Skip to content

30 JELE ANNAK, HOGY A BARÁTOD EGY IGAZÁN RENDES SRÁC | HU

Mert nem csak megmagyarázhatatlanul értelmetlen és botrányosan katasztrofális párkapcsolatokban vettem részt (És hogy őszinték legyünk, az a “párkapcsolatok” kifejezés is csak egy darab sajnálatos párkapcsolatra utal, úgyhogy én még jól jártam tekintve, hogy mennyien… nos, sajnos nem.), de találkoztam rendes srácokkal is, akik így, tudjátok, rendesek. Nem is beszélve arról, hogy észrevettétek már, hogy a jó emberekről csak olyan kontextusban írnak, amely szerint milyennek kellene lennie egy épkézláb férfiembernek, de nem ismerik el, hogy egyébként ténylegesen van is olyan? Pedig van ám, úgyhogy hogy szenteljünk egy kis teret a múltkori után a másik oldalnak is, íme 30 jele annak, hogy a barátod egy igazán jó választás volt a részedről.

AKARVA-AKARATLANUL IS OLYAN CELEB CRUSH-AID LESZNEK, AKIK PONT RÁ HASONLÍTANAK. Hello Jake Gyllenhaal és Jared Leto. Jó, rendben, bevallom, ez több, mint valószínű, hogy nem a “rendes srác” ismérve, hanem annak, hogy van egy hímnemű egyed, akit kedvelsz és ezért értelemszerűen olyan hírességekre kezdesz tudat alatt is rákattanni, akik rá hasonlítanak, de mégis milyen apropóval nyomhat be egy mai lány egy gifet Jake Gyllenhaalról, ha nem ezzel?


HOGY AMIKOR VÉLETLENÜL ELŐBUKKAN A KÉPE A SZÁMÍTÓGÉPEDEN, ELMOSOLYODSZ, nem pedig elborzadsz.
Ami rém nyálas és amikor először történik meg veled csak megrázod a fejed, hogy mennyire szánalmas vagy te is, de aztán eszedbe jut, hogy atyaég, honnan voltál képes keríteni egy olyan alakot, akinek a látványától még akár 3 év után sem leszel rosszul. Beteg ez a mai világ, én mondom.

Hogy nem (csak) semmitmondó szerelmes üzeneteket hagytok egymásnak, DE RENDSZERESEN MEGJEGYZITEK, HOGY MENNYIRE BOLDOGOK VAGYTOK. És nem érzed idegennek azokat a pozitív érzéseket és visszajelzéseket amiket mondasz és/vagy leírsz neki, hanem határozottan magadénak érzed.

HOGY EGY IDŐ UTÁN MEGLEPŐDVE TAPASZTALOD, HOGY IDŐTLEN IDŐK ÓTA NEM VOLT AGYVÉRZÉSED A PASID FASZSÁGAI MIATT. Miközben nagyban készülődsz, hogy vele találkozz, nem kapod fel már hajvasalás közben a vizet azon, hogy hol fog beléd kötni vagy hogy mennyire idegesítő lesz? Csak úgy higgadtan éled az életed anélkül, hogy valaki miatt szoronganál vagy konstans agyalnál? Durva miket tudnak ezek a rendes srácok.

HOGY MIKOR AZT LÁTOD, HOGY TELEFONON HÍV, NEM RÁNDUL GÖRCSBE A GYOMROD. Sőt, egy idő után a barátod miatt még megtanulsz újra bízni is a telefonodban és elkezded ténylegesen fel is venni azt, mert nem kapásból az jut a látványára az eszedbe, hogy már megint mi a jó életet akar tőled ez az ember.

HOGY MÉG AMIKOR ÖSSZE IS VESZTEK, AKKOR IS TUDOD, HOGY ÚGYIS KIBÉKÜLTÖK. Így nyugodtan hátradőlsz és csak várnod kell, amíg meghunyászkodik a drága. Így szép az élet.


NÁLA A SZAKÍTÁS NEM OPCIÓ, mert ő megoldja a problémákat. És nem úgy, hogy megmondja neked miben kell javítanod a párkapcsolatotok szempontjából, hanem úgy, hogy megbeszélitek egymással a problémáitokat és közös erővel javítotok rajtuk.

PONTOSAN AZ TÖRTÉNIK ÉS AZT TESZI, AMIT MOND. Nincsenek furcsaságok, nem tűnik el indokolatlan időközönként ismeretlen helyekre, amit megígér azt be is tartja és amiről tudja, hogy nem tudja betartani, azt nem ígéri meg.

A BARÁTAID ÉS AZ ANYUKÁD IS ODÁIG VANNAK ÉRTE. Ha édesanyád naponta megkérdezi, hogy mikor láthatja újra a barátodat és örökbe fogadhatja-e, valószínűleg nem lehet az évezred seggfeje. Főleg, mert a szülők elsősorban aszerint döntenek úgy, hogy szeretik-e a barátodat/barátaidat, hogy a közelükben mennyire vagy jókedvű és boldog.

HOGY MÉG AKKOR IS KEDVEL, AMIKOR LEGNYOMORÉKABB ÖNMAGAD VAGY. Vagy mondjuk úgy…

MELLETTE AZTÁN A LEGNYOMORÉKABB ÖNMAGAD LEHETSZ. Nem érezteti veled, hogy egy katasztrofális személy vagy, még a legbénább szokásod miatt sem, és társaságban is bátran önmagad tudsz lenni a közelében. Szerinte te úgy vagy jó, ahogy vagy, és még számodra is meglepő módon a legfurább szokásodat is aranyosnak tartja.

