Skip to content

40 FURCSA KIS DOLOG A VÁMPÍRNAPLÓKBAN | HU

Annak ellenére, hogy egyik nagy hobbim az értelmetlen audiovizuális művek indokolatlan becsmérlése, nem élhetek többet hazugságban: egyik nagy guilty pleasure sorozatom a Vámpírnaplók. (Ami aztán a cikkeimben el-elejtett számtalan utalásból egyébként abszolút nem észrevehető, ennyire nem lehet ám átlátni rajtam.)
Mindazonáltal nem lehet eltussolni azt a felettébb nyilvánvaló tényt, hogy ez a sorozat sem éppen a józan észre épülő gondolatmeneteken alapul, (elvégre kapásból vámpírokról szól) úgyhogy 8 röpke évad alatt még a legnagyobb rajongó is belátja, hogy bőven vannak logikai bukfencek ebben a műsorban is.

Például?
#spoileralert

1. Hogy senkinek nem kell soha dolgozni mennie.
2. Hogy senkinek nem kellett soha túlzottan sokat tanulnia ahhoz, hogy játszi könnyedséggel elvégezze a gimit és az egyetemet, vagy ha mégis, tökéletesen tudta egyensúlyozni a hétköznapokat a tanulással, a vámpírokkal való lógással, és a folyamatos halálesetekkel, miközben nekem gimiben speciel a kedvenc sorozatomat nehéz volt összeegyeztetnem a tanulással.
3. Mit dolgozik Elena nagynénje, ha egyetemre jár?! Valaki keressen már pénzt.

4. Hogy senki nem tartja különösnek, hogy Elena egyszerre veszíti el a szüleit, majd egy évfolyamtársát, majd jön rá, hogy a barátja is lényegében halott, majd a nagynénje is elpatkol, a testvére is, a legjobb barátai is, megtudja, hogy örökbe fogadott gyerek, ami nem számít, hiszen amint találkozik az igazi anyjával és apjával, ők is meghalnak, és onnantól sorban gyakorlatilag mindenki, akivel csak találkozik – és mégis ő a legkiegyensúlyozottabb ember nem csak a sorozatban, de az egész világegyetemben. Vagy komoly drogproblémái vannak, vagy egy full-on pszichopata, ami legalább némi magyarázatot adna arra az egyébként értelmetlen tényre, hogy miért is lóg a Salvatore fivérekkel. Plusz, egy kicsit feldobná a sorozatot is.
5. Apropó Elena és a halál. Mytic Falls kisvárosa nem gondolja, hogy kicsit foglalkozni kéne Elena és Jeremy gyámjával, aki meghalt még mielőtt ők befejezték volna a gimit? Mert kizártnak tartom, hogy az, hogy a töri tanáruk, aki pár hónapja járt a nagynénjükkel és ezért a házukban alszik elég egy gyámhatóságnak.
6. Elenát jobban érdekli, hogy együtt legyen Damonnal mikor végre felébred 70 év múlva, mint hogy a saját testvérét lássa felnőni.
7. Mellesleg Elena annak ellenére szerelmes Damonba, hogy az egyébként tényleg a szeme láttára ölte meg a kisöccsét.
8. És a töri tanárát.
9. És bántalmazta a legjobb barátnőjét.
10. Szóval összességében szuper üzenetet közvetít – hiába vagy te egy nagyon rendes srác, a csajod úgyis lelép majd a gyökér tesóddal.

11. Hogy a tény, hogy a vámpírvér nem gyógyítja a rákot nem elég érdekes az íróknak, hogy kicsit jobban kifejtsék a miérteket.
12. Hogy több évad után az írók nem érezték fontosnak, hogy kifejtsék Katherine hova az életbe szippantódott fel.

13. Hogy egy ilyen kisvárosban hogy lehet ennyi halálesetet eltussolni.
14. Hogy miután Elenáról a sorozat kezdetekor azt a képet kaptuk, hogy írónak készül, valahogy mégiscsak orvos lett belőle, ami azért egy elég nagy karrierváltás.

15. Hogy ha már “állattámadással” próbálnak eltussolni minden marcangolásos halálesetet, miért nem akadt egy valaki a városban aki kihívta volna a nemzeti erdészetet, hogy ugyan foglalkozzanak már az üggyel.
16. Vagy hogy egyáltalán senki nem tartja különösnek, hogy noha rejtélyes állatok gyilkolnak mindenfelé, mégse látott még senki egyet se.
17. Hogy az egész sorozat a testvérségről szól, miközben a két főszereplő testvérpárunknál még Trump és Obama sem rühelli jobban a másikat.
18. Hogy amikor Katherine kitépi egy lány gerincét egy zsúfolásig teli álarcos bálon, azt valahogy senki nem veszi észre.
19. Hogy amikor Katherine kitépi egy lány gerincét, valahogy mindezt sikerül úgy kiviteleznie, hogy egyébként ne folyjon vér.
20. Katherine még a zuhanyzóból is makulátlanul sminkelve jön ki. Emlékeztek?


