO-nak “playboy”-nak lennie? És nem mellesleg: egy ilyen jól menő software cég komolyan képes lenne ilyen szar bűntényre, mint eladni az appjukat letöltők adatait a feketepiacon?
6. Jack napszemüveget viselve biztonsági őrnek álcázva magát – egy épületben. Értem hogy senki nem láthatja az arcát mert éppen halottnak tetteti magát, de attól még senki nem kérdezi meg tőle hogy mi az Istennek visel napszemüveget egy épületben?

7.
A cipőt levedlő cipő és az ezüst tálca kajával ami aktatáskává változik egy szempillantás alatt? Aha. Ezeket a trükköket miért nem akarják elmagyarázni, hogy hogyan működnek?

8. Owen Case, a mi playboy CEO-nkhoz (aki mindenhogy kinéz, csak nem úgy, mint egy “playboy”) odaszalad Daniel, mint ügyvéd, hogy sebtében aláírasson egy fontosnak tűnő iratot – halál komoly, hogy egy gigantikus vállalat CEO-ja pont egy vadidegen által odaadott, baromi fontos jogi papírra nem vet egy pillantást sem mielőtt aláírná? Mert én eddig valahányszor aláírattam valamit egy éppen A-ből B-be rohanó fontos emberrel, az mindig elolvasta a szerződést, nem számít mennyit kellett futnunk egymás mellett.
9. Danielnek 3 outfitje van egy öltözékben, amiket mint egy banánt, folyamatosan leránt magáról, pont, mint egy rajzfilmben – hogyan fér el rajta ennyi ruha anélkül, hogy valaki észrevenné, hogy basszus, az emberen van két öltöny és egy elég bő és vastag gondnok kezeslábas?
10. Szóval a film első 25 percében leleplezik őket, miközben egy egész első film ment rá arra, hogy ők mennyire vérprofik és leleplezhetetlenek.
11. Chase, Merritt ikertestvére azért igazolt át a “sötét oldalra”, rabolta el, majd próbálta megöletni a saját bátyját mikor felnőtt, mert 12 évesen az egyedül ment el bűvészkedni egy szülinapi zsúrra? Kemény.
12. Merritt ikertestvére úgy altatta el testvérét, hogy megpörgetett előtte egy pizzás dobozt? Komolyan egy rajzfilmből vették ezeket az ötleteket?
13. Szóval a Harry Potter srác elmagyarázza, hogy azért tett ilyen hatalmas erőfeszítést aziránt hogy elrabolja a lovasokat, hogy azok elraboljanak neki egy chipet. (Nagyon eredeti btw.) majd közli, hogy cserébe képes nekik teljes szabadságot adni ott Macauban, hiszen ő irányítja a médiát, a rendőrséget és úgy egyáltalán mindent. Kérdés: akkor minek kellenek neki a lovasok úgy egyáltalán?

14.
Dylan, a kamuzsaru meglátogatja Thaddeust a “börtönben” – ahol homár a vacsora? És ahol nem zárják rá az ajtót?! Ja bocs, ahol nincs is a cellának ajtaja? Hol lehet oda jelentkezni?!

15. Amikor a kamuzsaru kiviszi a börtönből Thaddeust, ahol ugye a cellájának konkrétan nem volt ajtaja, hirtelen baromira fontos lett az őröknek hogy tegyenek rá bilincset? És miért néz ki úgy Thaddeus, mintha épp most vásárolt volna be a net-a-porteren? (Valószínűleg, mert így is volt.)
16. Végig úgy beszélnek Thaddeus börtönbe küldéséről, mintha olyan baromi pocsék sora lett volna, miközben még jó, hogy nem volt saját szobaszervize.
17. Mindenki képes kitűnően bánni a kártyalapokkal – kivéve Merritt, aki nem hogy nem profi, de még egy három éves is ügyesebben bűvészkedik egy pakli kártyával.
18. A lovasoknak be kell épülniük egy afrikai gengszter fiának a sleppjébe, amely többek között tartalmaz egy orvost és egy Buffy nevű alakot, majd konstatálják, hogy olybá tűnik minden héten más nővel utazik. Csakhogy kiderül, hogy az egyetlen nő, aki a sleppben van, az a doktor, és igen, a Buffy nevű szexháziállat egy férfi, és mindez pont élesben derül ki. Ha ennyire felkészültek és mindennel számolnak: hogy lehet az, hogy ezt a létfontosságú dolgot nem veszik észre? Nem nehéz kiszúrni, hogy ugyanaz a nő utazik a gengszterrel minden alkalommal és csak a fiúk váltakoznak.
19. Felhívják a lovasok figyelmét, hogy vegyenek le minden fémből készült tárgyat magukról úgy mint ékszert, órát stb, Lula mégis magán hagyja a tökéletesen látható nyakláncát és simán átsétál a detektoron, bármiféle jelzés nélkül.
20. Most van az a kártyadugdosós rész – komolyan ilyen könnyedén siklik egy kártyalap a ruhaszegélyben és a bőrön?
21.
Miért tart ez a jelenet vagy 4 percig?! És hogy van az, hogy ha ennyire átvizsgálják őket, nem veszik észre a Merritt középső ujján lévő kis gyűszűszerű cuccot?

