Skip to content

25 DOLOG, AMIBEN MI, NŐK, KÉTSÉGTELENÜL JOBBAK VAGYUNK A FÉRFIAKNÁL | HU

Nyilvánvalóan nem kell magyaráznunk hogy mi, nők, miért is vagyunk tökéletesek úgy ahogy vagyunk, de ha már bele akarnánk menni a témába – és ugyan kérlek, miért is ne akarnánk – azt nagyon szívesen és hosszan lehetne ecsetelni, hogy miben is vagyunk mi egészen pontosan jobbak a mi nem mellesleg imádott ellenkező nemű kis barátainknál.

Barátságos figyelmeztetés: nem kell egyetlen szót sem komolyan venni az alább olvasottakból – biztos vagyok benne, hogy amennyiben férfi, nő, vagy akár egy transzexuális pingvin vagy, akkor is képes vagy mindezen felsoroltakra.

1. MI KÉPESEK VAGYUNK TÉNYLEGESEN EMLÉKEZNI DOLGOKRA. Tudjátok, mint névnapok, szülinapok, évfordulók, meg olyan apróságok mint a legjobb barátok nevei, meg hogy mit csinál életünk szerelme már évek óta minden héten csütörtökön. Így eme bámulatos, földöntúli képességünkkel ki tudjuk kerülni, hogy olyan dolgokat kérdezzünk meg folyamatosan, amiktől életünk előbb említett szerelmének többfrontos agyvérzése lesz. Folyamatosan, minden héten, csütörtökön.

De még ha mindez nem is így van…

2. … NAGYSZERŰEN BE TUDJUK MAGYARÁZNI A FÉRFIAKNAK, HOGY NINCS IGAZUK. Hiába, minden kétséget kizárólag mi vagyunk a lelki terror koronázatlan királyai és királynői egy személyben. Persze gondolhatnánk, hogy ebben az is benne van, hogy az ellenkező nem képviselői már belefáradtak a (nem létező) igazuk bizonygatásába, így már gyakorlatilag bármibe beleegyeznek csak, hogy az általunk alkalmazott terrornak vége legyen – nagyon jó hozzáállás megjegyzem -, de tegyünk úgy, mintha ez száz százalékban csak a mi érdemünk lenne.

3. REMEKÜL TUDUNK SZEMMEL VERNI. És hogy miért? Nos, azért, mert…

4. … BÁMULATOSAN ALKALMAZZUK A LELKI TERRORT. Oly zseniálisan, hogy egy gyakorlott nőnek már egy pillantásától érzi a férfi, hogy mikor kell mélyen hallgatnia és reszketve kushadnia a sarokban. Ilyen ez.


5. MI VAGYUNK A MENŐSÉG MÉRCÉJE.
Gondoljatok csak bele: ha mi nem lennénk, mégis hogyan döntené el két férfi hogy melyikük a nagyobb király? Akkor maradna a szimpla pénztárca és farokméregetés, ami baromi unalmas tud lenni egy idő után. Mi sokkal szórakoztatóbbak és elbűvölőbbek vagyunk.

6. ÚGY TESZÜNK, MINTHA IGAZA LENNE A MÁSIKNAK. Mi nem vesztegetjük a drága időt és energiát olyan dolgokra, mint hogy önálló gondolatainkat egy adott problémáról egy érdektelen közönség előtt prezentáljuk – amennyiben minket nem érint, de a barátunk vagy egy barátnőnk valamiért baromira be van rágva, nincs ember, aki hevesebben bólogatna és értene egyet vele, növelve az egóját. Sőt, ha már itt tartunk…

7. NÉLKÜLÜNK A FÉRFIAKNAK ZÉRÓ ÖNBIZALMA LENNE. Nem csak azért, mert a puszta szexuális megdöntésünk hatalmas ego boost-tal jár, (Nagyon szívesen.) de azért is, mert hallottál te már egy heteroszexuális férfit amint egy másik hímnek ecseteli mennyire szuperül néz ki és különben is ő a legjobb mindenben? (Az apukáján kívül.)

8. ÚGY TESZÜNK, MINTHA ÉRDEKELNE. Bármi. Akármi. Az az érdeklődéstől csillogó tekintet miközben a legjobb barátnőnk azt ecseteli már két órája újra és újra, hogy a volt barátja mitől egy ordas nagy gyökér amiért éppen az új barátnőjével posztolt egy képet Instagramra – ez kérlek hosszas gyakorlás kérdése, nem magától van ott.


9. SOKKAL JOBBAN EL TUDJUK ÉRNI, HOGY NE RÁNK HARAGUDJANAK. 
Mert ki ne tudna ellenállni egy csillogó pár őzike szemnek, egy sor dorombolásnak vagy, legrosszabb helyzetben, egy kiadós, véget nem érő sírásnak.

10. SOKKAL ÜGYESEBBEN TUDJUK HÁRÍTANI A FELELŐSSÉGET… ÁLTALÁBAN A FÉRFIAKRA. Ezért lennénk mi, nők, pokolian jó ügyvédek és nyomozók – ennyi keresztkérdést, múltbeli tettek felhánytorgatását és kőkemény kihallgatást senki nem tud végrehajtani, mint mi egy ingerszegénynek tűnő éjszakán.

