Skip to content

20 DOLOG, AMIT NE MONDJ EGY LÁNYNAK, soha, semmilyen esetben, hacsak nem akarsz meghalni | HU

Szerintem a fiúk irtó aranyosak. Olyanok, mint a kiskutyák – hiába rágják szét a cuccaidat, ürítenek a szoba közepére és varázsolnak egy szobát állatszagúvá, ha sokáig tartózkodnak benne, nem tud az ember rájuk haragudni, mert olyan kis elbűvölően tudnak nézni kifelé a fejükből. (A terapeutám persze mintha említette volna korábban, hogy ez annyira nem egészséges hozzáállás a férfi nemhez, de ugyan mi baj lehet ebből, kérdem én.)
Éppen ezért én személy szerint nem tudok haragudni rájuk, amikor olyan dolgok csúsznak ki a szájukon, amiktől simán meglendülhetne a jobb kezem, de azért ha te férfi vagy és nem akarsz idő előtt halálnak halálával lakolni, akkor ezeket a mondatokat ki ne merd ejteni a szádon se a feleségednek, se a barátnődnek, se anyukádnak, se senki másnak, akinek potenciálisan egy vagina lehet a két lába között. Soha. Persze még van vagy ezer másik dolog, amit ha kimondasz előttünk meghalsz, de hát arról már magadtól kell rájönnöd melyek azok, sok sikert.

“Áh, én a házasságban nem hiszek – de gyereket azért szülhetnél!” Hát hogyne! És ha lehet, légyszi még apasági nyilatkozatot se tegyél, nehogy még a végén bármiféle köteléked fűzzön a családodhoz.

“Ugye, ha terhes leszel, fogsz terhes tornára járni?” Mert a férfiak tudják, hogy miért érdemes aggódni. Oly aggodalommal képesek viseltetni a barátnőjük térfogata iránt egy gyerek kihordása után, hogy talán még azt se vennék észre, ha az említett gyereknek két feje lenne.

“Szerinted el fogsz hízni szülés után?” Igen, és téged is felzabállak. Néha úgy érzem, hogy még a férfiak is jobban félnek a szülés utáni elhízástól, mint mi, nők. Ami egészen nevetséges, tekintve, hogy még egy hímmel se találkoztam, aki ne akart volna gyereket. Mármint nem tőlem. Hanem úgy összességében.

“Ha összeköltöznénk, ugye minden nap főznél?” Még szép! És minden nap egy pohár jéghideg koktéllal várnálak miután hazaértél a munkából. Mert ugye nyilván nekem erre bőven lesz időm ugyanannyi munka és elfoglaltság mellett. Félreértés ne essék, nyilván szívesen főzök magunkra, de lehetne, hogy ez nem csak és kizárólag az én dolgom mikor igazából egyébként ugyanolyan elfoglalt életet élünk?

“Áh, ne menjünk étterembe az olyan drága – főzzünk inkább!” Értsd: gondosan készítsük elő az alapanyagokat, kezdj el krumplit hámozni, majd ő lassan, észrevétlenül kislisszol a konyhából “ellenőrizni az e-mailjeit” és már csak akkor látod viszont, amikor érzi, hogy lassan elkészül a kaja. Ha pedig mázlid van, megpaskolja a hátad, hogy milyen kis ügyes vagy.

“Itt vagyok a Decathlonban… ne vegyek neked kézi súlyzót?” És még csodálkoznak, ha naponta megkérdezzük, hogy kövérek vagyunk-e.

“Ne sminkeld magad, te anélkül is olyan szép vagy!” majd miután te magadra szedsz némi önbizalmat és huzamosabb ideig nem hordasz a közelében sminket “Milyen szép az a lány! De ne aggódj – nekem így is te vagy a legszebb.” Így? Mármint csúnyán?

“Edzettél már ma?” TE edzettél már az elmúlt három hónapban? Mert az tök szuper, hogy neked még akkor is kockás a hasad, amikor nem csinálsz vele semmit, de attól te még így is lustább vagy mint én.

 “Áh, csak az exem írt.” Nem ír. Mert nincs keze. Mert letéptem.

“Te mindig ilyeneket eszel?”

“Ugye te nem akarsz ilyen cuccokat hordani?” De, valójában nagyon szívesen felvennék valami olyasmit, és mivel ez az én kis testem, ezért meg is teszem, ha ahhoz támad kedvem.

“Egy igazi nő mindig magassarkút hord – te nem akarsz olyat hordani?” Csakis utánad.

“Én nem fogom kirakni Facebookon, hogy kapcsolatban vagyunk, az olyan gáz.” Tudom, hogy milyen szánalmas dolog nőként egy ilyen pitiáner kapcsolati státuszon fennakadni és tisztában vagyok vele, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat nem azon múlik, hogy felvillan Facebookon a “kapcsolatban” felirat – de mi, nők, irracionális teremtmények vagyunk és mindennemű racionális gondolatom ellenére követelem a “kapcsolatban” feliratot, ha már azon képes voltál egy hétig merengeni, hogy mikor rakd ki az új munkahelyed nevét.