22. Dylant vagy 10 verőlegény próbálja elverni egy piacon, de Dylan mindenki eszén túljár olyan trükkökkel, amelyekre egy bűvész évekig gyakorol, nem beszélve arról, hogy Dylannek nem volt ideje felkészülnie erre a szituációra, nem ismeri a helyet és nem tudhatta, hogy mi a verőlegények következő mozdulata, illetve nem utolsó sorban – ők tízen vannak.

23.
Gondoltátok volna, hogy a főhős majd pont az utolsó utáni pillanatban menekül meg? Én se.

24. Gondoltátok volna, hogy amikor a lovasok előállnak egy tervvel és nincsenek erőforrásaik, hirtelen pont kiderül, hogy a kedves magic shop boltos néni és fia pont tagjai a Szemnek és pont segítenek majd?
(De természetesen csak miután elszavalták a minden filmben kötelező Oravecz Nóra által írt mondókákat.) Én se.

25. Tehát elintézték, hogy várjon rájuk 5 motor, amit ha jól értek, előre megterveztek – de arra ismét csak nem gondoltak, hogy egyikőjük azt se tudja hogyan kell beindítani egy szerencsétlen motort?
26. Ugyan egyetlen romantikus szál nincs a filmben, illetve az az egy, ami van, az, köszönhetően a két szereplő abszolúte zéró kémiájának, gyakorlatilag nem létezik, majd hirtelen a végén megcsókolja a lány a fiút és aztán már járnak is. Ezzel az erővel akár a Tinderen is találkozhattak volna.
27. A végén ellátogatnak a Szem központjába, ami egy bazi nagy ház – de semmit nem tudunk meg arról, hogy mi az a Szem, kik a tagjai, hogy hányan vannak benne, ki a vezető és hogy egyáltalán mire jó. Viszont ismételten kapunk egy rakás Oravecz Nóra bölcsességet, aminél gyakorlatilag egy levegővel teli lufi is mélyebb és ami csak arra jó, hogy mindenki azt higgye, hogy most valami nagyon bölcs dolgot hall miközben az egésznek semmi értelme nincs.

28.
Végig azt érzékelteti a film, hogy Dylan apja biztosan életben van és mind azt várjuk, hogy majd előbukkan legalább a végén – nope.
29. A filmben a lovasok elmagyarázzák, hogyan működött az utolsó, nagy trükk, amivel csőbe húzták Harry Pottert és apját, de olyan apró, ám baromi látványos trükköket nem magyaráznak el, mint például hogyan fejezte le magát Lula a film elején, vagy hogyan változott egy fémtálca aktatáskává. Pont azokat a dolgokat nem magyarázták el “tudományosnak” tűnő maszlagokkal, amelyek így konkrétan úgy néznek ki a filmben, mintha a Tom és Jerry-ből inspirálódtak volna a full begombázott filmkészítők.
30. A film közben Harry Potter elmagyarázza hogyan járt túl Daniel eszén és csalta jól csőbe – amikor a metróaluljáróban beszélt az ezek szerint kamu Szemmel, botor lélek rátette a telefonját egy kút szélére, (btw: Miért van egy metróaluljáróban kút?!) ami lám, mint kiderült egy nagyon profi “információ leolvasó” ketyere volt, amely így megszerzett minden… információt. Nagyon tudományosan hangzik, ismételten, mint minden ebben a filmben.
30+1. És mi lett Henley-vel? Tudjátok, az előző rész lovaslányával. Értem, hogy a színésznő valószínűleg nem akart benne lenni ebben a részben, de nem gondolják, hogy kicsit bővebb és okosabb magyarázatot kellett volna adni arra vonatkozóan, hogy hogyan léphetett csak úgy ki a Szemből és hogy egyáltalán hova tűnt utána, miközben az FBI ilyen hatalmas erőkkel kereste?

source of feature image: wallpapersite.com
sources of gifs: goodpick.xyz, wifflegif.com, quotesgram.com, goodreads.com, buzzfeed.com

Be First to Comment

Leave a Reply