Skip to content

30+1 DOLOG, amit a ZOMBI APOKALIPSZISRŐL tudnod kell, avagy BÜSZKESÉG ÉS BALÍTÉLET ÉS A ZOMBIK | HU

Aki nem hallott még esetleg róla (annak valószínűleg van élete), nemrég jött ki egy nagyon szar érdekes film, amitől Jane Austen forog a sírjában a Büszkeség és Balítélet című filmre épül, ami pedig az ugyanezen a címen olvasható könyvre épül, de sanszos, hogy a filmkészítők nem a könyvre építették a történetet, mert minden pontosan ugyanaz, mint a filmben, leszámítva a zombikat.
Bizony: mivel a filmek világa folyamatosan fejlődik, (Hogy előre vagy vissza, az most mindegy.) a filmkészítők minden kétséget kizáróan logikusan döntöttek úgy, hogy ha a zombik mindenhol menők, miért ne lennének menők ugyanazokban a filmekben, amik egyszer már taroltak. Eleinte halálosan komolyan azt hittem, hogy paródiáról van szó, de nem. Pánikra azonban semmi ok – így is rengeteg bölcsességgel lehet az ember gazdagabb eme audiovizuális alkotásnak köszönhetően.

1. Emberi fejet levágni baromi egyszerű, egy szimpla kis tíz centis vadászkéssel nagyjából 3 másodperc alatt könnyedén kivitelezhető.
2. Igazából az emberi test bármely része rendkívül egyszerűen levágható egy kis késsel. Bámulatos!
3. Ha egy eszméletlen lassúságú zombi rád támad, a legjobb, ha szétterítve magad odaállsz egy egyébként nyitott ajtó elé (hogy egészen biztosan megtaláljon) és visongva megvárod amíg odatotyog és megeszi az agyad.
4. A 19. században minden lány 40 kiló volt és Victoria’s Secret katalógusba illő külsővel rendelkezett.
5. Ennélfogva azonban elég nehéz elhinni, hogy a főszereplőnket egy tehénnek titulálják már az elején, akit senki nem lesz hajlandó elvenni.
6. Mr Bingley konkrétan úgy néz ki mint egy One Direction tag és egy Twilight szereplő szerelemgyereke, ami már abból is látható, hogy a stáb láthatóan tapasztalt fodrásza nagyon ügyelt rá, hogy korhű frizurát készítsen a szereplőknek – a történelem tanáraink már aztán nem mondhatják, hogy a látványosan megtépett, melírozott korai justin Bieber frizurát nem a 19. században találták fel.
7. Hosszú, suhogós estélyi ruhában rendkívül könnyű zombikat szabdalni.
8. A pasztellszínű estélyi nagyon nehezen koszolódik és ezer százalék, hogy akkor sem lesz véres, ha egy egész zombihordát mészárolsz le.
9. Ha öt lány éppen egy rakás zombit gyilkolászik egy bálteremben, a legjobb döntés amit két ereje teljében lévő férfi hozhat, az az, ha egy jól megközelíthető helyen megállnak és végignézik amíg a lányok befejezik a munkát és közben arról társalognak, hogy milyen jó nők. (Ugyanezen férfiaknak nem kell aggódniuk, senki nem fogja megtámadni őket.)
10. Egy kétségtelenül ijesztő és tragikus éjszaka után a lányok általában a helyes fiúkról szeretnek csacsogni lefekvés előtt, miközben kifésülik egymás haját.