“Milyen kis helyes az a barátnőd!” Nem. Szerintem helyes a barátnőm. Anyukám szerint helyes a barátnőm. A szomszéd srác szerint helyes a barátnőm. De szerinted még véletlenül se legyen helyes a barátnőm.

“Ja, ma este bulizni megyünk a fiúkkal.” Oké, ez lehet, hogy csak engem zavar baromira, de valahányszor a barátom csak úgy beleszúrja a társalgásba, hogy ja, amúgy ő tíz percen belül már egy sötét teremben lesz összezárva potenciális nőstény egyedek egész hordájával, akkor egy kicsit, csak egy kicsit, de elkezdek hiperventillálni. Vagyis nagyon. Nem értem miért olyan bonyolult minden társasági megjelenés előtt egy héttel prezentálni terveit egy beleegyező nyilatkozat kíséretében.

“Az összes lány egy ribanc. Hol találok végre egy rendes lányt?” Van ehhez egy tök unalmas jó sztorim: egyszer hazafelé tartottam egy buliból és megállított az utcán egy csapat srác, akik megkérdezték, hol lehet ilyen rendes lánnyal találkozni, mint én, mert már mindenhol csak “ribancokat” lehet találni. (Zseniális csajozós szöveg megjegyzem, biztos irtó sokat gondolkozhattak rajta.) Nem mintha 1. nem lehetnék én is egy oltári nagy lotyó és 2. nem egy egyéjszakás kaland reményében indultak volna neki az estének, amitől aztán ők sokkal jobb fényben tűnnek fel, mint az általuk említett “ribancok”.

“Az anyukám azt mondta…” Nem. Én megértem, mi megértjük, hogy milyen erős érzelmi kapcsolat van közted és az anyukád között és majdhogynem lehetetlen rávenni, hogy leszakadj szegény nőről, de megtennéd, hogy csak néha úgy teszel, mintha lenne saját gondolatod az övén kívül?

“Szívesen fizetek helyetted – tudod, mi úgyis többet keresünk.” Az jó, mert ha rajtam múlik, többet is fogsz költeni. Oké, viccen kívül, valamilyen megmagyarázhatatlan és különös oknál fogva engem még soha nem zavartak a hímsoviniszta megjegyzések (ilyenkor valahogy mindig bekapcsolódik nálam a kiskutya-effektus), de láttam már más lányok reakcióját ezekre a kijelentésekre és hidd el, ha valamitől meghalhatsz, az egy ilyen mondat.

“Ha az én barátnőm lennél, ezt nem vehetnéd fel.” Ez az, amit még a kiskutya-effektus sem tud befolyásolni és még bennem is felnyomja a pumpát és az a szomorú, hogy tényleg vannak srácok, akik tényleg képesek ilyeneket mondani. Természetesen ilyenkor nem az a probléma, hogy van egy adott ruhadarab a sok ezer közül, amit éppen nem húzhatok magamra, hanem hogy nem azért kapcsolom össze a mindennapjaimat valakivel, hogy az úgy viselkedjen és korlátozzon, mint az apám.

“Nem akarok komoly párkapcsolatot – de ki tudja, kettőnkből még lehet valami.” De több, mint valószínű, hogy mégsem lesz. Csak egy jó tanács fiúknak: ha nem akarsz komoly párkapcsolatot, ha csak megfektetni akarsz egy lányt, akkor nyugodtan mondd azt, hidd el remekül tudjuk viselni az őszinteséget. Te viszont nagyon nehezen fogod viselni annak következményét, ha egy lányt a legszánalmasabb bullshit szövegekkel eteted és erre ő rájön.


Amennyiben tetszett a bejegyzés, kövesd a The Charmbandit Facebook oldalát, ahol elsőként értesülhetsz a blog újdonságairól!


source of feature image: gratisography.com
source of gif: tenor.co

One Comment

  1. Babyblue Babyblue

    Elnézést a kommentért, de nekem a legtöbb ilyen megjegyzés borzalmasan szürreálisnak tűnik. Ha egy pasi szerelmes, akkor totálisan mindegy neki, hogy hány kg vagy, mit hordasz (esetleg rámutat finoman, hogy mi tetszik neki), vagy szülés után éppen mi lesz. Ha pedig egy ilyennel az emberlányának neki áll, akkor biza ott a buksiban hatalmas káosz lehet. Szerintem.
    Az pedig, hogy netalántán más nőre is ránéz és esetleg valami éppen tetszik rajta nem azt jelenti, hogy elhagyja a barátnőjét/ nem szereti/ nincs megelégedve a barátnőjével, hanem ember és nyugtázza, ha valami szépet lát. Vagy ha elmegy egy nőkkel teli kocsmában, akkor csupán annyit jelent, hogy van különálló kis élete 😀

Leave a Reply