Skip to content

20 DOLOG, AMIT GYEREKKORUNKBAN MIND SZERETTÜNK VOLNA | HU

Vagyis én. Én akartam. De fogadni mernék, hogy más 90-es években született lány (talán fiú) is legalább egy pontot magáénak érez az alábbi listából, amit leginkább gyerekkori kedvenc sorozataink és könyveink inspiráltak.

És akkor melyek voltak nagyra törő álmaink?

1. Hogy levelet kapjunk a Roxfortba. Még szép. Alig tanultam meg olvasni és már faltam is az első Harry Potter kötetet és amikor 11 éves koromban senki nem küldte nekem a jól megérdemelt levelemet, fogtam magam, szereztem egy zöld tintájú tollat, és kérlek megírtam inkább magamnak. Botorság volna azonban azt hinni, hogy itt megállt a tudomány: egyszer-kétszer komplett magánórákat tartottam ismételten csak saját magamnak varázslásból.


2. Majd bekerülni a Griffendélbe. Mert az nem elég, hogy bekerülsz a varázslóiskolába, ott is a legmenőbb csoportba kell beosztaniuk. Persze miután életem már ott kisiklott, hogy kiderült, nem vagyok potenciális varázslótanonc (bár szerintem arról lehet szó, hogy a baglyok elkeveredtek és már 14 éve nem találnak ide), még mindig ott volt később a Pottermore, ahol pár perc alatt bárki kiderítheti, hogy melyik házba kerülne be… ami egyeseknek, nos, mint kiderült, nem a Griffendél. Akkor sem, ha többször tölti ki. Ne is ejtsünk szót róla.

3. Saját varázspálcát! Ezt ismeretlen tettesek odáig vihették, hogy miután gondosan kikutatták valami abszolút megbízható forrásból, hogy a varázspálcákat szerdánként napkeletkor kell kihusintani, (halovány lila gőzöm sincs honnan szerezhették ezek a bizonyos emberek az információikat egyébként) ezért 11 évesen egy szerdai napon még napkeltekor képesek voltak kilopakodni a házukból és az első fát megrongálni majd realizálni, hogy valahogy még mindig nem tudnak lebegtetni.

4. Saját varázskönyvet. Mert nem csak a Harry Potterben, de a Sabrina, a tiniboszorkányban és a Bűbájos Boszorkákban (tehát lényegében a szakmai platformok szerint) is mindenkinek volt saját varázskönyve megbarnult lapokkal, így nagy lelkesen válogathattunk a környezettudatos füzetek közül, bármiféle környezettudatosság nélkül.

5. Varázserővel vagy bármilyen más szuperképességgel rendelkezni. Mert oké, hogy nem kerültünk be a Roxfortba, de pubertáskor környékén még igazán felcsaphattak volna más különleges képességeink. (Nem csaptak, bár egyesek szerint az is kész csoda, hogy képes vagyok néha 12 órákat átaludni anélkül, hogy bármiféle zajra felébrednék.)

6. Hogy a képzeletbeli barátunk azért mégiscsak valódi legyen. Mert, amennyiben az előző pontokból nem következett volna egyértelműen, nekem olyanom is volt még fiatalabb koromban, és noha tök jófej dolog volt tőle, hogy ott volt nekem, elég kellemetlen volt vele társaságban megjelenni és beszélgetni.

7. Járni egy vámpírral. De minimum elérni, hogy halálosan szerelmes legyen belénk egy. Vagy kettő. Az összes.

8. Vámpírnak lenni. Még szép. De természetesen mindezt úgy akartuk volna kivitelezni, hogy közben vámpírvadászok is vagyunk, azt tegyük hozzá.

9. Vagy csak szimplán halhatatlanok, örök fiatalsággal megspékelve. Valljuk csak be, igazából ezzel is bőven beértük volna, és csak kicsivel később realizáltuk, hogy hacsak nem intézzük el, hogy a családunk és a barátaink is ilyenek legyenek, akkor egy egész örökkévalóságot kéne szólóban lenyomni és ez így tökre nincs rendben.