21. Hogy nem létezik olyan, hogy csúnya, vagy csak szimplán átlagos küllemű karakter.

22. Hogy az emberi fejek nincsenek kellőképpen rögzítve az emberi testre, így baromi könnyű azokat lenyessenteni.
23. Hogy az egyetlen ember akit mindig mindenki megvéd, megkeres, felkutat és felügyel, az még csak nem is Elena, hanem Damon.
24. Hogy Jeremy simán leléphet vámpírokra vadászni alig huszonévesen, de Damont még véletlenül se engedik el maguktól az emberek.

25. Hogy soha senki nem hord magánál táskát!
26. Hogy Damon százakárhány év után hallott először a vérfarkasokról és még ezután sem hitt bennük.
27. Ironikus módon pedig az ezt követő éveken belül kapásból egymás után ismerkedhet meg hibridekkel, szirénekkel és magával az ördöggel, ami már igazán meg se lepi.
28. Hogy Enzo hetven évet volt fogságban ami alatt számtalanszor megcsonkították, kivágták a szerveit és a többi – mégis ő az egyetlen, aki sose szenved PTSD-től?
29. Miért is nem tud Matt nemes egyszerűséggel lelépni? Ő az egyetlen normális emberi lény a sorozatban és semmi nem köti a többiekhez, sőt gyakorlatilag mindenkit utál.
30. Hogy Elena két testvérrel is összeszűrte a levet, mégse tekinti senki egy ribancnak.


31. Hogy alig végzik el az egyetemet, de már kajak mindenki árva de csak semmi pánik, ez senkit nem érdekel.
32. Hogy minden egyre sötétebb! A nyolcadik évadnál tartunk és én nem látok semmit, esküszöm!
33. Hogy hat évad kellett, hogy a készítők rá legyenek kényszerítve arra, hogy az egyébként eléggé kompetens többi szereplővel is foglalkozzanak, és ehhez is az kellett, hogy a főszereplő lelépjen.
34. Még a főszereplő is megunta a saját történetét.
35. Hogy mindenkinek a szerelmi története izgalmasabb volt, mint Elenáé és a Salvatore fiúké, de azért csak hat évadon keresztül kellett nyúzni szerencsétleneket.
36. Hogy valamiért mindenkinél eljátszották az érzelemkikapcsolós-bekapcsolós játékot, aminek kivétel nélkül mindig ugyanaz lett a vége.

A legutóbbi epizódból pedig:

37. A legutolsó évadnak már köze nincs a józan észhez – Damon és Stefan, mint modern férfi szirének fogják magukat és jó embereket kényszerítenek gonosz dolgokra, hogy lelküket odadobják az ördögnek. Ez még önmagában akár érdekes téma is lehetne, csakhogy gyakorlatilag bármilyen mondvacsinált ürüggyel képesek kinyírni bárkit, így egyrészt egy idő után a szirén létnek nincs is értelme, másrészt már kapásból az fura, hogy miért is gonosz dolog például az, ha valaki nem akar meghalni. Mert konkrétan azért ölnek meg egy férfit, amiért az azt mondta, hogy ha választania kellene maga és egy másik ember között, nyilván a másik ember haljon meg. Nagyon ördögi.
38. Hogy varázsharang. Are you fucking serious?
39. Hogy egy vámpírt ráköthetnek egy orvosi műszerre, elvégezhetnek rajta egy rakás embereken elvégzendő vizsgálatot amik kimutatják, hogy valaki él, és soha senki nem jön rá, hogy az illető egyszer már meghalt?! Akkor orvosilag mégis mi a különbség vámpír és ember között?!
40. Hogy egy orvos nem veszi észre, hogy az infúzióba egészen tökéletesen észrevehetően nem átlátszó folyadék van töltve, hanem verbéna.


Amennyiben tetszett a bejegyzés, kövesd a The Charmbandit Facebook oldalát, ahol elsőként értesülhetsz a blog újdonságairól!


source of feature image: wall.alphacoders.com
sources of gifs: pinterest.com, wifflegif.com, rebloggy.com, favim.com, bestanimations.com

4 Comments

  1. Zsoo Zsoo

    imádom a sorozatot de ez már nagyon kellett!!! 😀 😀 😀

  2. Szia! 🙂 Teljesen igaz minden, amit leírtál, de azt még hozzá tettem volna, hogy eleinte azt mondták, hogy vagy csak boszorkány, vagy csak vámpír lehet valaki,azonban mégis felbukkantak az eretnekek a semmiből, aki meg mind a kettők lehetnek, mégse magyarázták meg, hogy hogyan lehetséges ez (Legalábbis úgy emlékszem, hogy nem adtak magyarázatot)

    • The Charmbandit The Charmbandit

      Hah! És milyen igaz, ezt el is felejtettem! 😀

Leave a Reply