Skip to content

10 IDIÓTA SOROZAT, amit azért csak megnéztünk | HU

Minden bizonnyal nem kell sokat magyaráznom, hogy ahhoz, hogy valaki a béna sorozatokról annyit tudjon írni, mint én, ahhoz akarva-akaratlanul, de valószínűleg meg is kellett néznie párat az évek során. Ami meg is történt. Mentségemre legyen mondva viszont, hogy becsszó nem csak olyan sorozatokat és filmeket néztem és nézek amelyektől nyolc napon túl gyógyuló mentális sérüléseket lehet szerezni – de valljuk be, sokkal szórakoztatóbb a brutálisan gáz darabokról beszélni, mint azokról, amiket szeretek.

THE VAMPIRE DIARIES és a THE ORIGINALS Avagy a “fiatal vámpírok” és az “öreg vámpírok”, akik nem öregek, még véletlenül sem bölcsebbek, viszont nagyon-nagyon dühösek és baromi bosszúszomjasak az idő 99%-ában, annak ellenére, hogy egyébként nekik van aztán a világon a legkevesebb problémájuk tekintve, hogy mennyire kő gazdagok és soha nem öregszenek meg. Ahogy a Vámpírnaplókat és spin-offját, a The Originals-t elnézem, a producer-író Julie Plecnek nagyon durva családi háttere lehet, mert mind a két sorozat ugyanarról szól: hogy a testvérek mennyire rohadtul rühellik egymást, de fizikailag képtelenek a másikat eltenni láb alól legjobb próbálkozásaik ellenére.
(Hosszú időre legalábbis.)
De kit érdekel mindez, mikor mindenki nevetségesen jóképű és gyönyörű és tökéletesen mozognak a félhomályban, ami a sorozat ismételten nagy százalékát felemészti.

TEEN WOLF Nem tudod mit hagysz ki, ha nem nézel bele legalább egy részbe. A sorozat egyébként arról szól, hogy van egy gimis srác, akit egy éjszaka megharap egy vérfarkas, de kit érdekel, amikor minden egyes hímnemű szereplő olyan brutálisan jól néz ki, mintha a nap 24 órájában csak edzenének – ami valószínűleg nem áll messze a valóságtól, hiszen máshogyan nem tudnának sorozatszerepeket megkapni tekintve, hogy kegyetlenül pocsék színészek. Na mindegy, szóval pár évad alatt gyakorlatilag minden iskolatársa vagy meghal vagy valamilyen fura természetfeletti lény lesz – elképesztő testi adottságokkal.
Mármint tényleg. Elképesztő. Testi. Adottságokkal. Nem tudom mondtam-e már. Érdemes megjegyezni, hogy baromi low budgeten kezdték a forgatást, ami legalább az elején megmagyarázza a nevetséges effekteket és azt, hogy egyértelműen látszik a verekedős jeleneteken, hogy valójában senki nem üti meg a másikat.

SUPERNATURAL 2 testvér, 1 angyal, 13 évad és atya ég, mennyi indokolatlan és értelmetlen szál. A legjobban úgy jársz, ha megnézed az első három évadot és majd valamikor a legutolsó részt, mert őszintén, egy idő után a szezonok a következőképpen kezdenek el felépülni: valamelyik testvér az előző évadban meghal, a másik testvér szomorú, az első testvér feltámad, a másik már nem szomorú többé, elmennek vadászni, megharagudnak egymásra, az előző évad ellenségénél még indokolatlanul nagyobb erejű természetfeletti lény próbálja őket megölni, és lám, az egyiket meg is öli az évad végén csak, hogy az egész újra kezdődjön az elejéről. (Azért azt hozzá kell tennem alássan, hogy mindezek ellenére még messze ez a legjobb sorozat a felsoroltak közül.)

PRETTY LITTLE LIARS Avagy nézd hosszú-hosszú évadokon keresztül, ahogyan négy lány indokolatlanul sikoltozik, rezzen össze és riadozik egyfolytában, miközben valaki egyáltalán nem akarja őket nem hogy megölni, de bántani sem.

GOSSIP GIRL Bár a vége felé már kihagytam egy egész évadot csak, hogy ugorjunk már, nem kellett aggódni, hogy nem fogom tudni felvenni a fonalat. Ebből a sorozatból megtanulhatod, hogy a legtöbb, amit a sikeres jövőd érdekében tehetsz, az az, ha kapásból egy baromi gazdag családba születsz bele, de minimum ilyen emberek a barátaid, és hogy nem számít, ha a barátod egy pszichopata állat, aki úgy bánik veled mint egy mocskos prostituálttal, mert a végén úgyis elvesz feleségül ami azért jó, mert szülhetsz neki gyereket. És amiatt se kell aggódnod, hogy korrekt személyiséget fejlessz, mert csak az a fontos, hogy magadba vetett jogos bizalmatlanságaidat kegyetlen, bosszantó, sznob attitűddel és elmebeteg viselkedéssel leplezd – meg persze rengeteg pénzzel.

SZEX ÉS NEW YORK A mai napig nehezen tudom felfogni, hogy miért is gondolják sokan azt, hogy ez egy abszolút korrekt és a nőket felemelő sorozat, miközben a főszereplő totálisan magatehetetlen és életképtelen, másról sem szól, mint hogy hogyan keféltessük meg magunkat minél több hímnemű egyeddel, majd válasszuk ki végül a sok közül azt, aki a leggyökerebb volt velünk de legalább sok a pénze, és hogy a drága cipők és a töménytelen mennyiségű ruhák felhalmozása a hozzánk hasonlóan még kivénhedten is agyatlan barátnőinkkel maga az élet csúcsa.