SZERINTE BAROMI JÓL NÉZEL KI MÉG SMINK NÉLKÜL, MÁSNAPOSAN IS. De legalábbis ezt mondja, és nagylelkűen hajlandó úgy tenni, mintha anélkül is bírna, hogy úgy néznél ki mint egy Victoria’s Secret modell és nem akarja, hogy egy üveg “véletlenül” elfogyasztott tequila után rosszul érezd magad mellette.


Egy idő után már NEM REZZENSZ ÖSSZE, HA VALAKI ÜZENETET KÜLD NEKI A TELEFONJÁN, mert bizony rá kell jönnöd, hogy egyáltalán nem vagy féltékeny, ugyanis nem tesz semmi olyat, ami miatt féltékenynek kell rá lenned. De csak egy idő és néhány hisztiroham után. Ráadásul…

NEM IS PRÓBÁL MEG FÉLTÉKENNYÉ TENNI. Nem próbál meg egyáltalán nem humoros módon viccelődni azzal, hogy valami random lány milyen jól néz ki és nem vagy-e féltékeny mert tudja, hogy ezen ugyan senki nem fog nevetni. Hosszútávon főleg ő nem.

AZT CSINÁLSZ MELLETTE, AMIT CSAK AKARSZ. Oda jársz egyetemre ahova akarsz, azokkal barátkozol, akikkel akarsz, azt a filmet, sorozatot nézed, amelyiket csak szeretnéd, mert ilyen egy épkézláb, normális kapcsolat, és ezt ő is tudja. Nem úgy választott barátnőt, hogy írt egy listát aminek minden pontjának meg kell felelnie a nőnek akit társául választott, hanem tényleg téged kedvelt meg.

MINDENBEN TÁMOGAT, ami a javadat szolgálja. Bármilyen őrültséget találsz ki, legyen az blogírás, könyvírás, amit akarsz, ő benne van.

KI MERED FEJEZNI MELLETTE A VÉLEMÉNYED, még ha tudod is, hogy nem fogtok egyetérteni.

Ő így… MEGÉRT DOLGOKAT. Még akkor is amikor nem, de érzékeli az agya hogy valamit meg kell értenie és akkor megérti. Képes felfogni, hogy az emberek nem egyformák, és megérti, hogy másokat milyen motivációk mozgatnak, így nem húzza fel az agyát minden apróságon, amit te speciel pont máshogy csinálsz. Maximum megrázza a vállát és kész.


KOMPROMISSZUMOKAT KÖTTÖK. Nem csak Te. Hanem Ti.

MINDEN CSAK ÚGY SIKERÜL VELE. Hallelujah, vele végre nincs agyalás, nincs rágörcsölés, minden pontosan úgy megy vele, ahogyan mennie kellett volna mindenki mással is. Igazán üdítő.

Ő TISZTÁBAN VAN VELE, HOGY EGY JÓ PÁRKAPCSOLAT KEMÉNY MELÓ. És hajlandó ő is ugyanannyi energiát belefektetni, mint te és nem unja meg már a második héten amikor rájön, hogy le kell tusolnia, ha találkozni akar veled.

AMIKOR MEGLEP VALAMIVEL, AZT PUSZTA ÖNZETLENSÉGBŐL TESZI. És azért, hogy jobb napod legyen. De semmiképpen sem azért, hogy strigulát húzhasson a noteszába hogy ő mennyi mindent tett érted és mennyi mindent kérhet majd számon rajtad.

MELLETTE FELTÖLTŐDSZ, nem leeresztesz.

SOKAT NEVETTEK EGYÜTT. És nem azért, mert már kínodban nevetsz a sok gyökérségen amit át kell élned vele, hanem mert jól érzed magad mellette és humorosnak találod.


VELE KONKRÉTAN EL TUDOD KÉPZELNI A JÖVŐBELI MINDENNAPJAIDAT, és a fantáziáidban nem szerepelnek véres balták vagy egy kiló Xanax.

NAGYSZERŰEN TUDTOK CHILLELNI. Avagy nem kell mindenáron valaminek történnie a mindennapjaitokban ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat egymással. Plusz pont jár neki akkor, ha nem érzi párkapcsolat üdítő szórakozásnak azt, hogy az agyadra menjen.

TUDJA MIVEL VIDÍTHAT FEL, és nem fél élni vele. Tudja, hogy a kiscicás és kiskutyás videók ütnek, még ha ő maga nem is él velük.

MINDIG HAGY NEKED VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGET. Ha mindketten valami mást akartok és éppen egyikőtöknek sincs kedve kompromisszumokra, nem lelkiterrorizál bele egy olyan döntésbe, amihez nyilvánvalóan semmi kedved nincs.

SZÍVESEN SEGÍT NEKED BÁRMIBEN, anélkül, hogy átvenné az irányítást és beleszólna bármibe is.

Ha személyes problémáid adódnak, SEGÍT ÉS MELLETTED ÁLL, nem pedig az jut kapásból az eszébe, hogy nem felelsz meg így az elvárásainak.


Amennyiben tetszett a bejegyzés, kövesd a The Charmbandit Facebook oldalát, ahol elsőként értesülhetsz a blog újdonságairól!


source of feature image: unsplash.com (Tim Marshall)
sources of gifs: gif-finder.com, gurl.com, giphy.com, hercampus.com, lifeandstylemag.com

Be First to Comment

Leave a Reply