Skip to content

MELYIK FŐSZEREPLŐ HAL MEG A VÁMPÍRNAPLÓK FINÁLÉJÁBAN? | HU

Az egyik kedvenc chickflick sorozatunk, amit imádok utálni hamarosan véget ér – még két rész és a Vámpírnaplók hivatalosan is kifújja magát, talán szerencsére, ugyanis Enzo halálával az utóbbi évadokban nem látott izgalmak vették kezdetüket, ami nem történt volna meg, ha nem a műsor vége felé masíroznánk. Mármint tényleg, ez nem szarkazmus. Az utolsó részeket láthatóan úgy írták meg, hogy teljes mértékben a rajongóknak kedvezzenek, visszahozták a régi kedvenceket még egy utolsó körre, ténylegesen nem várt események következnek be, de nem is spoilerezek, úgysem erről szól ez a kétségtelenül magasröptű bejegyzés. (Ez szarkazmus volt.)

A közelmúltban (ami vagy két hete volt) megpillanthattunk 10 teljes másodpercet a Vámpírnaplók legutolsó részének előzeteséből, amelyben a pár éves álmából éppen felébredő Elenát láthatjuk, amint valakihez beszél. Most pedig tovább fokozták az izgalmakat, és megmutatták melyik szereplőhöz intézte szavait – aki nem más, mint az előtte széles mosollyal, talpig öltönyben álldogáló Stefan volt, ami nem érdekes, mert pár napja már a következő teaser trailerben Damonnel láthattuk egymás karjaiba ugrálni. Mindezek mellett a Vámpírnaplók producere és írója, Julie Plec azt is elhintette a rajongóknak, hogy Elena visszatértekor egy temetésre fog menni, mégpedig egy olyan karakter temetésére, akit nagyon szeret. Azt is hozzátette, hogy a fináléban valamelyik fontos szereplő “epikus halált” fog halni.

Így hát, miután konstatáljuk, hogy Elena sanszos, hogy életben marad, Dorian új szereplő, Enzo kapásból nem él már, Ric-et noha imádjuk, de nem elég fontos, gyerekeket pedig elég morbid lenne kinyírni, ha átnézzük az egész sorozatot, öt olyan karaktert találunk, akiknek a halála igazán, de úgy baromira sokkoló lenne.

BONNIE BENNETT Nem. Bonnie már annyiszor halt meg, szívódott fel és áldozta fel önmagát mindenki másért, hogy ha nem az lesz a sorozat vége, hogy Enzóval boldogan elsétál a naplementében, akkor elég valószínű, hogy tömeglázadás fog kialakulni. Éppen ezért szerintem már bőven védettséget élvez számtalan értelmetlen elhalálozása miatt és őt békén fogják hagyni – már csak azért is, mert ahogy említettem, túl sokszor halt meg ahhoz, hogy bárki is meglepődjön.
Ja és egyébként: jó lenne, ha elkezdenének így az utolsó két részben azon agyalni, hogy Enzo feltámadjon, mert az is elég béna vég lenne, ha a két szerelmes között szó szerint egy világ lenne.

CAROLINE FORBES Caroline halála nem lenne fair és abszolút logikátlan lépés lenne tekintve, hogy mennyi rajongót tenne csalódottá az, hogy már végképp nem bukkanhatna fel Az Ősök spin-offban Klaus Michaelson oldalán. Nem beszélve arról, hogy Caroline halála semmire nem lenne válasz és őszintén szólva elég nagy bunkóság lenne: míg a két Salvatore testvér halála majdhogynem várható és jól megérdemelt lenne, Caroline még vámpírléte ellenére is egy abszolút pozitív szereplő, akinek ráadásul gyerekei is vannak.

MATT DONOVAN Nope. Matt nem halhat meg. Matt karaktere az egyik legjobb a sorozatban és nem tudom, hogy én vagyok-e az egyetlen, aki külön szurkolt neki, hogy végig ember maradjon. Ráadásul ha Caroline pozitív szereplő annak ellenére, hogy azért bőven nyírt már ki embereket, Matt ténylegesen ártatlan és legalább annyit szenvedett, mint Bonnie az évadok során anélkül, hogy megérdemelte volna. Ha Matt meghalna, az olyan lenne, mintha végignézetnék velünk, ahogy megrugdosnak egy kiskutyát.

STEFAN SALVATORE Mivel az a hír járja, hogy nagyot fog szólni a karakter halála, ezért ezt az öt fős csapatot is leszűkíthetjük értelem szerűen két emberre: Stefan és Damon dinamikus duójára.
Stefan pedig valljuk be, egy elég logikus választás, tekintve, hogy kapásból nem vámpír már, és az utóbbi epizódokban két halálos sebet is már sikerült szereznie, amit nyilván még így is túlélt pedig azért egy normális embernek elég nehéz lenne feldolgoznia egy halálos hasba szúrást és egy gyomron lövést. Nem beszélve arról, hogy elég jól viselte azt is, hogy Kai beledöfött szegény kezébe egy több ezer éves tőrt.
Mindenesetre Stefan kellőképpen ember és kellőképpen depressziós ahhoz, hogy simán feláldozza önmagát szeretteiért vagy csak szimplán felakassza magát mert már unja, hogy évszázadok óta szenved és mindenki akinek kinyírta egy családtagját meg akarja ölni. Plusz, a karakterének is egy jó lezárás lenne miután emberként szembesül évszázados tetteinek következményeivel, amelyeket eddig sem tudott soha feldolgozni, nem beszélve arról, hogy Damon csak akkor lehet ember Elenával, ha megissza Stefan véréből a gyógyírt, amitől ő pár napon belül úgyis meghal.

DAMON SALVATORE Mivel a pletykák szerint Bonnie vagy Stefan között lehet választani, ezért szintén érdemes arra gondolni, hogy mi van, ha ez csak egy csapda?
Elég nagyot szólna az, ha mindenki Bonnie és Stefan halálára összpontosítana a fináléban, majd egyszer csak a másik testvér halna meg, bár elég morbid és értelmetlen vég lenne, nem mintha Damon ne érdemelné meg a halált. Úgy értem, Damon legalább annyi borzalmas tettet vitt véghez, mint Stefan, azzal a különbséggel, hogy ő még csak nem is érez olyan nagyon legyőzhetetlen bűntudatot.

SZERINTEM Ez ezer százalékban az én kvantumfizikai magaslatokba emelt elméletem, de azért szerintem egészen logikus: valaki, valahogy, valamiért felébreszti Elenát, Stefan pedig azért hal meg (mert meghal), mert odaadja a vérében lévő gyógyírt Damonnek, hogy az együtt öregedhessen meg Elenával. Így mindenki megkapja a happy endjét, kivéve Caroline-t, aki így gyakorlatilag az egyetlen halhatatlan marad a sorozatban és így fogja magát és átvánszorog a másik sorozatba és összejön Klausszal.

Hát nem lettünk ma is boldogabbak azzal, hogy ilyen komoly problémákat oldottunk meg? Szívesen.


Amennyiben tetszett a bejegyzés, kövesd a The Charmbandit Facebook oldalát, ahol elsőként értesülhetsz a blog újdonságairól!


source of feature image: hdwallpapers.in

One Comment

Leave a Reply