11. Kungfu edzés közben remekül lehet filozofálgatni és társalogni, sosem fogysz ki a levegőből.
12. A 19. századi zombiapokalipszis idején mindenki fogta magát és vagy Japánba vagy Kínába ment küzdősportot tanulni (mert máshol olybá tűnik nem küzdenek az emberek), egy olyan korban, amiben one does not simply utazgat jobbra vagy balra, pláne nem egy egész náció. Pláne nem több náció.
13. Szóval ebben a korban (és filmben) nem gáz ha a nő tud harcolni és fegyvert forgatni, de az hatalmas probléma, ha nincs férje.
14. A lovak félnek a zombiktól, úgyhogy amennyiben lovaglás közben találkoztok eggyel, nagy valószínűséggel ledob majd a hátáról és szépen hazamegy.
15. Ezzel párhuzamban pont, mikor megpróbálod lelőni a zombit, a fegyvered tönkre fog menni.
16. A zombi, ami pedig eddig vonszolta magát, hirtelen megtanul maratont futni és könnyedén odaér hozzád mire eldobod a pisztolyod, hogy másik fegyvert ránthass elő.
17. Ebben a filmben mindenki szereti hosszasan mélázva megvárni, amíg a zombik lassan odamennek hozzájuk. Tényleg, végül is no pressure.
18. Repülő legyeket elkapdosni is nagyon könnyű.
19. Mivel mindenkinek volt lehetősége vagy Japánban vagy Kínában tanulni, ezért angliai otthonukba visszatérve az emberek már csak kínai és/vagy japán nyelvű könyveket olvasnak.
20. Ha valaki segítségért kiált, feltétlenül szaladjunk oda többed magunkkal amilyen gyorsan csak tudunk, de mindenképpen álljunk meg és inkább azért mégis csak várjuk meg mi történik. Ne, ne segítsünk.


21. Az élőhalottak rajonganak a grandiózus bálokért, ezért zombi apokalipszis idején ezeket a legjobb lenne mellőzni – de ugyan miért is tenné ezt bárki is.
22. Ha többen vagyunk egy küzdelemben, mindenképpen csak egyszerre egy ember verekedjen a zombikkal! A másik üljön szépen és nézzen tátott szájjal.
23. A nők még egy embert próbáló zombi razzia után is képesek valami szarkasztikus kis megjegyzést odavetni az őket megmentő és számukra vonzó férfinak.
24. Mindig bízzunk abban a hímnemű egyedben, akit csak pár napja ismerünk és aki lakhelyünk egy számunkra teljesen ismeretlen és köztudottan veszélyes részére visz minket csak úgy poénból.
25. Vasláncokat már kicsit nehezebb letépni, de csak egy kicsit kell akarni és már megy is!
26. A zombi apokalipszis kellős közepén bátran vágjunk párbajba egy zombikkal teli mező közepén! Nem fognak bántani még akkor sem, ha mi vagyunk az egyetlen élők a közelben, jobb szeretnek ilyenkor körbe-körbe futkosni anélkül, hogy nekünk jönnének.
27. A zombik néha egyébként szeretnek futni.
28. Egy percig se aggódjunk, hogy frizuránk netalántán nem fogja kibírni az apokalipszist – ugyanis még ha fel is robbantják a hidat amin átkelünk, hajunk tökéletesen megőrzi majd tartását.
29. Még ha öntudatlanul is fekszünk egy híd felrobbantása után, arra mindenképpen emlékezni fogunk ha egy nő azt mondta a közelünkben, hogy nagyon bír minket.
30. A korabeli esküvőkön abszolút nem fura, hogy a vőlegény ugyanabban a bőrzakóban jelenik meg, mint amit az egész filmen keresztül viselt.
30+1. Ne aggódjunk egy pillanatig sem, ha a történet kezdetekor azt mondják ránk, hogy nem vagyunk elég attraktívak és soha nem találunk majd párt! Rövidesen azért csak össze fogunk szedni három házassági ajánlatot is.


Amennyiben tetszett a bejegyzés, kövesd a The Charmbandit Facebook oldalát, ahol elsőként értesülhetsz a blog újdonságairól!


source of feature image: alessandraribolini.wordpress.com
sources of gifs: picz.ge, tenor.co, reactiongifs.com, wifflegif.com 

Be First to Comment

Leave a Reply