LIPSTICK JUNGLE Más néven Rúzs és New York, mert tényleg ugyanarról van szó, mint a Szex és New York esetében, csak itt úgy tesznek, mintha a főszereplőinknek tényleg lenne karrierje. Szomorú (bár várható) tény, hogy ezt senki nem nézte, úgyhogy rövid időn belül elkaszálták és már sose tudom meg mi is lett velük. (Úgy értem akár rá is kereshetnék Google-n, de az túl egyszerű lenne.)

GREEN ARROW A sorozat, amit azért kezdtem el nézni, mert az egyik barátnőm azt mondta nagyon jól néz ki benne a főszereplő (és mert, ahogyan az előzőekben megfigyelhette bárki, rendkívül tudatosan válogatom meg az audiovizuális műveket) és azért hagytam abba, mert annyira azért nem cuki, hogy végigszenvedjem azt a mérhetetlen sok hülyeséget amit tartalmaz. Lényegében az egész arról szól, hogy szuperhősnek lenni baromi könnyű, csak egy rakás pénz, egy jó szabó, meg egy külföldi kell hozzá aki megtanít egy pillanat alatt verekedni. De miért lennél csak te ilyen menő, ha gyakorlatilag a kishúgoddal és a létező összes volt barátnőddel egyetemben bárki szuperhőssé avanzsálhatja magát pár hónap alatt egy menő bőrszerkóval.

ONE TREE HILL Őszinte leszek, nem néztem sokáig és összesen három dologra emlékszem: hogy a sorozat szerint tök oké volt az, hogy két 16 éves, akik pár hónapja ismerik egymást, összeházasodnak és összeköltöznek, és hogy az egyik lány, akiről soha nem tudtuk meg, hogy tudott egyáltalán varrni, egyik részről a másikra hirtelen már összedobja az előző párosunk menyasszonyának az esküvői ruháját.

GREY’S ANATOMY Avagy Amerika Barátok köztje, ahol még a többszörösen operálhatatlan tumorral rendelkező hajléktalan, társadalombiztosítás nélküli páciens is túl képes élni egy részt, de az orvosok aztán mind egytől-egyig meghalnak. Nem tudom mikor jönnek rá, hogy az egész klinika valószínűleg egy indián temetőre épült, de egy idő után elég gyanús, hogy pár éven belül ezeknek az embereknek sorban zuhannak le a repülőgépeik, lövik le őket és szenvednek sorozatos autóbaleseteket meg random fulladásokat és földrengéseket.


Amennyiben tetszett a bejegyzés, kövesd a The Charmbandit Facebook oldalát, ahol elsőként értesülhetsz a blog újdonságairól!


source of feature image: wallpapersdsc.net
sources of gifs: big-picture-f-a.blogspot.hu, betches.com, newnownext.com, giphy.com 

4 Comments

 1. blastic blastic

  Szegénykém. Én csak néztem és pislogtam, hogy mennyi feszültség lehet az íróban, ha egy ily “minőségi” kritikát volt képes kiadni a kezéből. Holott világosan látszik, hogy a fő problémája az, hogy olyan sorozatokba tenyerelt bele, ami nem az ő stílusa és ahelyett, hogy kulturáltan tovább állt volna, elkezdte ízléstelenűl lehúzni őket. Persze úgy, hogy az is világossá volt, hogy többnek szimplán nem érti a lényegét, ezért megmaradt az egyszerű kis megoldásánál: lehúzni és minősíthetelen stílusban minősítgetni azokat. “Kár”, hogy a fegyvere visszafelé sült el. Megsúgom: nem ettől lesz híres kis blogger. Egyszer talán megtanulja. Ha nem? Ne csodálkozzon, hogy a minősíthetetlen stílusát nem fogja buksisimogatás övezni.

  • The Charmbandit The Charmbandit

   Kedves Ismeretlen Kommentelő!
   Valóban, ez egy igen komoly, mély, társadalmilag meghatározó és igen érzékeny téma, így megértem, hogy valaki feltétlen szükségét érzi, hogy ilyen véresen komolyan vegye azt, hogy egy, a fent olvasható írásnál sokkal minősíthetetlenebb és gusztustalanabb stílusban igyekezze lehúzni a szerzőt ahelyett, hogy kulturáltan tovább állna kis ujjacskáival. 🙂
   Egyébként igen, magad is megfogalmaztad nagyon ügyesen: ezek a sorozatok NEKEM nem tetszettek, és mivel ez az ÉN írói platformom, ezért leírtam róluk a SAJÁT véleményemet, amiről gondoltam, hogy nem fog mindenkinek tetszeni, amivel nekem semmi problémám nincs, megértem. 🙂 Kérlek ne aggódj, semmi bajom ezekkel a béna sorozatokkal, és bénaságuk ellenére én is szerettem őket, sőt, némelyiket még most is szeretem és abszolút megértem miért nézik őket mások, de a tények azok tények, és írtam róluk egy könnyed, kritikának még csak nem is nevezhető írást, amit csak az vesz ilyen brutálisan komolyan, akinek az élete durván ingerszegény.
   Mindenesetre további szép napot!

 2. M. M.

  Dylan O’Brien azert eleg messze van a kegyetlenul rossz szineszettol. 🙂

  • The Charmbandit The Charmbandit

   Na, bocsánat, ő teljesen kiment a fejemből, pedig teljesen igazad van. Mondjuk szerintem azért nem ugrott be, mert neki nem a külsejére építették a karakterét. 😀 De ja, tök igaz. 🙂

Leave a Reply