11. JOBB KIFOGÁSOKAT TUDUNK TALÁLNI A PÉNZKÖLTÉSRE. Felbosszantott a barátom, a főnököm, épp fogytam, menstruálok, vagy csak szimplán – mert megérdemlem. Az abszolút aduász viszont minden kétséget kizáróan a “rossz napom van”: életünk szerelme legvadabb álmaiban sem merné megkérdőjelezne ezt az indokot, mert Isten ments’, hogy rossz napja legyen egy nőnek.

12. HAVONTA EGYSZER REMEKÜL KIHASZNÁLJUK, HOGY MENTESÜLÜNK MINDEN KATASZTRÓFÁTÓL AMIT CSAK OKOZUNK. És nem csak egy hétig, de már előtte is egy héttel – mert tudniillik, a premenstruációs szindróma miatt sajnos előreláthatatlan borzalmakra vannak kárhoztatva a körülöttünk lévők már a tragédia bekövetkezte előtt. Bár tudnánk tenni ellene valamit, dehát… ez van. Science, bitch.


13. JOBB AZ ILLATUNK. 
Nem számít mennyire vagy metroszexuális – nem tudsz vetekedni a puha bőrünkből áradó isteni tusfürdőnk illatával, amivel lágyan keveredik a kedvenc testápolónk, a dezodorunk, a testpermetünk, a parfümünk, a samponunk és hajbalzsam kombinációjáról nem is beszélve.

14. JOBB AZ ÍZLÉSÜNK. De ha nem is, a heteroszexuális férfiak akkor is azt fogják hinni hogy igen. A meleg barátaink előtt viszont már szorul a nyakunk körül a hurok, ők simán lebuktathatnak.

15. VILLÁMGYORSAN RENDET TUDUNK TEREMTENI. Apropó lebukások: az az álcánk már rég oda, hogy mi makulátlan élettérben tengetjük mindennapjainkat – mi is oltári nagy kuplerájt tudunk hagyni magunk körül, na de kérlek, mi azt a rendetlenséget 10 röpke perc alatt olyan tisztasággá varázsoljuk, hogy a földet is bátran felnyalhatod. És ha megkérdőjelezed ezt, fel is nyalod, mert négyes pont.

16. MI MEGTALÁLJUK A SZEMETEST ÉS NEM FÉLÜNK AZT HASZNÁLNI. Tudom, néhány hímnemű egyed már tényleg eljutott odáig, hogy felismerje a szemetest mint olyat, el is jut odáig, de valahogy a kidobandó szemetet még mindig csak a tároló mellé sikerül odahelyezni. Nem mintha harapna vagy random beszippantana bárkit is.

17. A MI LAKÁSUNKBAN GARANTÁLTAN NEM FOG BEROHADNI SEMMI. Ismételten olyan apróságok miatt, mint a szemetes lokációjának hibátlan azonosítása.

18. MI TUDJUK HASZNÁLNI A KÁVÉFŐZŐT. Bár ne tudnánk. Akkor nem kellene arra a vonyításra ébrednünk, hogy valaki csináljon kávét.


19. NAGYOBB SZÁZALÉKBAN TUDUNK ÉLETBEN TARTANI ÉLŐLÉNYEKET.
Úgy értem… nem véletlenül mi hordunk ki 9 hónapig apró embereket magunkban vagy veszünk nagyobb százalékban növényeket. Igazából, ha jobban belegondolunk még a férfiakat is mi tartjuk életben, már csak az előbbiekből kifolyólag is.

20. TÖBB INGYEN CUCCOT TUDUNK FELHALMOZNI. Adottság, nem kérdés.

21. SOKKAL KREATÍVABBAK VAGYUNK. Ez már csak azért sem nehéz, mert például remekül tudunk megkülönböztetni kéket a kéktől és a többi, az ellenkező nemnek meg már az nehezére esik, hogy a lilára külön színként tekintsenek.

22. NAGYON KÖNNYEN TUDUNK NAGYON IDEGESÍTŐEK LENNI. Persze ebben kishúgok előnyben.

23. ZSENIÁLIS MULTITASKOLÓK VAGYUNK. Láttál te már egy hímnemű egyedet, aki egyszerre festi a körmét, néz egy beauty youtube videót, nézi a TLC-n a Say Yes to the Dress-t, miközben a frissen festett körmök tönkretétele nélkül kortyolgatja a kávéját? Ugye hogy nem.

24. SOKKAL KÖNNYEBBEN LE TUDUNK NYŰGÖZNI EMBEREKET. Váó, tudsz főzni? És még dolgozol is? Te el akarsz érni dolgokat az életben? És nő vagy?! Azta. Nem mi tehetünk róla, hogy a léc alulra van helyezve, de legalább ennek is meg vannak a maga előnyei.
És végül, de határozottan nem utolsó sorban…

25. SZERINTETEK EZ MÉGIS HOGY NÉZNE KI EGY FÉRFI ESETÉN? Hát nem így, az biztos.

source of feature image: unsplash.com
source of gifs: pandawhale.com, sofiaalisaxo.tumblr.com, realitytvgif.com, rebloggy.com, weheartit.com, pinterest.com, goodreads.com

Be First to Comment

Leave a Reply