10. Roadtrippelni és vadászni a természetfelettire a Winchester fivérekkel. Természetesen úgy, hogy idővel mindkettő halálosan belénk szeret. Ami kész vicc, tekintve, hogy egy barátnőmnél nem tudnék egy éjszakát csak úgy ott tölteni, mert kiborít, hogy egy ismeretlen fürdőszobát kell használnom, így noha a természetfeletti lények gyilkolása még akár rendben is lenne, de a feltételezhetően ismeretlen testnedvekkel beborított harmincéves autó hátsó ülésén való kocsikázás és vadidegen, kétes tisztaságú, lerobbant motelekben való megszállás minden bizonnyal kifogna rajtam.


11. Zombiapokalipszist, de csak úgy, hogy a családunk totális biztonságban van, mi meg csak rohangálunk mindenfelé és lövöldözünk meg gyilkolászunk mindenkire. Csak vicceltem. Erre még mindig várok. Egyébként azt hiszem ez egy kakukktojás, mert a mi gyerekkorunkban még nem is nagyon voltak zombik.

12. Bárminemű előzetes egyeztetést mellőzve dalra fakadni az iskola folyosóján és random táncdal fesztiválba kezdeni, amelynek egészen véletlenül mindenki ismeri a koreográfiáját. És természetesen mennyei orgánummal rendelkezni, amit felfedez egy éppen arra járó tehetségkutató.

13. Beszélgetni az állatokkal. És elérni, hogy legyen egy saját kutyánk, akivel naphosszat beszélgethetünk és szuper kalandokba keveredhetünk.

14. Hogy legyen egy gardróbajtónk, ami más univerzumokba vezet. Kösz a tippet, Sabrina.

15. Csettintésre változtatni a külsőnket. Hiába, már gyerekkoromban tudtam hogyan lenne a legjobb pénzt spórolni.

16. Egy ikertestvért. Hogy mindig legyen valaki velünk, akivel megoszthatjuk legmélyebb gondolatainkat és aki soha nem hagyhat el. Most, hogy belegondolok, gyerekkoromban elég durva érzelmi problémáim lehettek.

17. Hogy a nyarunk életünk legjobb nyara legyen (de minden nyáron) és hogy abban a három hónapban találkozzunk életünk szerelmével. (Szintén minden nyáron.) És amikor nem ez történt (mert nem ez történt) akkor az rendkívül tragikus volt.

18. Hogy kiderüljön, valójában egy királyi család sarjai vagyunk. (De természetesen úgy, hogy az eredeti családunkat is megtarthatjuk.)

19. Mindig készen állni rá, hogy valami izgalmas történjen velünk. Mert a filmekben és a sorozatokban mindig mindenki jól néz ki és emberi ruházatban van a nap 24 órájában, így amikor beüt a zombiapokalipszis, persze, hogy mindenki készen áll arra, hogy futkorásszon jobbra-balra anélkül, hogy mindezt egy szakadt pizsamanadrágban tenné. Vagy amikor az ember fentebb említett vámpír barátja csak úgy bekopog a második emeleten lévő ablakon, a főszereplő lány sosem épp a kis otthonkájában, halálra nyomkodott arccal írja a matek házit, hanem teljesen kisminkelve a legmenőbb szerelésében.

20. Ugyanabba a kávézóba járni a legjobb barátainkkal, ahol mindig ugyanarra a kanapéra ülünk rá és ahol valahogy mindig ott van valamelyik barátunk amikor mi éppen betoppanunk.


Amennyiben tetszett a bejegyzés, kövesd a The Charmbandit Facebook oldalát, ahol elsőként értesülhetsz a blog újdonságairól!


source of feature image: unsplash.com (Sergey Zolkin)
sources of gifs: studentkaren.fi, skyrock.com, celebritytoop.com

2 Comments

  1. Lina Lina

    :). A 20-asat én megéltem. Egy pécsi kollégium társalgójában, még a nagy felújítások előtt. Közös konyha, zuhanyzó, wc, de ez nem számított, mert ott volt a társalgó, ahol volt többek között egy nagy zöld kanapé, és mindig volt kint legalább egy, de inkább több jó barát, akivel meg lehetett váltani a világot és meginni egy kávét:). Milyen furcsa érzés ezt a listát olvasva realizálni, hogy a gyerekkori álmok valóra válnak XDXDXD!!!

    • The Charmbandit The Charmbandit

      Valóra váltottad gyerekkori álmomat!! <3 😀

Leave a Reply